Hoe creëer je een winstgevende inbound sales funnel?

Graag nodigen we u uit voor een interessant gastcollege op vrijdagmiddag 22 november met als thema 'hoe creëer je een winstgevende inbound salesfunnel'? De consument van nu is veranderd. Internet, sociale media en maatschappelijke ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat consumenten zich anders gedragen en andere (hogere) verwachtingen hebben. De meeste organisaties hebben hun marketing- en verkoopstrategie hier echter nog niet op aangepast. Marketing en sales moeten niet meer draaien om producten en diensten, maar om de wensen en behoeften van de (potentiële) klant.

Inbound Marketing & Customer Relationship Management

Inbound Marketing helpt een marketingstrategie te creëren die leads aantrekt en niet ‘lastig valt’. Het stelt uw organisatie in staat meer websitebezoekers naar de sales funnel te trekken en een gepersonaliseerde reis door deze funnel te creëren, waardoor uw verkoopkansen stijgen. Door Inbound Marketing met Customer Relationship Management te combineren, kunnen de verkregen leads succesvol worden omgezet naar winstgevende klanten.

In dit gastcollege richten Wouter Gijsbertsen (Cliptoo) en Jan-Maarten Plomp (BrixCRM) zich op drie belangrijke onderdelen van een winstgevende inbound sales funnel:

1. Inzicht in klantprofielen
Bedrijven die hun inbound sales funnel willen vergroten en meer leads om willen zetten naar winstgevende klanten, moeten eerst een nauwkeurig beeld schetsen van wie hun klanten zijn en wat hun doelen, uitdagingen en pijnpunten zijn.

2. Het bouwen van een content machine 
Content is een cruciaal onderdeel van een inbound marketingstrategie. Hoe biedt u de bezoekers van uw website relevante informatie waar ze echt op zitten te wachten?

3. Op elkaar afstemmen van marketing en sales
In veel organisaties sluiten marketing en sales niet goed op elkaar aan. Dit terwijl onderzoek heeft uitgewezen dat bedrijven die marketing en sales goed op elkaar hebben afgestemd 20% meer winst maken. Het integreren van Inbound Marketing met CRM zorgt ervoor dat niet alleen de juiste leads worden gegenereerd, maar ook dat deze leads succesvol worden omgezet naar tevreden klanten.

Kom op vrijdag 22 november 2013 naar dit gastcollege bij Beeckestijn Business School. Normaliter zijn gastcolleges alleen toegankelijk voor studenten en alumni van Beeckestijn Business School, maar voor dit onderwerp maken we graag een uitzondering en zijn ook andere belangstellenden welkom.Het gastcollege wordt gehouden van 13.00 tot 15.00 uur bij ons op kantoor, Dodeweg 6A, 3832 RC te Leusden. Inloop is vanaf 12.45 uur. Het bijwonen van het gastcollege is gratis en vrijblijvend.