Clinic: Customer journey mapping en het optimaliseren van de klantbeleving

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Op vrijdag 30 januari geeft Beeckestijn Business Shool samen met Kees Kerkvliet van TOTE-M een interessante clinic over Customer Journey Mapping.

Als organisatie zal je een onderscheidende en memorabele beleving moeten creëren om klanten te verleiden en te behouden en om weg te blijven van prijsconcurrentie. Maar wat maakt een beleving nu onderscheidend en memorabel? Hoe kunnen Customer Journeys helpen bij het optimaliseren van een goede klantbeleving en het stimuleren van uw medewerkers om denken vanuit de klant én het merk? Tijdens deze clinic gaat Kees Kerkvliet dieper in op deze vragen. Tevens demonstreert hij dat een optimale Pain Pleasure Gap voorwaardelijk is voor een memorabele klantbeleving.

Aanmelden

Mis deze unieke gelegenheid om actief aan de slag te gaan met Customer journey mapping en meld u snel aan voor deze clinic. De clinic wordt gehouden van 13.00 -16.00 uur bij Beeckestijn Business School, Leusderend 32, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 12.45 uur. Deelname is gratis.