Hoe voorkom je juridische problemen? Wat mag je wel vastleggen en gebruiken en wat niet?

Wat krijg je wanneer je klantgegevens uit Big Data vemenigvuldigt met klantgegevens uit Social Media? Inderdaad grote (juridische) problemen!

Op maandagavond 25 november 2013 geeft Beeckestijn Business School een gastcollege over het gebruik van klantdata en de bijhorende wettelijke regelgeving. De mogelijkheden om gegevens te verzamelen over uw klant lijken namelijk eindeloos. Niet alleen weet u een heleboel over uw klant via uw eigen systemen zoals uw website, CRM-pakket, via uw account managers etc, ook is uw klant wellicht actief op social media en laat ook daar zijn of haar gegevens achter. Gegevens die u vervolgens gebruikt om uw data te verrijken. Maar mag dat zomaar? Welke data mag u wel en niet gebruiken? En waarom? En hoe zit dat nu eigenlijk met Big Data & privacy? En met cookies? Wel of niet om toestemming vragen?

Turbulente juridische tijden

Het zijn turbulente juridische tijden. Alexander Singewald is graag uw gids in de wereld van de regelgeving over datagebruik. Tijdens dit gastcollege besteedt Alexander aandacht o.a. aandacht de Europese Verordening Bescherming Persoonsgegevens; zal het Europese Parlement voordat zij herkozen wordt deze nog vaststellen? En wat zijn dan de gevolgen voor u bijvoorbeeld als adverteerders of goede doelen organisatie? En wat is de impact van deze regelgeving inclusief data minimalisatie op Big Data?

Zal het Nederlandse Parlement instemmen met een wijziging van de Telecommunicatiewet waardoor cookies voor analytics, a/b testen en affiliate marketing worden toegestaan zonder informeren en het vragen van toestemming? Wanneer zullen de regels met betrekking tot datalekken zijn ingevoerd in Nederland en wat is de eerste les? Wat je niet vastlegt, kun je ook niet lekken! En welke nieuwe regels gelden er voor het organiseren van promotionele kansspelen en het banneren op de eigen website van het promotioneel kansspel van een ander?

Tevens licht Alexander een tipje van de sluier op over the next big thing: SEPA?!

Inschrijven

Kom op maandag 25 november 2013 naar dit bijzondere juridische gastcollege van Beeckestijn Business School, dan weet u wat in 2014 op u afkomt. Normaliter zijn gastcolleges toegankelijk voor studenten en alumni van Beeckestijn Business School, maar voor dit onderwerp maken we graag een uitzondering en zijn ook andere belangstellenden welkom. Het gastcollege wordt gehouden van 19.00 tot 21.00 uur bij ons op kantoor, Dodeweg 6A, 3832 RC te Leusden. Inloop is vanaf 18.45 uur.