Clinic: De Customer Cube; een klantstrategiemodel voor klantgericht ondernemen

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Op vrijdag 27 september organiseert Beeckestijn Business School samen Service Check een clinic over de Customer Cube. Met dit innovatieve, nieuwe klantstrategiemodel heeft u een methode in handen om te komen tot een transparante business case voor klantgericht ondernemen.

Weet u waar uw organisatie staat als het gaat om klantgericht ondernemen? En kent u de waardepropositie van uw onderneming?

Verbinding tussen klantwaarde, klantbeleving en medewerkersbetrokkenheid
Service Check heeft een uniek strategiemodel ontwikkeld dat de 3 belangrijkste aspecten voor klantgericht ondernemen samenbrengt in één klantstrategiemodel. De Customer Cube maakt de verbinding inzichtelijk tussen klantwaarde, klantbeleving en medewerkersbetrokkenheid binnen organisaties.

Op basis van de binnen organisatiesbeschikbare gegevens, worden analyseresultaten weergegeven in één van de acht treffende typeringen. Vervolgens kan het model worden gebruikt om veranderingen te meten en  ‘what-if’ simulaties uit te voeren. Zo ontstaat snel en overzichtelijk inzicht in de waardepropositie van organisaties.

Doel van de clinic
Veel organisaties beschikken over (onderzoeks)data, die, wanneer ze met elkaar in verband worden gebracht, leiden tot veel verder gaande inzichten.  Tijdens deze clinic werken we een (logische en begrijpelijke) business case uit, die inzicht geeft in de verbanden tussen klantwaarde, klantbeleving en medewerkerbetrokkenheid. Wij belichten deze dimensies zowel afzonderlijk als in onderling verband.

Voor wie
Met de Customer Cube worden alle disciplines, die een rol spelen binnen elke organisatie die klantgericht ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, bijeengebracht. De clinic biedt interessante inzichten voor de volgende disciplines:

  • HRM
  • Marketing/Sales
  • Onderzoek/MI/CI
  • Algemeen Management

 
Opzet van de clinic
Na een algemene introductie van de Customer Cube wordt in break-out sessies aandacht besteed aan de verschillende dimensies van de Customer Cube:

  • Klantwaarde: berekening van Customer Life Time Value, CRM
  • Klantbeleving: meten van klanttevredenheid en –loyaliteit (NPS, CES, Social Media)
  • Medewerkerbetrokkenheid: meten van medewerkermotivatie en –inzet, HR-Analytics

De resultaten van de groepen worden vervolgens in de Customer Cube verwerkt en besproken.

Mis deze unieke gelegenheid om actief aan de slag te gaan met dit innovatieve klantstrategiemodel niet en schrijf u snel in voor deze clinic. Kom op vrijdagochtend 27 september naar deze speciale clinic bij Beeckestijn Business School. De clinic wordt gehouden van 9.00 uur tot 11.00 uur bij ons op kantoor, Dodeweg 6A, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 8.30 uur. Deelname is gratis en vrijblijvend.