Clinic: Think & grow digital: hoe floreer je binnen een organisatie in het digitale tijdperk?

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Graag nodigen we u uit op vrijdagochtend 13 maart 2015 voor een boekpresentatie en uitgebreide toelichting van het boek 'Think and Grow Digital'. Dit boek is geschreven door Head of Digital Transformation van Google, Joris Merks-Benjaminsen en is een career guide die millennials helpt met hun unieke digitale skills te balanceren met ambassadeurschap van verandering en innovatie. Joris biedt tools en inzichten aan deze jonge generatie om hun eigen werkomgeving te vormen zonder beperkingen, om hun eigen baan te vormen of zelfs te creëren, om de sfeer te bouwen waarin ze zich prettig voelen en waarmee ze andere sterke professionals naar zich toe trekken om samen op innovatieve wijze succes te bouwen.
Maar ook: hoe gaat u als niet-millennial om met deze jonge generatie? Wat kunt u van ze leren en hoe kunt u samenwerken?

Programma:

9.30 uur Welkom door Egbert Jan van Bel (auteur, onderzoeker, spreker en docent)
9.45 uur Aljan de Boer: De laatste inzichten uit trendonderzoek naar Millennials
10.30 uur Pauze
10.45 uur Presentatie boek 'Think and Grow Digital' met toelichting van Joris Merks-Benjaminsen
11.30 uur Overhandiging eerste exemplaar door Hans Molenaar (voorzitter PIM en directeur Beeckestijn Business School)

Joris over het boek 'Think and Grow Digital':

"Wie zegt dat ik te jong ben om een CEO te zijn?” Voor een generatie die is opgegroeid met het voorbeelden zoals Mark Zuckerberg, die hebben laten zien dat iedereen kans heeft in een korte tijd grote stappen te maken in zijn carrière, kan de traditionele werkvloer soms een harde wake up call zijn.

Millennials komen met frisse ideeën en idealen de werkvloer op en met een flexibele mindset die niet hiërarchisch ingesteld is. Daar ontdekken ze dat de werkvloer op veel fronten nog vaak verouderd is, dat hiërarchie nog wel belangrijk is, dat dienstjaren soms belangrijker zijn om promotie te krijgen dan de kwaliteiten die je ontwikkeld hebt en dat je een intern netwerk moet bouwen om de bedrijfspolitiek te kunnen navigeren. Ze zien een werkvloer waar plannen tot stand komen met processen, structuren en formele meetings. Deze mismatch tussen de werkvloer en de mindset van Millennials is schadelijk voor beide partijen. 'Digital natives' zullen in veel gevallen moeite hebben zich aan te passen aan de werkcultuur, wat voor het bedrijf tot gevolg heeft dat het moeilijk is jong talent aan te trekken en te behouden. 

CEO's weten dat digital natives cruciaal zijn om hun bedrijven gezond te houden. Deze generatie kan bedrijven helpen om de razende snelheid van de digitale verandering bij te houden. Voor jonge professionals betekent dit dat ze zich juist niet moeten aanpassen aan de bestaande werkcultuur en werkwijzen, maar dat ze de die moeten helpen moderniseren. Dat vereist een gevoelige balans. Enige vorm van aanpassing is nodig om niet overal tegen muren aan te lopen, maar als je je teveel aanpast vervul je niet langer die veranderende rol die bedrijven zo hard nodig hebben. Precies die balans is de sleutel naar de waarde van de mindset van de digital native. Als je die weet te vinden, dan is dat een krachtige driver om een succesvolle carriere te bouwen.

Aljan over 'Millennials':

Aljan de Boer van TrendsActive deelt de laatste inzichten van het trendonderzoek naar Millennials. Millennials zijn als consument én als werknemer de doelgroep van de toekomst. Voor iedere organisatie. Net als elke andere generatie heeft de Millennial-generatie haar eigen gedragingen, normen en waarden. Tijdens zijn presentatie geeft Aljan inzicht in de invloed van de digitale revolutie, nieuwe opvoedstijlen en de visuele cultuur op de wensen en behoeften van Millennials op de werkvloer.

Over de sprekers:

Joris Merks-Benjaminsen is Head of Digital Transformation bij Google en werkt samen met top 100 merken om het digitaal denken in de strategie te verwerken door performance experts, social- & merkstrategen, media, marketing en businessleiders bij elkaar te brengen. Joris faciliteert workshops in digital marketing, YouTube en video content strategy, display advertising, social, search en programmatic. Hij won de prijs voor beste marketingliteratuur 2013 met zijn boek "Schizofrene Marketing" over integratie van online/offline marketing. Hij werd Dialoog Marketer van het jaar 2012, was genomineerd voor onderzoeker van het jaar en Cross Media Man van het jaar 2013.

Aljan de Boer werkt als strateeg bij TrendsActive, een internationaal innovatiebureau dat sociaal-cultureel onderzoek doet naar wereldwijde trends. De inzichten uit deze trends vertaalt Aljan naar merken, producten en marketingcommunicatie. TrendsActive werkt voor B2B en B2C merken in binnen- en buitenland en geeft trendpresentaties over de hele wereld!

Aanmelden

Meld u snel aan voor deze bijzonder inspirerende boekpresentatie en kom op vrijdag 13 maart 2015 naar Beeckestijn Business School. De boekpresentatie wordt gehouden van 9.30 uur tot 11.30 uur bij Beeckestijn Business School, Leusderend 32, 3832 RC te Leusden*. Inloop is mogelijk vanaf 9.10 uur. Deelname is gratis. 

* Let op: sinds 7 januari 2014 is het bezoekadres van Beeckestijn Business School door een straatnaamwijziging veranderd van Dodeweg 6A in Leusderend 32. Beeckestijn Business School is niet verhuisd en zit op dezelfde locatie als voorheen. Het kan zijn dat uw navigatiesysteem het nieuwe adres niet herkent, gebruik in dat geval het oude adres: Dodeweg 6A.