Clinic: Vervangt Agile Marketing de marketingafdeling?

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Graag nodigen wij u uit voor de clinic ‘Vervangt agile Marketing de marketingafdeling?' door Adrie Dolman op vrijdagochtend 9 december van 9.30 - 11.30 bij Beeckestijn Business School in Leusden.

Razendsnelle veranderingen vragen om een andere aanpak

We hebben geen tijd meer voor langlopende marktonderzoeken, grote plannenmakerijen, tijdrovende overlegstructuren en volledig vooraf geplande marktintroducties. De wereld lijkt sneller te veranderen dan de tijd die we hebben om een plan te schrijven.

In het digitale tijdperk gaan de veranderingen razendsnel. Als je even niet oplet zijn er al weer ‘tig’ nieuwe spelers in het veld, die met unieke proposities en verrassende business-modellen de succesvolle spelers proberen te verdringen. Dit vraagt om een nieuwe visie op marketing en radicale veranderingen in de organisatie. Hoe kun je sneller en relevanter dan de concurrent een propositie in de markt zetten, zonder tijd en budget te verspillen? Adrie Dolman, auteur van het voor de Marketing Literatuurprijs 2016 genomineerde boek Agile Marketing, legt in deze clinic uit waarom Agile Marketing de traditionele marketing gaat vervangen en welke consequenties dat heeft voor uw organisatie.

Inhoud van de clinic

  • Waarom Agile Marketing?
  • Achterhaalde marketing principes en het nieuwe alternatief
  • Wat is Agile Marketing?
  • Consequenties voor het management en de organisatie
  • Het Agile Marketing framework
  • De holistische Agile Marketing organisatie
  • Hoe transformeer je een traditionele organisatie naar een Agile Marketing organisatie?
  • Praktische ‘take-aways’ om direct mee aan de slag te gaan

Voor wie?

Deze clinic is bijzonder interessant voor ondernemers, senior management, innovatiemanagers, product managers, marketing managers, propositie managers en campagnemanagers. Eigenlijk voor iedereen die sneller innoveren en duurzamer concurreren als groeistrategie wil inzetten.

Door wie?

Adrie Dolman MSc is Agile Coach en eigenaar van Adapt2Value. Hij is op dit moment de meest gevraagde Nederlandse autoriteit op het gebied van Agile Marketing en Agile Leadership. Adrie is auteur van het recentelijk verschenen boek Agile Marketing, welke genomineerd is voor de PIM Marketing Literatuurprijs 2016. Adrie Dolman is ook docent bij Beeckestijn Business School.

Boek Agile Marketing

Het boek beschrijft wat Agile Marketing precies inhoudt. Slimmigheden uit Lean, Agile en Scrum, nieuwe modellen, inzichten en voorbeelden geven de lezer praktische handvatten. Het boek kost € 24,95 euro en kan ter plekke worden aangeschaft. Desgewenst gesigneerd door de auteur!

Aanmelden

Kom op vrijdag 9 december 2016 naar deze nieuwe clinic bij Beeckestijn Business School. De clinic wordt gehouden van 09:30 uur tot 11:30 uur bij Beeckestijn Business School, Leusderend 30, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 09:10 uur. Deelname is gratis.