Clinic: Hoe strategisch is customer intelligence?

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Graag nodigen wij u uit op vrijdag 19 juni 2015 van 13:00 - 15:00 uur bij Beeckestijn Business School voor een inspirerende clinic over de impact van customer intelligence (CI) in samenwerking met TopBI.

Hoe strategisch is customer intelligence? Of richt CI zich primair op de (direct marketing) operatie? Met drie presentaties praten we u bij over de impact van customer intelligence op strategie. Egbert Jan van Bel verhaalt over veranderde business modellen en de cruciale rol van CI daarin. Jim Jenkins van kabelbedrijf Liberty Global licht toe wat zij inmiddels met CI hebben bereikt. Pim Wennekes toont met een aantal concrete analyses (waaronder cohort) hoe je CI strategisch kunt toepassen.

Over de sprekers:

Jim Jenkins is director customer insights bij Liberty Global (onder meer Ziggo). Jim heeft meer dan 20 jaar ervaring in het vakgebied, waarvan de laatste 13 jaar binnen marketing. Het is zijn visie om bedrijven te helpen klantdata waardevol te laten zijn door data om te zetten en te gebruiken in modelling, customer insights of CRM. Zijn lezing is in het Engels.

Pim Wennekes is consultant customer intelligence bij TopBI. Met een achtergrond in marketing en customer intelligence helpt hij bedrijven bij het opzetten en ontwikkelen van CI systemen & CI organisaties.

Uw host van deze middag is Egbert Jan van Bel, auteur managementboeken en kerndocent bij Beeckestijn Business School.

Aanmelden

Meld u snel aan voor dit event en kom op vrijdagmiddag 19 juni 2015 naar Beeckestijn Business School. De clinic wordt gehouden van 13:00 uur tot 15:00 uur bij Beeckestijn Business School, Leusderend 32, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 12:40 uur. Deelname is gratis.