Clinic: Brand Journalism en het belang van een Social Newsroom

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Het medialandschap is veranderd in een dynamische markt waarin iedere organisatie door de opkomst van social media in feite een broadcaster is geworden. Maar hoe blijf je nu in de huidige aandachtseconomie als bedrijf zichtbaar?  En hoe blijf je onder de radar van je doelgroep door frequenter en vooral relevanter nieuws te maken?

Niet met reclame, maar met 'brand journalism': interactieve nieuws-, achtergrond- en opiniestukken en blogs die specifiek worden afgestemd op de interesses van een gericht publiek.

Relevant communiceren vereist ook een journalistieke blik, en toepassing van journalistieke criteria op pers- en overige berichten. Het ‘framen’ van corporate communicatie op een journalistieke manier zorgt juist voor de gewenste kwaliteit en impact van nieuwsvoorziening.

Om nieuws beter te verspreiden richten organisaties steeds vaker een Social Newsrooms in als onderdeel van een earned media contentstrategie en persstrategie. De Social Newsroom vormt juist in het huidige dynamische mediatijdperk als een innovatief publicatieplatform om content op een overzichtelijke, gebruiksvriendelijke wijze te organiseren. Een logische aanvulling op de reeds bestaande corporate website en social media kanalen.

Wat zijn de mogelijkheden en hoe organiseer je het?

Marcel Olislagers laat de mogelijkheden zien van een Social Newsroom voor een gerichter afstemming van informatie naar zowel klanten als journalisten. Ook laat hij zien hoe je hiervoor brandjournalism benut. 

Arnold laat zien hoe je als bedrijf journalistieke criteria kunt benutten voor het optimaliseren van je earned media strategie en het optimaliseren van persberichten. Hij zal aan de hand van diverse cases inzicht geven in hoe je je eigen content kan aanscherpen zodat het beter aansluit op de wensen van de doelgroep.

Voor wie is de clinic?

Deze clinic is speciaal ontwikkeld voor communicatieprofessionals die nieuwe inzichten willen verkrijgen voor rondom de rol van hun bedrijf als nieuwsorganisatie. Een nieuwe kijk op het publiceren van interessante en nieuwswaardige verhalen en het optimaliseren van persberichten. Voor communicatieprofessionals die willen bijdragen aan het versterken van de reputatie van een merk of organisatie.  

Over de sprekers

Marcel is mede founder van PRDESQ en een communicatiemanager die zich graag laat leiden door innovatie en technologisch ontwikkelingen in het communicatie vak.

Hij is professioneel nauw betrokken bij de vakgebieden Public Relations en Reputatiemanagement en een voorloper van de toepassing van Social Newsrooms bij bedrijven en non profit organisaties.

Arnold Vonk werd in 2010 freelance eindredacteur. Hij maakte de teksten van zijn klanten journalistieker: actueler, leesbaarder en inhoudelijker. Al gauw besloot Arnold zijn klanten op te leiden als 'brand journalist'. Hij schreef een handboek over dit onderwerp en trainde honderden experts in het schrijven over hun vakgebied. Ook lanceerde hij Opiniestukken.nl, een platform voor opiniemakers.

Aanmelden

Kom op vrijdagmiddag 19 mei naar deze clinic bij Beeckestijn Business School. De clinic wordt gehouden van 13:00 uur tot 15:00uur bij Beeckestijn Business School, Leusderend 30, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 12:40 uur. Deelname is gratis.