De business case van MVO & duurzaamheid

De toegevoegde waarde van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Op vrijdagochtend 28 februari geeft Beeckestijn Business School een inspirerend gastcollege over de relatie tussen marketing en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn begrippen die de afgelopen jaren steeds belangrijker zijn geworden. Of het nu is in de recente ramp in een fabriek in Bangladesh of de klimaatverandering: overal lijkt het onderwerp op te duiken. Consumenten willen dat bedrijven duurzaam ondernemen. Steeds meer bedrijven willen zelf ook maatschappelijk verantwoord ondernemen. Maar slechts een aantal bedrijven weet MVO echter op een goede manier te implementeren en hier op de juiste wijze over te communiceren.

Wat betekent MVO nu voor uw bedrijf en dagelijkse activiteiten? Hoe implementeer je MVO nu succesvol binnen je onderneming? Wat zijn de do’s en don’ts ten aanzien van communicatie over MVO. En wat is nu de toegevoegde waarde van MVO? Kortom, wat is de business case van MVO?

In dit gastcollege laat Bertus Tulleners van Polre Advisory aan de hand van verschillende concrete cases zien wat MVO en duurzaamheid voor uw business kan betekenen. Op basis van zijn eigen ervaring als adviseur en voorbeelden van internationale frontrunners wordt geschetst hoe sociale en milieu-gerelateerde vraagstukken impact hebben op uw werk. En nog belangrijker, op welke manier u er concrete economische en sociale waarde uit kunt halen.

Tijdens het gastcollege komt aan bod wat kinderarbeid en klimaat met elkaar te maken hebben, op welke manier het relevant is voor uw organisatie en op welke manier andere organisaties concrete waarde halen uit het aanpakken van duurzaamheid gerelateerde uitdagingen. U loopt de zaal uit met een helder beeld van waar business en duurzaamheid elkaar raken.

Inschrijven

Kom op vrijdag 28 februari 2014 naar dit gastcollege over marketing, duurzaamheid en MVO. Normaliter zijn gastcolleges alleen toegankelijk voor studenten en alumni van Beeckestijn Business School, maar voor dit onderwerp maken we graag een uitzondering en zijn ook andere belangstellenden welkom. Het gastcollege wordt gehouden van 9.00 tot 11.00 uur bij ons op kantoor, Leusderend 32, 3832 RC te Leusden*. Inloop is vanaf 8.45 uur. U kunt het gastcollege gratis en vrijblijvend bijwonen.

*Let op: vanaf 7 januari 2014 is het bezoekadres van Beeckestijn Business School door een straatnaamwijziging veranderd van Dodeweg 6A in Leusderend 32. Beeckestijn Business School is niet verhuisd en zit op dezelfde locatie als voorheen.