Clinic: Fact-based service design

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Graag nodigen wij je uit voor de clinic ‘Fact-based service design' door Anders Jansen en Sebastian Glosemeyer op vrijdagmiddag 16 maart van 13:00 tot 15:00 uur bij Beeckestijn Business School in Leusden.

Het ontwerpen en verbeteren van proposities is altijd goed voor verhitte discussies binnen bedrijven. Want welke product- en servicekenmerken voegen nu de meeste waarde toe voor de klant? Is bijvoorbeeld sneller, duurzamer en meer maatwerk altijd beter? Wanneer is toegevoegde waarde ook echt toegekende waarde….door de klant?

Dingen goed doen vs. de goede dingen doen.

Een propositie die meer waarde biedt, betekent niet automatisch meer tevreden klanten en hogere opbrengsten. Beter is dus niet altijd beter.

In deze clinic bekijken we een propositie als een bundle of benefits. Elk product of service bestaat al snel uit tien of meer bouwstenen (benefits). Maar welk van deze bouwstenen maken nou écht het verschil? Waar baseert de klant zijn beslissing op en wat zorgt ervoor dat de klant loyaal blijft?

Fact-based service design gaat voorbij aan intuïtie en onderbuikgevoel en geeft antwoorden op vragen zoals:

  • Wat is het de klant waard als hij zijn bank ook in het weekend kan bellen?
  • Hoeveel is een klant bereid meer te betalen voor een verlengde ruilperiode bij een online aankoop?
  • Wat is de waarde van klantvriendelijkheid in de totale dienstverlening?
  • Hoeveel daalt de churn als een bedrijf één punt hoger scoort op duurzaamheid?

Wat levert deze clinic jou op?

De clinic over fact-based service design geeft concrete inzichten in de harde kant van propositie optimalisatie. Je krijgt inzicht in:

  • Wat de bouwstenen van je propositie zijn die klanten als écht belangrijk ervaren;
  • Hoe je deze bouwstenen kan gebruiken om van een propositie een winnende propositie te maken;
  • Hoe deze winnende propositie bijdraagt aan het bottom-line resultaat.

Voor wie is deze clinic bedoeld?

Deze clinic is speciaal ontwikkeld voor iedereen die bezig is met verbeteren van dienstverlening, proposities, services. Voor iedereen die bezig is toegevoegde waarde te creëren zodat het door de klant toegekende waarde wordt. We denken dat dit zo mogelijk iedereen in een organisatie zou kunnen en/of moeten zijn. Dus kom vooral langs als je je aangesproken voelt!

Door wie wordt deze clinic gegeven?

Deze clinic wordt verzorgd door Anders Jansen, partner van Flowresulting (adviesbureau Marketing & Strategie) en Sebastian Glosemeyer, consultant met specialisatie op factbased service design. Flowresulting is met een NPS van +71 over haar laatste 100 adviesprojecten een van de meest gewaardeerde adviesbureaus in Nederland. 

Aanmelden

Kom op vrijdag 16 maart 2018 naar deze clinic bij Beeckestijn Business School. De clinic wordt gehouden van 13.00 – 15.00u bij Beeckestijn Business School, Leusderend 30, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 12.40 uur. Deelname is gratis.