Clinic: De winnende cross channel aanpak

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Een succesvolle multichannel strategie en uitvoering. Hoe pak je dat aan?

Op vrijdag 31 januari 2014, van 9.00 - 11.00 uur geeft Beeckestijn Business School een zeer inspirerende en interactieve clinic over omnichannel management met Mike Hoogveld.

Klantgedrag verandert razendsnel. Door de enorme groei in (digitale) kanalen gebruiken klanten en prospects steeds meer kanalen dwars door elkaar heen in alle fases van hun oriëntatie, koop en gebruik processen. Alleen organisaties die hun doelgroepen een naadloze klantreis kunnen laten ervaren, zullen kunnen uitgroeien tot winnaar in de markt van morgen. Hiervoor is een geïntegreerde omnichannel aanpak noodzakelijk, waarbij marketing, sales en service optimaal met elkaar samenwerken. Maar de realisatie daarvan vormt een grote uitdaging.

Deze clinic gaat in op vragen als:

  • Wat zijn vanuit de wetenschap en praktijk de laatste inzichten over veranderend kanalengedrag?
  • Wat zijn de succesfactoren in multichannel management?
  • Hoe kun je de 'voice of the customer' optimaal als startpunt benutten?
  • Hoe ontwerp je een praktische 'customer journey & experience map' als basis voor de omnichannel operatie?
  • Hoe pas ik de plan/do/check/act werkwijze toe om een continue lerende organisatie te realiseren?
  • Welke praktische meetmethodieken zijn er om de inspanningen en resultaten binnen en tussen kanalen te meten?
  • Wat zijn de do's & don'ts als je morgen met een omnichannel aanpak wilt starten?

Mike Hoogveld, register marketeer en associate partner van Holland Consulting Group geeft deze clinic. Hoogveld is een veelgevraagd specialist in transities op het snijvlak van marketing, sales en service waarbij de klant écht centraal komt te staan binnen de omnichannel organisatie. Hij is gastdocent aan diverse universiteiten en business schools, waaronder Beeckestijn Business School en behoort tot de meest geboekte sprekers over marketing en sales. Hoogveld verricht wetenschappelijk onderzoek naar succesfactoren in multichannel management en is daarnaast ook lid van de NIMA examencommissie 'Customer Insight'. Hij is tevens auteur van de bestseller ‘Cross Channel Excellence’ dat als debuut direct genomineerd werd voor de PIM Marketing Literatuurprijs 2012 en Managementboek van het Jaar, en binnenkort ook in het Engels wordt gepubliceerd. 

Mis deze unieke gelegenheid om actief aan de slag te gaan met omnichannel management niet en meld u snel aan voor deze clinic. De clinic wordt gehouden op 31 januari 2014 van 9.00 uur - 11.00 uur bij ons op kantoor, Leusderend 32, 3832 RC te Leusden*. Inloop is mogelijk vanaf 08.45 uur. Het bijwonen van de clinic is geheel gratis en vrijblijvend.

*Let op: vanaf 7 januari 2014 is het bezoekadres van Beeckestijn Business School door een straatnaamwijziging veranderd van Dodeweg 6A in Leusderend 32. Beeckestijn Business School is niet verhuisd en zit op dezelfde locatie als voorheen.