Clinic: De onmisbare rol van content

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Contentmarketing bij Interpolis

Graag nodigen wij u uit voor de clinic de onmisbare rol van content door Marion Blankers en Annemieke Friesen van Interpolis op vrijdagochtend 22 april 2016 van 09.30 - 11.30 uur bij Beeckestijn Business School in Leusden.

Interpolis is in de jaren 90 groot geworden met  de alom bekende Glasheldercampagnes. Hiermee doorbrak Interpolis oude conventies. Terwijl verzekeren vooral werd geassocieerd met ‘kleine lettertjes’, ‘moeilijk’ en ‘onduidelijke polisvoorwaarden’, draaide Interpolis het om. Met de belofte ‘laat de bonnetjes maar thuis (wij vertrouwen u zo ook wel) en een excellente schadeservice heeft Interpolis een nummer 1 positie in de Nederlandse verzekeringsmarkt weten te verwerven. 

Sinds de AFM eist dat alle verzekeraars transparant zijn, gingen aanbieders concurreren op de Interpolis-merkwaarden (open, duidelijk, vertrouwen). Het werd tijd voor vernieuwing. Met het thema preventie en de campagnes ‘voorkomen is beter dan verzekeren’ sloeg Interpolis een nieuwe weg in. De ontwikkeling van de online preventiewinkel is één van de resultaten van de focus op preventie. Hiermee wil Interpolis klanten wijzen op andere mogelijkheden dan alleen het verzekeren van hun risico. Zoals het ophangen van rookmelders of het plaatsen van dievenklauwen op kozijnen. Ook geeft Interpolis klanten steeds vaker tips en inzicht in risico’s en bedenken passende oplossingen. Samen met klanten en andere partijen. Zo zorgen ze er samen voor dat mensen zich veiliger voelen. Thuis en onderweg. In dit kader heeft Interpolis via het Interpolis SlimOpWeg programma jonge mensen bewust gemaakt van de risico’s die zij lopen op de weg. En geeft ze concrete oplossingen voor het vergroten van hun veiligheid.

De onmisbare rol van content 

Content speelt een cruciale rol  bij het creëren van loyalere klanten. Het virtuele kanaal leent zich bij uitstek om de continue interactie aan te gaan. Interpolis ontwikkelt handige tools en apps, waarbij mensen hun eigen risicoprofiel kunnen vaststellen en concrete tips krijgen om hun huis veiliger te maken. En gaan ze hierover in gesprek met klanten. 

Marion Blankers licht toe hoe Interpolis zichzelf op dit gebied wil ontwikkelen. Welke rol speelt content en hoe kunnen we dit vertalen naar concrete doelstellingen? Eerdere ervaringen vanuit social media campagnes lieten zien dat mensen het waarderen als Interpolis relevante tips en adviezen deelt via Facebook en Twitter. Bijvoorbeeld: hoe voorkom je inbraak tijdens de vakantie? Of, hoe installeer je een rookmelder?

Annemieke Friesen vertelt meer over de ervaringen uit de Interpolis activatie-campagnes van het afgelopen jaar. Hoe creëer je waardedevolle content? Wat werkt wel en wat niet? Hoe organiseer je social media binnen je organisatie? 

Voor wie?

Deze clinic is ontwikkeld voor marketeers en marketing-communicatieprofessionals die zich willen verdiepen in contentmarketing. Naast strategische ontwikkelingen worden ook hands-on tips en ervaringen gedeeld vanuit de praktijk. Tenslotte ga je ook zelf aan de slag.

Over de sprekers.

Annemieke Friesen is contentspecialist binnen het team Merkmanagement van Interpolis. Ze heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot social media expert. Daarnaast is ze een enthousiast blogger op gebied van kinderboeken.

Marion Blankers is marketeer binnen het team Marketing Particulieren van Interpolis. Sinds een aantal jaren is zij bezig om Preventie In Nederland op de kaart te zetten. In 2014 volgde zij de opleiding Digital Marketing Strategie & Leiderschap van Beeckestijn. Ze werd verkozen tot Digital Marketeer of the year.

Aanmelden

Kom op vrijdag 22 april 2016 naar deze bijzondere clinic bij Beeckestijn Business School. De clinic wordt gehouden van 09:30 – 11:30 uur bij Beeckestijn Business School, Leusderend 30, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 09:10 uur. Deelname is gratis.