Clinic: Klantbeleving in omnichannel retail

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Graag nodigen wij u uit voor de clinic Klantbeleving in omnichannel retail door Mike Hoogveld op vrijdag 22 mei van 09.30 - 11.30 uur bij Beeckestijn Business School in Leusden. 

Klantgedrag verandert razendsnel. Door de enorme groei in (digitale) kanalen gebruiken klanten steeds meer kanalen dwars door elkaar heen in alle fases van hun oriëntatie, koop en gebruik processen. Alleen retailers die hun doelgroepen een naadloze klantreis kunnen laten ervaren, zullen kunnen uitgroeien tot winnaar in de markt van morgen. Hiervoor is een geïntegreerde omnichannel aanpak noodzakelijk waarbij de klant en diens ervaring centraal staan. Maar de realisatie daarvan vormt een grote uitdaging.

Het eerste deel van deze clinic gaat in op vragen als:
- Wat zijn vanuit de wetenschap en praktijk de laatste inzichten over veranderend kanalengedrag?
- Wat zijn de succesfactoren in omnichannel management?
- Hoe ontwerp je een praktische 'customer journey & experience map' als basis voor de omnichannel operatie?
- Wat zijn de do's & don'ts als je morgen met een omnichannel aanpak wilt starten?

In het tweede deel zal er in groepen worden gewerkt aan een praktische case, waarvan de resultaten met elkaar zullen worden besproken.

Over de spreker

De clinic wordt verzorgd door Mike Hoogveld, register marketeer en associate partner van Holland Consulting Group. Hij is een veelgevraagd specialist in transities op het snijvlak van marketing, sales en service waarbij de klant écht centraal komt te staan binnen de omnichannel organisatie. Hij is gastdocent aan diverse universiteiten en business schools en behoort tot de meest gevraagde sprekers over marketing en sales. Mike Hoogveld verricht aan Nyenrode wetenschappelijk onderzoek naar succesfactoren in omnichannel management en is daarnaast ook lid van de NIMA examencommissie 'Customer Insight'. Hij is tevens auteur van de bestseller ‘Cross Channel Excellence’ dat werd genomineerd voor de PIM Marketing Literatuurprijs en Managementboek van het Jaar, en ook in het Engels werd gepubliceerd. Mike is aan Beeckestijn Business School verbonden als docent bij de postdoctorale opleiding Customer Experience & Multichannel Management.

Aanmelden

Mis deze unieke gelegenheid om actief aan de slag te gaan met omnichannel retail management en meld u snel aan voor deze clinic. De clinic wordt gehouden op vrijdag 22 mei van 9.30 uur tot 11.30 uur bij ons op kantoor, Leusderend 32, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 09.15 uur.