Clinic: De zes bouwstenen voor een klantgerichte strategie in de praktijk

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Leer van andere organisaties en zet uw eigen klantgerichte cultuur op

Uit recent onderzoek naar klantgerichtheid blijkt dat de succesvolle organisaties en instellingen investeren op zes deelgebieden. Deze zes bouwstenen voor de ontwikkeling van de strategie en uitvoering van een klantgerichte cultuur vormen het thema van deze clinic.

In deze clinic op woensdag 21 september brengt Sydney Brouwer, specialist in klantgerichtheid, de uitkomsten uit het onderzoek en zijn kennis en ervaring als consultant bij TOTE-M samen. Hij deelt de zes bouwstenen en vertelt hij hoe jij de eerste stappen kan zetten richting een klantgerichte cultuur in jouw organisatie.

Uw organisatie is natuurlijk volop bezig met klantbeleving. Wellicht heb je de klantreis inzichtelijk gemaakt, touchpoints geoptimaliseerd en ook al de ware ‘moments of truth’ geïdentificeerd. En dan? Dat is een vraag waar veel organisaties tegenaan lopen. Ja, werken aan en met de customer journey is nuttig, nee het is niet de heilige graal. Want hoewel men meestal verbeteringen doorvoert in de customer journey, zijn die vaak instrumenteel. Zo’n customer journey traject verandert daarnaast niet de manier van werken en denken van de mensen in de organisatie. Laat dat nou net de manier van denken en werken zijn die in eerste instantie heeft gezorgd voor een suboptimale customer experience.

Bedrijven die vooroplopen op het gebied van klantbeleving gaan een stap verder. Zij zorgen dat iedereen in de organisatie, van de boardroom tot customer services, elke dag bezig is met het belang van de klant. Zij zorgen ervoor dat bij alle grote en kleine beslissingen in de organisatie het belang van de klant zwaar mee wordt gewogen. Met andere woorden, zij hebben een klantgerichte cultuur gebouwd.

Sydney Brouwer heeft de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar bedrijven die juist dat hebben bereikt. 

Wat neem je mee na deze clinic?

  • Wat zijn de zes bouwstenen van een klantgerichte cultuur
  • Hoe past u deze effectief toe
  • Hoe zet u de eerste stappen richting een klantgerichte cultuur
  • Een boodschappentas vol met relevante voorbeelden, inspiratie en cases uit de praktijk van andere organisaties

Over Sydney Brouwer

Sydney Brouwer staat wekelijks op het podium als spreker over klantgerichtheid, klantbeleving en het creëren van een klantgerichte cultuur. Als consultant bij TOTE-M is hij elke dag bezig met het verbeteren van de customer experience van grote en kleine organisaties. In zijn vrije tijd is hij bestuurslid bij CX Circle. Ook host hij de “Over Klanten Gesproken”-podcast waarin hij in gesprek gaat met andere experts rondom klant-gerelateerde onderwerpen. Zijn persoonlijke missie is “Bringing Humanity Back to Business”.

Aanmelden

Kom op woensdag 21 september naar deze bijzondere clinic bij Beeckestijn Business School. De clinic wordt gehouden van 19.00 uur tot 21.00 uur bij Beeckestijn Business School, Leusderend 30, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 18.40 uur. Deelname is gratis. Vol = Vol.