Clinic: E-commerce strategie: wat zijn de succesfactoren bij een online shop?

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Op vrijdagochtend 6 december geeft Beeckestijn Business School een inspirerende clinic over e-commerce en cross channel retailing. Axel Groothuis, partner bij Eurogroup Consulting, neemt u mee in de wereld online retailing. We starten de clinic met een korte update van de laatste trends op basis van Axels recente bezoek aan Silicon Valley in het kader van 'Shopping 2020'. Daarna gaan we dieper in op de e-commerce operatie: wat gaat er schuil achter een succesvolle online shop? Denk hierbij aan de volgende onderwerpen:

·         Wat is een logisch groeipad voor mijn e-commerce organisatie?

·         Hoe zien goede cross channel operations eruit?

·         Welke keuzes maak ik in operationele aspecten zoals customer service, retourafhandeling, product data management, voorraadmodellen en financiën?

·         Welke ICT systemen zijn er in de markt en hoe maak ik een goede keuze?

·         Wat moet ik uitbesteden en wat zelf doen?

·         Welke commerciële samenwerkingsmodellen zijn er? Wat zijn de kansen en bedreigingen en praktische consequenties van samenwerking?

Na een presentatie waarin bovenstaande aspecten aan de orde komen, zullen we gezamenlijk een praktijkcase uitwerken.

Axel Groothuis is partner bij Eurogroup Consulting. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in cross channel retailing en e-commerce. Hij hielp toonaangevende retailorganisaties als Bijenkorf, Beter Bed, V&D en Hunkemöller met het realiseren van hun e-commerce strategie. Axel is een betrokken adviseur en programmamanager die graag opereert op het snijvlak van marketing, supply chain en technologie. Hij spreekt en schrijft regelmatig over cross channel retailing en aanverwante thema’s. Axel is tevens programmamanager binnen het Shopping2020-onderzoeksprogramma.

Schrijf u snel in voor deze gratis clinic en kom op vrijdagochtend 6 december naar Beeckestijn Business School. De clinic wordt gehouden van 9.00 - 11.00 uur bij ons op kantoor, Dodeweg 6A, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 8.40 uur. Aan het bijwonen van deze clinic zijn geen kosten verbonden.