Clinic: De customer journey vanuit klantperspectief

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Graag nodigen we u uit op woensdagochtend 28 oktober 2015 voor een bijzondere clinic door Phil Winters bij Beeckestijn Business School over customer journeys.

Klanten hebben de controle over hun aankoopbeslissingen genomen en gebruiken tegenwoordig veel meer touchpoints dan waar marketingactiviteiten zich doorgaans op richten. Succesvolle organisaties begrijpen dan ook hoe ze vanuit het klantperspectief potentiële klanten effectief bereiken, nog voordat de beslissing is genomen.

Gerenommeerd klantstrateeg Phil Winters laat u zien, geïllustreerd door diverse cases en best practices, hoe u met een gestructureerde aanpak de customer journey vanuit het perspectief van de klant in kaart brengt. In zijn presentatie bespreekt hij, in het Engels, hoe u de belangrijke momenten, die plaatsvinden voordat traditionele marketing zich bewust is van de (potentiële) afwegingen van de klant, kunt identificeren. Ook vertelt hij hoe u de beslissingen van de klant op deze momenten effectief kunt beïnvloeden.

Optimaliseer de customer experience van uw klanten

Op zijn eigen energieke en inspirerende wijze biedt Phil Winters u gerichte voorbeelden en theoretische kennis, die u kunt toepassen op uw eigen organisatie. U gaat naar huis met veel inspiratie en concrete ideeën om zelf aan de slag te gaan en de customer experience van uw klanten naar een hoger niveau te tillen!

Uw host van de ochtend is Egbert Jan van Bel, auteur managementboeken en kerndocent bij Beeckestijn Business School.

Aanmelden

Meld u aan voor deze inspirerende clinic op 28 oktober aanstaande van 9.30 - 11.30 uur en leer hoe u uw customer journey kunt verbeteren. De clinic wordt gehouden bij Beeckestijn Business School, Leusderend 30, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 9.10 uur. Deelname is gratis.