Clinic: Serious Gaming – hoe ontwerp je een leerervaring met gameprincipes?

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Met relevante cases van Albert Heijn, Mercedes Benz en ABN Amro

Graag nodigen wij je uit voor de clinic ‘Serious Gaming – hoe ontwerp je een leerervaring met gameprincipes?‘ door Jan Willem Huisman op vrijdagmiddag 1 september 2017 van 13.00u- 15.00u bij Beeckestijn Business School in Leusden.

Serious Gaming

Steeds meer organisaties en instellingen zien in hoe ze met hulp van games klanten, medewerkers en leerlingen kunnen motiveren om te leren of om hun gedrag te veranderen. En terecht. Spelend ontdekken hoe dingen in elkaar zitten is niet alleen leuk, maar uit diverse onderzoeken blijkt ook dat informatie beter blijft hangen en makkelijker toegepast wordt (deep learning).

Serious games worden daarom vaak ingezet om gedragsverandering te bewerkstelligen of om mensen te trainen in omgang met systemen, situaties, klanten of collega’s. Het ultieme doel van een serious game is om de motivatie en bevlogenheid die bij het spelen van een spel vrijkomen, in te zetten om relevante kennis en vaardigheden op te doen. In een game neemt de speler actief deel aan een (leer)proces. Hij moet informatie verzamelen, keuzes maken, afwegingen maken, strategieën uitzetten, punten scoren en meer. Dit maakt het leerproces niet alleen leuker, maar ook effectief. Zo bespaar je tijd, geld en energie op allerlei fronten – terwijl de resultaten er alleen maar beter op worden.

Wat leer je tijdens de clinic?

In deze clinic krijg je een eerste theoretische en praktische inleiding in gamedesign en leer je hoe je gedrag kunt beïnvloeden en veranderen door spel. Aan de hand van verschillende cases van onder andere Albert Heijn, Mercedes Benz en ABN Amro, legt Jan Willem uit hoe je game-design kunt inzetten effectievere leerervaringen te ontwerpen.

Over de spreker

Jan Willem Huisman studeerde Interaction Design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hij behaalde zijn Master Degree bij the Royal College of Arts in London.

Samen met mede-student Hayo Wagenaar richtten ze in 1997 IJsfontein op, gespecialiseerd in de ontwikkeling van games, webtools, interactieve installaties en cross mediale concepten. Inmiddels werken er bijna 40 mensen bij IJsfontein en ontwikkelt Jan Willem als creatief directeur concepten met doelstellingen die uiteenlopen van bewustwording tot educatie en van training tot leerzaam vermaak.

Jan Willem is overtuigd dat mensen van nature nieuwsgierig en intrinsiek gemotiveerd zijn om zichzelf te ontwikkelen. Spel is een van de meest effectieve manieren om deze krachtige drijfveren aan te boren.

Naast zijn werk bij IJsfontein is Jan Willem intensief betrokken bij het ontwerp en de oprichting van de Nederlandse School, een post-initiële opleiding voor ambitieuze onderwijsprofessionals .

Voor wie

Learning en Development- HR- en communicatiemanagers