Campagne Management Systemen & Tools

Multichannel Campagne Management: Cases, Instrumenten en Implementatie

Graag nodigen we u uit voor een interessant gastcollege op maandagavond 28 oktober over Campagne Management waarbij we aan de hand van cases laten zien welke instrumenten en tools er beschikbaar zijn en hoe u deze in kunt zetten.

Het onderling afstemmen van inbound en outbound communicatie is een van de lastigste marketingcommunicatie vraagstukken die er bestaan. Klanten en prospects veranderen van kanalen en interacteren op andere manieren. Daarnaast neemt het aantal campagnes drastisch toe. Voor veel marketing-, communicatie-  en campagne managers wordt het steeds lastiger om grip te houden op de processen en uitvoering.

Het goede nieuws is dat er steeds meer tooling beschikbaar komt die kan helpen campagnes goed te plannen en te managen. Ook het bepalen van rendementen wordt steeds eenvoudiger. Steeds meer organisaties kunnen hun marketing operatie niet meer managen zonder deze systemen.

In dit gastcollege gaan we in de functionaliteit, mogelijkheden en onmogelijkheden van campagne management instrumenten. Ook bespreken we de verschillen tussen b2b en b2c oplossingen en komt het selecteren en het implementeren van campagne management systemen aan bod. In hoeverre ondersteunt uw marketing strategie deze veranderingen?

Tijdens dit gastcolleges vertellen 4 sprekers over hun ervaringen op dit gebied:

1) Campagne management bij fabrikanten met een retailkanaal (Essilor en Volvo) - Loyalty Lab – Willem Jan Mijnlieff

Loyalty Lab levert met Loyalty Lab CRM een campagne management oplossing voor bedrijven die werkzaam zijn in een "business to business to consumer" omgeving. Bijvoorbeeld fabrikanten met een retailkanaal. Tijdens de presentatie geeft Willem Jan Mijnlieff (consultant bij Loyalty Lab) inzicht in de oplossing aan de hand van de Essilor en Volvo case. Loyalty Lab (2002) is een succesvolle consultancy en marketing service provider met als specialisme: loyalty marketing.

2) Belang van campagne management systeem voor B2B – Propulsion – Peter Kiel

Campagne Management Systeem voor B2B? Ik heb toch CRM! Geloof je in Database Driven Sales? Geen structurele aanpak voor new business in crisistijd: hoe lang kunt u het uzelf permitteren? Gelooft u dat u met uw huidige online presence uw new business target haalt? Peter Kiel is oprichter en eigenaar van Propulsion. Propulsion ondersteunt al 14 jaar B2B verkoopprocessen via een combinatie van haar software oplossing met haar campagne management diensten.

3) Electronic Arts, een goed voorbeeld van data driven, gepersonaliseerd en geautomatiseerd campagne management – Teradata – Fred van Westerop

Campagne Management gaat een nieuwe fase in, het wordt nog meer data-driven, nog meer gepersonaliseerd en geautomatiseerd en combineert inbound en outbound. De klantdialoog waar al jaren over wordt gesproken wordt nu ook ondersteund door oplossingen. Fred van Westerop (district manager northern europe Teradata) geeft een voorbeeld van Electronic Arts (EA) die hier al heel veel stappen in heeft gemaakt. Teradata is een vooraanstaande leverancier van analytische data platforms, applicaties en services. 

4) Hoe een Zweeds kinderkledingmerk email marketing automation inzet voor een maximale online engagement – Webpower – Frans Welling

Polarn O. Pyret is een Zweeds kinderkledingmerk. Het merk kent 121 winkels in Europa en de VS en is via (internationale) webshop ook online verkrijgbaar. Om haar succes in Europa te vergroten, benaderde Polarn O. Pyret  Webpower om hen te helpen met het effectief inzetten van digitale communicatie waarbij e-mail de kern vormt. Frans Welling (countrymanager Webpower) legt uit hoe techniek en marketing elkaar versterken en hoe Polarn O. Pyret e-mail marketing automation inzet om een naadloze omni-channel klantervaring te realiseren.

Webpower is een internationale speler op het gebied van email marketing automation en helpt organisaties wereldwijd bij het realiseren van hun marketingdoelstellingen. 

Inschrijven

Kom op maandag 28 oktober 2013 naar dit bijzondere gastcollege van Beeckestijn Business School. Normaliter zijn gastcolleges toegankelijk voor studenten en alumni van Beeckestijn Business School, maar voor dit onderwerp maken we graag een uitzondering en zijn ook andere belangstellenden welkom. Het gastcollege wordt gehouden van 19.00 tot 21.00 uur bij ons op kantoor, Dodeweg 6A, 3832 RC te Leusden. Inloop is vanaf 18.45 uur.