Clinic: Meer interessant werk met een sterk eigen merk

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Op vrijdag 7 november geeft Beeckestijn Business School in samenwerking met Cees Harmsen een clinic over personal branding.  

Wanneer u als professional actief bent op een terrein waarop vele aanbieders actief zijn, is het noodzakelijk om uzelf onderscheidend te profileren. Dit bereikt u door bewust en gericht gebruik maken van u persoonlijke karakteristieken, daarmee een sterk professioneel merk op te bouwen en dit aantrekkelijk te presenteren aan de doelgroep die u wilt bereiken. Dit resulteert in herkenning, erkenning en waardering van u klanten en opdrachtgevers, waardoor u aanzienlijk meer kans maakt om gevraagd te worden voor interessante opdrachten, projecten en posities.

In deze clinic leert u stapsgewijs hoe u een sterk persoonlijk merk kunt ontwikkelen. Daarbij maken we gebruik van een uniek model van personal branding. Dit model begint met een inventarisatie van alle persoonlijke eigenschappen, ambities, drijfveren, kwaliteiten en talenten die u als professional onderscheidend maken in uw markt. Daarna is het zaak om uzelf te profileren met een op’merk’elijk goed verhaal en door gericht gebruik te maken van sociale media. Daarbij  komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wat is de essentie van personal branding?
  • Hoe kan ik mijn ‘persoonlijkheid’ gebruiken om mij onderscheidend te profileren?
  • Hoe maak ik optimaal gebruik van mijn  talenten en kwaliteiten?
  • Wat maakt mij attractief voor mijn doelgroep?
  • Welke (eerste) indruk maak ik op anderen en wat zijn de effecten daarvan?
  • Hoe houd ik een goed verhaal over mijn werk en mijn organisatie?
  • Hoe maak ik zinvol en effectief gebruik van sociale media?

In de clinic zal helder worden waar personal branding echt voor staat en dat is:  het inlossen van een belofte. De mensen die uw visie en denkbeelden waarderen, die voor uw unieke aanpak kiezen en die uw inhoudelijke adviezen graag overnemen, doen dit omdat ze iets bijzonders verwachten en het is aan u om die belofte in te lossen. Dat is de essentie van personal branding: het verandert een persoon niet onherkenbaar in iets dat hij niet is, maar wel onmiskenbaar in een persoonlijkheid die garant staat voor opmerkelijk werk!

De werkwijze in deze clinic is sterk interactief: korte inleidende presentaties worden afgewisseld met individuele opdrachten en uitwisseling van ervaringen in kleine groepen. Van de deelnemers wordt een actieve inbreng verwacht bij het maken van praktische vertaalslagen en het concretiseren van leerdoelen.

Over de spreker

Cees Harmsen is presentator, trainer en auteur en heeft 30 jaar praktijkervaring bij diverse bedrijven, universiteiten, overheidsorganisaties en netwerken van jonge professionals. Hij werkt graag met professionals die succesvol willen zijn op hun vakgebied, maar afkerig staan tegenover schreeuwerig en pronkerig gedrag. Daarbij gebruikt  hij inzichten uit zijn drie boeken over personal branding: Personal Branding voor Professionals, ‘Opmerkelijke Ik’ en Present!

Aanmelden

Meld u snel aan voor deze clinic en kom op vrijdag 7 november naar Beeckestijn Business School. De clinic wordt gehouden van 13.00 uur tot 15.00 uur op ons kantoor, Leusderend 32, 3832 RC te Leusden*. Inloop is mogelijk vanaf 12.40 uur. Deelname is gratis en vrijblijvend. 

* Let op: vanaf 7 januari 2014 is het bezoekadres van Beeckestijn Business School door een straatnaamwijziging veranderd van Dodeweg 6A in Leusderend 32. Beeckestijn Business School is niet verhuisd en zit op dezelfde locatie als voorheen. Het kan zijn dat uw navigatiesysteem het nieuwe adres (nog) niet kent, gebruik in dat geval ons oude adres: Dodeweg 6A.