Clinic: Customer Experience Management & Customer Journeys

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Op 18 november organiseert Beeckestijn Business Shool samen met Kees Kerkvliet van TOTE-M een interessante clinic over Customer Experience Management & Customer Journeys.

Als organisatie zal je een onderscheidende en memorabele beleving moeten creëren om klanten te verleiden en te behouden en weg te blijven op het concurreren op prijs  Maar wat maakt een beleving nu onderscheidend en memorabel? Hoe kunnen Customer Journey helpen bij het optimaliseren van een goede klantbeleving en het stimuleren van uw medewerkers om denken vanuit de klant én het merk?. Tijdens deze clinic gaat Kees Kerkvliet dieper in op deze vragen. Tevens demonstreert hij dat een optimale Pain Pleasure Gap voorwaardelijk is voor een memorabele klantbeleving.

Mis deze unieke gelegenheid om actief aan de slag te gaan met Customer Experience & Customer Journeys en meld u snel aan voor deze clinic. De clinic wordt gehouden van 19.00 uur tot 21.00 uur bij ons op kantoor, Dodeweg 6A, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 18.45 uur.