Clinic: Servicemarketing: behoud van klanten door middel van service

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Op vrijdagmiddag 3 oktober geven David Hulshuis en Saskia Schippers bij Beeckestijn Business School een clinic over servicemarketing. 

Uw klanten, daar doet u het voor. Nietwaar? Toch staan veel websites nog altijd in het teken van sales en zenden. Vreemd, want het merendeel van uw website bezoekers komt waarschijnlijk helemaal niet om iets te kopen of om uw verhaal te horen. Het zijn vaak bestaande klanten die simpelweg iets willen regelen of hulp zoeken. Daarom hoort servicemarketing anno 2014 echt thuis in het takenpakket van een online of customer care specialist.

Neemt u als organisatie online service serieus? Dan is het tijd om de ervaring met online content samen te brengen met de service-inzichten die vaak al leven binnen diverse afdelingen. Maar hoe doet u dat? Hoe luistert u nou echt goed naar uw klant? En hoe ziet de ideale klantenservicepagina eruit?  Aan de hand van cases behandelen we verschillende vormen van online klantenservice en bespreken we de mogelijkheden om deze te optimaliseren. 

Ook laten we aan de hand van een case zien hoe u een usability test inzet om de voorkeuren van de gebruiker te achterhalen en op welke manier u deze inzichten vervolgens gebruikt om de online klantenservice te optimaliseren.

Over de sprekers

David Hulshuis is adviseur bij online communicatiebureau Presenter. Een gepassioneerde online specialist met ruim 5 jaar ervaring bij toonaangevende organisaties, zoals KPN, SNS en Delta Lloyd. Rode draad bij al zijn opdrachten zijn de vragen; "Hoe zorg je dat een bezoeker of gebruiker een klant wordt? En een klant een klant blijft?" Een goede gebruikerservaring staat bij David voorop. Daarbij werkt hij graag op het snijvlak van content, marketing en techniek. 

Saskia Schippers is senior user experience researcher bij User Intelligence. Ze onderzoekt de gebruikservaring en het gedrag van de gebruiker met interactieve producten. Haar bevindingen worden door vertaald in oplossingen waarbij de behoefte van de gebruiker centraal staat. Saskia werkt o.a. voor Kluwer, ING, RTL en KPN.

Inschrijven

Schrijf u snel in voor deze clinic en kom op vrijdagmiddag 3 oktober naar deze inspirerende clinic bij Beeckestijn Business School. De clinic wordt gehouden van 13.00 uur tot 15.00 uur bij ons op kantoor, Leusderend 32, 3832 RC te Leusden*. Inloop is mogelijk vanaf 12.40 uur. Deelname is gratis en vrijblijvend.

* Let op: vanaf 7 januari 2014 is het bezoekadres van Beeckestijn Business School door een straatnaamwijziging veranderd van Dodeweg 6A in Leusderend 32. Beeckestijn Business School is niet verhuisd en zit op dezelfde locatie als voorheen. Het kan zijn dat uw navigatiesysteem het nieuwe adres (nog) niet kent, gebruik in dat geval het oude adres: Dodeweg 6A.