Clinic: Effectieve crisiscommunicatie in een social mediatijdperk

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Graag nodigen wij u uit voor de clinic ‘Effectieve crisiscommunicatie in een social mediatijdperk' door Frank Peters op vrijdagmiddag 27 januari 2017 van 13.00 - 15.00 uur bij Beeckestijn Business School in Leusden.

Merken en organisaties worden steeds vaker en harder afgerekend op de vraag hoe zij acteren ten tijden van crisissituaties. ‘Responsiveness’ is daarmee een nieuwe driver geworden voor de reputatie. In de clinic ‘Effectieve crisiscommunicatie in een social mediatijdperk’ geeft crisisexpert Frank Peters zijn visie op de actuele ontwikkelingen en de impact die deze hebben op de praktijk van crisiscommunicatie. Vervolgens gaan we aan de hand van een reële situatie een crisis simuleren en krijg je de kans de adviezen in de praktijk te brengen.

Inhoud van de clinic

  • Crisis nader bezien
  • Toenemende druk vanuit de samenleving
  • Reputatie en crisiscommunicatie
  • Consequenties voor crisiscommunicatie van vandaag
  • 10 aandachtsgebieden voor crisiscommunicatie
  • Hoe transformeer je je organisatie naar een crisisbestendige organisatie?
  • Praktische ‘take-aways’ om direct mee aan de slag te gaan
  • Na de theoretische inleiding gaan we in groepen aan de slag met een realtime crisiscase, die vervolgens geëvalueerd zal worden.

Voor wie?

Deze clinic is bijzonder interessant voor communicatiemanagers, brand managers en marketing managers die in de praktijk te maken krijgen met crisissituaties rondom hun product, merk of organisatie.

Door wie?

Frank Peters is eigenaar van Virtus Communications en gespecialiseerd in issuesmanagement en crisiscommunicatie. Hij is auteur van de boeken ‘Reputatie onder Druk’, ‘What are they saying about you? 50 lessen voor het managen van jouw reputatie’ en ‘Spanning rond de Boardroom’. Frank is ook docent bij Beeckestijn Business School, waar hij onder meer de tweedaagse opleiding Online crisiscommunicatie verzorgt.

Aanmelden

Kom op vrijdag 27 januari 2017 naar deze clinic bij Beeckestijn Business School. De clinic wordt gehouden van 13.00 uur tot 15.00 uur bij Beeckestijn Business School, Leusderend 30, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 12.40uur. Deelname is gratis.