Clinic: Digital experience als onderdeel van uw customer journey

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Graag nodigen wij u uit op vrijdag 12 juni van 13:00 - 15:00 uur bij Beeckestijn Business School voor een inspirerende clinic over 'digital experience'.

Klanten zijn altijd online en beter geïnformeerd dan vroeger. Uw klanten hebben hoge verwachtingen! Begrijpt u hun unieke ‘customer journey’? Tijdens deze clinic bespreken we hoe u door segmentatie van klantgegevens en inzicht in gedrag, uw klanten gerichter en persoonlijker kunt benaderen via alle ‘touch-points’. Met als doel een authentieke en ‘context-relevante’ customer experience. U hoort waar organisaties in de praktijk mee worstelen en wat hun strategieën zijn. We staan ook stil bij nieuwe trends zoals beacons. Tot slot gaan we aan de slag met een Customer Journey Mapping-opdracht om de inzichten en trends praktisch te maken.

Over de spreker

Dennis Dofferhoff (nl.linkedin.com/in/dennisdofferhoff) van SDL heeft 15 jaar ervaring binnen de enterprise content management markt, de laatste 7 jaar heeft hij zich toegelegd op marketing en Customer Experience Management (CX). Dennis helpt internationale organisaties met oplosssingen op CX gebied en heeft meegeschreven aan het boek “Kundenkommunikation” van autheur Andreas Förster.

Uw host van de middag is Egbert Jan van Bel, auteur managementboeken en kerndocent bij Beeckestijn Business School.

Aanmelden

Meld u snel aan voor deze clinic en kom op vrijdag 12 juni naar Beeckestijn Business School. De clinic wordt gehouden van 13:00 uur tot 15:00 uur bij Beeckestijn Business School, Leusderend 32, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 12.40 uur. Deelname is gratis