Clinic: Alles op het gebied van data

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Graag nodigen wij je uit voor de gratis clinic ‘Alles op het gebied van data’ door Kees Groenewoud en Jeroen Kromme op vrijdagmiddag 15 september 2017 van 13.00 - 15.00 uur bij Beeckestijn Business School in Leusden. Meld je aan voor deze clinic »

‘In twee uur tijd helemaal bij op het gebied data en alles wat daar bij hoort …’

Op 15 september organiseert Beeckestijn Business School een clinic waarin alle hot topics op het gebied van data de revue zullen passeren. Tijdens het eerste deel worden in presentatie en discussievorm onderwerpen behandeld als advanced analytics, artificial intelligence, machine learning, uiteenlopende toepassingen daarvan. Ook zullen we stilstaan bij de onderwerpen data management en data governance.

Na de pauze zullen we inzoomen op advanced analytics en een specifieke case op dit gebied. Analytics in de praktijk werkt anders dan in de schoolboekjes. Zo kun je bijvoorbeeld een business probleem hebben (klanten die weglopen, te weinig instroom van nieuwe klanten, marktaandeel dat terugloopt, te weinig of niet de juiste data….etc. ). Maar hoe weet je nu zeker wat de juiste vraag is achter het business probleem? En hoe weet je nu welk model of welke techniek je moet toepassen?

Afd. Data

De toegevoegde waarde van een data science of intelligence afdeling neemt toe naarmate er voldoende aandacht wordt besteed aan ‘de vraag achter de vraag’, het gebruiken van de juiste data en vooral het toepassen van de juiste (modelleer)techniek, afhankelijk van de vraag achter de vraag.
Aan de hand van een case uit de financiële sector zullen we tijdens deze clinic bij deze vragen stilstaan een aan de hand van oefeningen en discussie deze verder behandelen.

Voor wie is de clinic?

Deze clinic over is interessant voor zowel analisten, als data scientists maar ook Marketing Intelligence managers en Customer Insight managers.

Door wie wordt de clinic gegeven?

Drs. Kees Groenewoud (1961) is, na een studie Engelse moderne taalwetenschap met als specialisatie computerlinguïstiek, sinds 1987 werkzaam als consultant, manager en ondernemer werkzaam op het snijvlak van marketing, innovatie en ICT.
Momenteel is Kees directeur van Cmotions - Cmotions helpt profit en non profit organisaties klantgerichter te werken door o.a. het omzetten van klantdata en andere data in kennis voor het maximaliseren van de waarde van en voor de klant. Zowel via offline als via online kanalen.
Zijn expertise betreft de volgende vakgebieden: creatief ondernemerschap, marketing, sales, customer service en consultancy. Kees geeft de clinic samen met Jeroen Kromme. Jeroen is Sr Consultant & Data Scientist bij Cmotions.

Aanmelden

Kom op vrijdag 15 september 2017 naar deze gratis clinic bij Beeckestijn Business School. De clinic wordt gehouden van 13:00 uur tot 15:00 uur bij Beeckestijn Business School, Leusderend 30, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 12.40 uur. Deelname is gratis.