Clinic: Voorbij de startup mania: innoveren op eigen kracht

Aanmelden voor deze clinic is niet meer mogelijk, de clinic heeft al plaatsgevonden. Bekijk het overzicht voor de clinics die we hebben gepland voor de komende periode.


Datum en locatie

Graag nodigen wij je uit voor de clinic ’Voorbij de startup mania: innoveren op eigen kracht’ door Jan-Willem van Beek op vrijdagochtend 27 oktober van 09:30 tot 11:30 uur bij Beeckestijn Business School in Leusden.

Disruptie is bedreigend, maar welkom als je het zelf veroorzaakt. Startups hebben die naam en worden daarom door veel bestaande bedrijven opgehemeld en doodgeknuffeld. Maar hoe maakbaar is startupsucces eigenlijk? Nou, niet. Slechts 5 procent van de startups groeit uit tot een succesvol bedrijf en corporates houden vaak niet meer dan een kamer vol zitzakken over aan een liaison met een startup.

Voorbij de startup mania - innoveren op eigen kracht

Hoe herken je als organisatie disruptie in je markt, en wat doe je er vervolgens mee? In deze clinic neemt Jan-Willem van Beek van innovatie- en designbureau Greenberry je mee in de praktische alles-in-een innovatiemethode met 10 stappen die hij met Rutger Huizenga ontwikkelde en opschreef in het boek ‘Voorbij de startup mania: innoveren op eigen kracht’.

Wat kun je verwachten in deze clinic:

Hoog tijd dus dat corporates én startups de mania achter zich laten en weer innoveren op eigen kracht! In het eerste deel van de clinic deelt Jan-Willem de innovatiemethode met 10 stappen. Op toegankelijke wijze loodst hij je soepel door de hele innovatiecyclus en de wirwar van innovatietheorieën. Van disruptie herkennen tot het samenstellen van je dreamteam; van design thinking tot het upscalen van je ideeën, intern en extern. Met best practices van onder meer Rabobank, SnappCar, KRO-NCRV, bunq en MiniBrew.

In het tweede deel vertellen twee bedrijven die zijn geïnterviewd voor het boek over hun ervaringen met innoveren. 

Waar ga je mee naar huis?

Na deze clinic ga je naar huis met inspiratie en kennis over hoe het mogelijk is op kleine schaal te innoveren.

Voor wie is deze clinic bedoeld?

Voor iedereen die wil of moet innoveren en die kansen ziet door nieuwe technologie, maar niet weet hoe dit van de grond te krijgen.

Door wie wordt deze clinic gegeven?

Jan-Willem van Beek is innovatiestrateeg, oprichter van Greenberry en gastdocent aan de Universiteit Twente en Nyenrode. Hij werkt voor corporates en startups, waaronder Zilveren Kruis, Heineken, Centraal Beheer en Nestlé en werd veelvuldig nationaal en internationaal bekroond (Red Dot Award, Webby Award, SpinAward, Esprix Awards). In oktober verschijnt het boek ‘Voorbij de startup mania’ dat hij schreef samen met Rutger Huizenga.

Aanmelden

Kom op vrijdag 27 oktober 2017 naar deze nieuwe clinic bij Beeckestijn Business School. De clinic wordt gehouden van 09.30 – 11.30u bij Beeckestijn Business School, Leusderend 30, 3832 RC te Leusden. Inloop is mogelijk vanaf 09.10 uur. Deelname is gratis.