Clinic: Klant-erger-je-niet: speel de business game

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Op vrijdag 9 oktober van 9.00 tot 13.00 uur geeft Beeckestijn Business School in samenwerking met CustomerGames de business game Klant-erger-je-niet. Leer in 4 uur hoe u de energie van medewerkers kunt verbinden met klantgericht denken en doen.

Klantgerichter worden: dat wil elke organisatie. Maar in de praktijk valt het nog niet mee. Hoe krijgt u medewerkers zover dat ze de klant centraal stellen? Hoe zorgt u voor betere samenwerking en proactief gedrag? Wat maakt dat ze klantgegevens goed gaan bijhouden en – nog belangrijker – klantinformatie ook daadwerkelijk gaan benutten?

Met de business game Klant-erger-je-niet dringt de boodschap van klantgericht ondernemen veel sneller en dieper door. Door deelname aan deze game begrijpt u beter waarom klanten belangrijk zijn en wat uw eigen rol daarin is. De samenwerking loopt veel soepeler en er worden creatieve oplossingen bedacht voor de uitdagingen uit de praktijk. Dat is de kracht van ervarend leren en de kracht van een business game. In de spelsimulatie zijn veel best practices van klantgericht ondernemen verwerkt.

Over de spreker

Ruud Verduin (1963) is adviseur en coach op het gebied van customer engagement. Het is zijn passie om organisaties te helpen hun marktpotentieel ten volle te benutten en de relaties met hun klanten te optimaliseren. Met zijn kennis van de omslag van productgericht naar klantgericht ondernemen helpt hij ondernemingen om klanten te betrekken, te boeien en te binden. Ruud is onder meer auteur van het eerste boek over CRM in Nederland en co-auteur van het boek ‘Event Driven Marketing’. Verder is hij een veelgevraagd spreker op evenementen over klantgericht ondernemen. Naast directeur van marketingadviesbureau Verduin CRM Consultants is hij oprichter van werving & selectiebureau CRM People en van marketing serviceprovider CRM Factory. Om organisaties op een speelse manier bewust te maken van wat er bij klantgericht ondernemen komt kijken heeft hij zijn kennis en ervaring vertaald in de business game Klant-erger-je-niet, die met veel succes op de markt wordt gebracht door CustomerGames.

Aanmelden

Doe mee aan deze bijzondere business game, meld u nu aan en kom op vrijdag 9 oktober naar Beeckestijn Business School. De clinic wordt gehouden van 9.00 uur tot 13.00 uur. De clinic is bij Beeckestijn Business School, Leusderend 30, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 8.40 uur. Deelname is gratis en vrijblijvend.