Clinic: Succesvolle innovatie op eigen kracht in het digitale tijdperk

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Disrupted by Design: beproefde methodiek voor innovatie en transformatie

Graag nodigen wij u uit voor de clinic ‘Succesvolle innovatie op eigen kracht in het digitale tijdperk’ door Jan-Willem van Beek op vrijdagochtend 13 januari 2017 van 09.30 - 11.30 uur bij Beeckestijn Business School in Leusden.

Darwin zei het al: niet de sterksten maar degenen die zich het beste kunnen aanpassen overleven.  Aanpassen gaat verder dan even een organisatiestructuur of propositie veranderen. Het begint bij ambitie en een duidelijk doel stellen. Hoe zijn markten, klanten en concurrenten aan het veranderen? Hoe reageren we daar ‘agile’ op. Hoe doe je dat in een bedrijf dat wordt gedreven door bureaucratie, angst voor kannibalisme en gebrek aan executiekracht? Innovatiestrateeg Jan-Willem van Beek geeft in deze clinic bij Beeckestijn belangrijke tips en neemt mee aan de hand van de door Disrupted by Design ontwikkelde methodiek, de InnovationSprint. Deze methodiek helpt bedrijven snel en succesvol te innoveren en draagvlak te creëren voor verandering. Hierbij is het doel in korte tijd van probleem naar getest prototype te komen. 

Te verwachten in deze clinic

In het eerste deel neemt Jan-Willem van Beek u mee in recente ontwikkelingen in de markt en de noodzaak van innovatie die daarbij komen kijken. Aan de hand van verschillende uitdagingen die organisaties ervaren zal hij verschillende niveaus van innovatie behandelen. Hierbij komen werkwijzen en design thinking methodologie aan bod die leren snel te exploreren, te toetsen en te verbeteren binnen organisaties.

In het tweede deel vertellen twee bedrijven over hun ervaring met:

  • Case 1: Hoe je kunt innoveren in een grote organisatie
  • Case 2: Hoe je succesvol met producten innoveert buiten een bestaande organisatie

Na de sessie gaat u naar huis met inzichten en ideeën hoe in uw organisatie innovatie teweeg te brengen. 

Disrupted by Design

Disrupted by Design is het in 2016 gelanceerde innovatie-lab van digitaal bureau Greenberry. Het bureau helpt al 10 jaar bedrijven en merken vooruit. Dit doen we door het ontwikkelen effectieve en innovatieve digitale producten, die zorgen voor onderscheidend vermogen. Met Disrupted by Design willen we ‘startup-denken’ naar de boardroom brengen.

Voor wie?

Voor iedereen die met zijn merk wil innoveren en die kansen ziet, kansen met nieuwe technologie, met slimme buitenlandse initiatieven, maar te druk is om een uitgebreide business case uit te werken.

Door wie?

Jan-Willem van Beek: Strategy Director & Founder Greenberry / Disrupted by Design.

Samen met compagnon Bas richtte Jan-Willem in 2006 Greenberry op. Zijn gedrevenheid en nieuwsgierigheid naar gedrag en innovatie maken hem een expert op het gebied van digitale disruptie. En door slimmer en actiever gebruik te maken van data-driven marketing helpt hij bedrijven bij het maken van strategische keuzes.

Aanmelden

Kom op vrijdag 13 januari 2017 naar deze nieuwe clinic bij Beeckestijn Business School. De clinic wordt gehouden van 09:30 uur tot 11:30 uur bij Beeckestijn Business School, Leusderend 30, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 09:10 uur. Deelname is gratis.