Clinic: Competitor Intelligence: Hoe analyseer je competitors?

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Leer uw concurrent te analyseren

Graag nodigen wij u uit voor een inspirerende clinic over Competitor Intelligence door Joost Drieman op vrijdag 15 januari 2016 van 13:00 – 15:00 uur bij Beeckestijn Business School in Leusden.

De huidige economische situatie heeft voor veel bedrijven een aantal grote uitdagingen. Klanten zijn veel voorzichtiger met aankopen, ze vergelijken veel gedetailleerder prijzen, product kenmerken en service voorwaarden. Daarnaast zien we dat hier en daar de markt verzadigd is en dat het aantal concurrenten toeneemt, zowel door klassieke concurrentie als door nieuwe business modellen.

Om als bedrijf succesvol te zijn en te blijven is het dus van cruciaal belang om te weten wat een concurrent in een bepaalde markt doet en wat de strategisch de juiste vervolgstappen zijn. In deze clinic bespreken wij alle facetten van competitive intelligence, of wel: hoe analyseer je een competitor.

We zullen ingaan op:

  • de verschillende soorten en vormen van competitie;
  • hoe competitive informatie te verzamelen;
  • welke analytische modellen te gebruiken;
  • en daarnaast geven we een introductie tot war-games.

Deze clinic heeft een hoog interactief gehalte en zullen een aantal mini-cases worden behandeld. Na afloop van deze clinic heeft u een goed overzicht van wat competitive intelligence inhoudt en kun u het kunt inzetten bij uw eigen concurrentie analyse.

Over de spreker Joost Drieman

Joost Drieman is eigenaar van Marix International NV, een bureau gespecialiseerd in business consultancy en strategic intelligence. Daarnaast is hij vice president bij the Global Intelligence Alliance, waar hij wereldwijd verantwoordelijk is voor intelligence consultancy dat bedrijven helpt bij het opzetten en ontwikkelen van market/competitive intelligence afdelingen door middel van advies, benchmarking assessments, opleiding en implementatie technieken.

Joost heeft meer dan 30 jaar internationale ervaring in management, strategie en business development. Van 2006 tot 2011 was hij verantwoordelijk voor de business en market intelligence bij Cisco en heeft hij senior management posities bekleed bij o.a. Telindus, Tandem en UB Networks. In de jaren 90 was hij werkzaam als adviseur expert bij de Europese Gemeenschap, DG Information Society. Hij is commissaris bij Viadesk BV in Amsterdam.

Aanmelden

Kom op vrijdag 15 januari 2016 naar deze bijzondere clinic bij Beeckestijn Business School. De clinic wordt gehouden van 13:00 – 15:00 uur bij Beeckestijn Business School, Leusderend 30, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 12:40 uur. Deelname is gratis.