Clinic: F*ck die Onzekerheid

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

De angst om door de mand te vallen heet het impostor syndrome. Velen van ons, meer dan je misschien denkt, en dan met name hoger opgeleide vrouwen vertonen de kenmerken van dit syndroom. Ze geloven dat hun succes is ontstaan door externe factoren, in plaats van dat ze zich hun succes toeeigenen. Ze geloven oprecht dat ze in vergelijking met hun peers tekort schieten. Dit constante gevoel door de mand te vallen – ik kan dit eigenlijk niet - werkt verlammend en staat succes en geluk in de weg.
Rationeel weten we wel dat we capabel zijn, maar toch blijven we onzeker over alles wat we doen. Als gevolg daarvan leggen we de lat heel hoog, of heel laag. Hoe komt dit? En vooral: hoe komen we hier vanaf?.

Daarom organiseren wij de clinic 'F*ck die onzekerheid'. De clinic wordt gegeven door Vreneli Stadelmaier op vrijdagochtend 16 maart 2018 van 09.30 - 11.30 uur bij Beeckestijn Business School in Leusden.

Opleidingskeuze

Steeds meer vrouwen pakken een nieuwe studie op. Ook bij Beeckestijn zien we de laatste jaren een groeiend aantal aan vrouwelijke deelnemers. Uiteraard in opleidingen zoals Communicatie maar ook meer en meer in de analytische opleidingen. Waar vrouwen zich vaak te kort doen en aangeven mogelijk onvoldoende capaciteit te hebben, zien we juist dat de vrouwelijke deelnemers hoog scoren en uitdagende vraagstukken aanpakken. Twijfel je zelf tussen het volgen van een opleiding op post-HBO of postdoctoraal niveau, we gaan graag met je in gesprek om jouw geschikte niveau te kiezen.  

Wat gaat de clinic brengen?

Een inspirerende sessie, afgewisseld met muziek en video, soms interactief, informatief en op momenten uitermate humoristisch. Na de clinic weet je wat het imposter syndrome is, weet je ook waar het door komt en heb je praktische tips gekregen om er van af te komen.

Door wie wordt deze clinic gegeven?

De clinic wordt gegeven door Vreneli Stadelmaier, bedrijfskundige en schrijfster van de boeken ‘Fuck die onzekerheid’ en ‘Yes She’s Smart’. In 2007 startte ze coachingsbureau SheConsult, waar ze hoogopgeleide vrouwelijke cliënten helpt het zogeheten impostor syndrome te overwinnen. Tevens was zij jarenlang gastpresentator bij BNR (Business News Radio). Vreneli is een veelgevraagd spreker en verschijnt regelmatig in de media. In 2015 won zij de Joke Smitprijs. 

Aanmelden

Kom op vrijdag 16 maart 2018 naar deze gratis clinic bij Beeckestijn Business School. De clinic wordt gehouden van 09.30 – 11.30 uur bij Beeckestijn Business School, Leusderend 30, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 09.00 uur. Deelname is gratis.