Clinic: Contextuele Marketing als nieuw instrument in uw marketingstrategie

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Graag nodigen wij u uit voor de clinic ‘Contextuele Marketing als nieuw instrument in uw marketingstrategie’ door Philip Kok op vrijdagmiddag 25 november 2016 van 13.00- 15.00 uur bij Beeckestijn Business School in Leusden.

Wat is contextuele marketing?

‘Marketing waarbij de boodschap zo goed mogelijk is afgestemd op de context van de ontvanger. Die context kan bijvoorbeeld de huidige locatie zijn, een latente behoefte, een aankoop uit het verleden, of persoonlijke voorkeuren. Kortom, signalen en gegevens die van belang zijn voor het aanscherpen van de inhoud van de marketingboodschap, op welk moment tijdens de customer journey dan ook.’

Waarom is contextuele marketing belangrijk voor u?

De klassieke marketingbenadering blijkt onvoldoende effectief te zijn. De silo’s op de interne marketingafdelingen blokkeren een integrale aanpak en strategie op het merk en daarmee ontstaat een inconsistent beeld van het merk bij de klant. De ‘one size fits all’ benadering wordt genegeerd door de consument en klanten verwachten van uw organisatie dat ze op ieder moment zonder veel inspanning op een relevante, prettige of nuttige manier kunnen interacteren met het merk. 

De case die behandeld wordt tijdens de clinic: 

Hertog Jan is in staat geweest om in de onder druk staande biermarkt groei in marktaandeel, penetratie en omzet te realiseren. Met speciaalbier als hefboom voor het merk.  Hertog Jan laat een doelgerichte, omnichannel en consequente doorvertaling zien van merkbelofte naar executie. Het merk is een prachtig bewijs dat groei en success niet alleenmaar afhankelijk is van grote marketingbudgetten. Het is een optelsom van alle merkinteracties die de kracht van het merk bepalen.

Contextuele marketing is King

Een traditionele marketingstrategie is niet meer toereikend. Het pad dat klanten bewandelen op weg naar een aankoop wordt steeds kronkeliger: het slingert zich van winkelstraat naar de uithoeken van het internet, van offline naar online, van advertenties in traditionele media naar review­ en vergelijkingssites en social media en van vast naar mobiel communicatiegebruik. Tegelijkertijd maakt de toenemende digitalisering het een stuk makkelijker om klanten te bereiken of te volgen tijdens hun omzwervingen op weg naar een (volgende) aankoop. Consumenten laten zowel offine als online immers allerlei sporen achter die we (als de datagoed opgevangen en toegepast wordt) als input gebruiken voor onderscheidende en relevante merkcommunicatie, met als uiteindelijk doel: conversie!

De clinic contextuele marketing als strategie

Digitale marketing wordt steeds specialistischer. De digitale bureaus spelen daarin een belangrijke rol omdat het digitaliseren van de core business een ingrijpende transformatie is voor de organisatie. Vragen als “Hoe gaan adverteerders om met het in kaart brengen van de customer journey?”, “Wat weten ze van hun klant (en wat niet)?”, “Beschikken ze inmiddels over een centraal klantbeeld om gericht in te spelen op het offline en online informatie­ en aankoopgedrag van de klant?” en “Gebruiken ze die informatie voor een uniforme merkbeleving en een op de context afgestemde boodschap?”, zorgen ervoor dat directieteams een spiegel voorgehouden krijgen en nadenken over de de impact van veranderende wereld om hen heen. Vragen die behandeld worden tijdens de clinic bij Beeckestijn Business School. U gaat ontdekken hoe je in deze tijd een sterk merk bouwt. De strijd om aandacht is ongekend en merken zullen er alles aan moeten doen om die aandacht te verdienen.

Door wie?

Drs. Philip Kok is CEO van The Valley, bureau voor merkstrategie en -communicatie. Philip heeft 15 jaar werkervaring bij diverse multinationals (Nutricia, Coca-Cola, ABN AMRO) en hij heeft in mei 2016 een succesvolle management buy out gerealiseerd met The Valley en is nu mede-eigenaar. Vanuit zijn rol als CEO adviseert Philip over de impact van digitale transformaties op de organisatie en de klant van de klant. Ook challenget Philip organisaties op de transformaties die de interne marketingorganisaties moeten ondergaan. 

Waar loopt u concreet mee weg?

Na afloop van de clinic ontvangt u een rapport van het onderzoek “Context is King, de status van contextuele marketing bij Nederlandse Adverteerders”, welke Adformatie in mei 2016 heeft uitgezet onder 235 marketeers in verschillende branches, die samen een dwarsdoorsnede van het Nederlandse bedrijfsleven vormen. De centrale vraag van het onderzoek luidde: Hoe ver zijn Nederlandse adverteerders met de strategische inzet van contextuele marketing? Daarnaast bieden wij u een aantal concrete tools (o.a. de Brand Harmony Scan) voor het toepassen van contextuele marketing, waarmee u de volgende dag direct aan de slag kunt met uw marketing team. 

Aanmelden

Kom op vrijdag 25 november 2016 naar deze inspirerende clinic bij Beeckestijn Business School. De clinic wordt gehouden van 13.00 uur tot 15:00 uur bij Beeckestijn Business School, Leusderend 30, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 12.40 uur. Deelname is gratis.