Clinic: Content Strategie: “Sorry u boeit niet!”

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Op 13 september 2013 geeft docent, spreker, auteur en consultant Patrick Petersen een inspirerende clinic over content strategie. De auteur van het Handboek Content Strategie (Adformatie, 2013) structureert deze clinic op basis van zijn Boeien & Binden model dat hij veelvuldig toepast in de praktijk. Petersen is zelf energie content creator en curator.

Contentmarketing is dé kern en succesfactor van media zoals social media. Door het interactieve karakter van nieuwe media hebben vooral die media baat bij een uitgesproken content strategie.
Ook vormt content marketing steeds vaker de kern van een online marketingmix en geven marketeers – volgens het brancheonderzoek van Forrester - in 2013 de voorkeur aan groots investeren in content marketing. De investeringen in bijvoorbeeld visuele content zoals video zijn – volgens eMarketeer.com - sinds 2010 met 500% toegenomen. Kunt u nog wel Bereiken, Boeien, Binden en Betrekken?
Maar wat is een content marketing strategie nu precies. Waarom moet u ermee aan de slag? En hoe pakt u dat precies aan? Hoe ziet een content marketing strategie er uit? Wat is branded, curated, user generated en earned content?

Contentmarketing is het maken, aanbieden en verspreiden van content/informatie die aansluit op een behoefte om zo nieuwe relaties aan te gaan en bestaande relaties te versterken. Goede content biedt namelijk een goede basis voor het aangaan van een conversatie, het bereiken van de juiste participanten in een communicatie en daarmee als organisatie relaties (dichter) aan je binden. Curatie zorgt daarbij voor een -kosteloze- virale verspreiding binnen relevante kanalen.

Hoe wordt storytelling in een content marketing tactiek vermengd? Waar begint u? Hoe komt u aan goede content en hoe kunt u deze dan vervolgens transmediaal of crossmediaal inzetten, verspreiden en volgen? Wat is engaging content? Aan de hand van een stappenplan zult u zelf actief aan de slag gaan met content marketing zodat u deze clinic met praktische en direct toepasbare tips zult verlaten.Het boeien en binden vormt de kern van een doordachte strategie waarbij betrokkenheid voorop staat. Petersen toont tevens zijn 6C- en SOCCER-model van succes.
Docent, consultant, auteur, columnist en succesvol internetondernemer Patrick Petersen (@Onlinemarketeer) is als blogger bekend van Marketingfacs, Molblog, Emerce, Dutchcowboys en zijn eigen SocialMedia.nl. Petersen is auteur van het Handboek Mobile Marketing, Handboek Online Marketing en Handboek Content Strategie. Hij is oprichter van SocialMedia.nl en spreker op gebied van content strategie, online strategie, online trends, social media marketing en mobile marketing. Zijn stijl kan het beste worden gekenmerkt als een mix tussen leren en lachen. 

Mis het niet
en kom op 13 september naar deze speciale clinic bij Beeckestijn Business School. De clinic wordt gehouden van 9.00 - 11.00 uur bij ons op kantoor, Dodeweg 6A, 3832 RC te Leusden. Inloop is vanaf 8.30 uur. Tijdens de clinic verloot Patrick twee exemplaren van zijn Handboek Content Strategie! Deelname is geheel gratis en vrijblijvend.