Clinic: Brand Design; wat en hoe?

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Zelf aan de slag met Brand Design

Graag nodigen wij u uit voor een inspirerende clinic Brand Design door Albert Gast op vrijdag 18 september 2015 van 9.30 - 11.30 uur bij Beeckestijn Business School in Leusden.

Hoe ontwikkelt en ontwerpt u een merkervaring die onderscheidend, betekenisvol en consistent is over alle touchpoints heen? Tijdens deze clinic wordt uitgelegd hoe dat ontwikkeld kan worden vanuit het bepalen van het centrale merkidee, strategische principes en design principes.

In het Brand Design-proces wordt een differentiërende ‘future scope’ ontwikkeld aan de hand van begrip van het verleden en de huidige situatie van het merk en haar context. Vervolgens wordt het brand identity concept verankerd, waarin het centrale merkidee, de ‘strategische principes’ en ‘design principes’ zijn omschreven. Op basis daarvan kan er een merkidentiteit ontwikkeld worden die consistent, effectief en betekenisvol is over alle touchpoints.

In deze clinic behandelen we samen vragen als:

  1. Waar komt het merk vandaan, waar staat het nu en waar kan het zich naar ontwikkelen?
  2. Wat zijn de kerncompetenties? Waarin onderscheidt u zich? Wat biedt u uw klanten?
  3. Zijn alle huidige merkuitingen consistent?
  4. Wie zijn uw gebruikers? Wat zijn hun behoeften?
  5. Wie zijn uw concurrenten?
  6. Hoe ontwikkelt de marktcontext zich?
  7. Hoe kunt u op basis hiervan diverse richtingen geven aan het ontwerp van touchpoints?

Over de spreker

Albert Gast is eigenaar van Think+DO: een design consultancy op het gebied van service design, brand design en social design. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring als brand design consultant. Hij is tevens docent Service Design bij Beeckstijn Business School voor de postdoctorale opleiding Customer Experience & Multichannel Management en docent Building Brand Equity en Designing Brand Experiences bij TU Delft.

Aanmelden

Ga actief aan de slag met Brand Design en schrijf u snel in voor deze clinic. Kom op vrijdagochtend 18 september 2015 naar deze bijzondere clinic bij Beeckestijn Business School. De clinic wordt gehouden van 9.30 uur tot 11.30 uur bij Beeckestijn Business School, Leusderend 30, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 9.10 uur. Deelname is gratis.