Alles over het actieplan

✓ Pas je nieuwe kennis en skills direct toe in de praktijk
✓ Coaching door vakexperts 
✓ Direct geschikt voor implementatie bij je opdracht- of werkgever

Het maken van een actieplan helpt je om alle nieuwe kennis toe te passen. Bij een post-hbo, post-master, expert of korte opleiding is het actieplan onderdeel van je eindcijfer. Vanuit een hoofdonderwerp of probleem ga je aan de slag met strategie, planning, uitvoering en financiële onderbouwing. Meestal maak je het plan voor jouw organisatie, maar het kan ook voor een opdrachtgever.

Zo maak je een optimale vertaalslag van de colleges naar de praktijk. Deze vorm van action learning leidt er toe dat kennis echt blijft hangen.

Coaching & begeleiding

Gelukkig hoef je niet zelf out-of-the blue te starten met je actieplan. Je wordt gedurende de opleiding begeleid door de kerndocent. In het eerste college is al ruimte om te sparren over een mogelijk onderwerp. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om een conceptplan in te leveren. Je krijgt hier van je kerndocent feedback op. Tijdens het afsluitende eindgesprek, aan het einde van de opleiding, bespreek  je het plan. Het eindgesprek is met je kerndocent en een andere docent uit de opleiding. Na het gesprek krijg je feedback over het plan en ontvang je direct je cijfer.

Wil je voor je opleiding al sparren over een mogelijk onderwerp? 

Heb nu al behoefte om te overleggen over het onderwerp voor je actieplan? We bieden de mogelijkheid om vooraf te sparren over de invulling. Je hoeft hiervoor nog niet ingeschreven te zijn voor een opleiding. Kom jij graag in contact met een kerndocent? Laat het ons weten via de live-chat of mail naar opleidingsadvies@beeckestijn.org, dan regelen wij de rest. 

Het maken van een actieplan in 6 stappen

Zo schrijf je in 6 stappen je actieplan

Wat levert een actieplan op?

Naast de voordelen van een actieplan voor je persoonlijke groei, zijn er ook diverse voordelen voor je werkgever. Met een actieplan ligt er een concrete strategie en plan om de business te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een marketingstrategie die bijdraagt aan het behoud en de groei van het klantenportfolio? Of een plan om content marketing in te zetten voor meer brand awareness. 

De voordelen van het maken van een actieplan voor jouw organisatie:

✔️ De opleiding betaalt zich snel terug nadat het plan is geïmplementeerd
✔️ Een verbetering van de samenwerking tussen afdelingen en je kunt (externe) bureaus beter uitdagen
✔️ Je krijgt de focus en prioriteiten scherp

Het plan is een cadeau voor jezelf en je werk- of opdrachtgever.

Wat als je momenteel geen werkgever hebt?

Heb je op dit moment geen werk- of opdrachtgever? Geen probleem. Het volgen van een opleiding helpt je profiel te versterken en te profileren voor je (ideale) volgende baan of opdracht. Voor veel professionals heeft een actieplan geholpen om een nieuwe baan te vinden of om door te groeien naar een andere rol.

"Ik word nu gevraagd voor rollen waar ik eerst niet voor in aanmerking kwam”
Alumnus Digital Marketing Strategie & Leiderschap

We helpen je graag bij het vinden van een opdrachtgever voor je plan. Vanuit ons netwerk krijgen we regelmatig verzoeken voor het maken van een plan, binnen diverse vakgebieden.

Voorbeelden 

Voorbeelden van onderwerpen:

  • Hoe kunnen wij als meubelmerk een succesvolle direct-to-consumer strategie opzetten? 
  • Hoe kan ik als B2B bedrijf een onderscheidend merk neerzetten? 
  • Met welke contentstrategie kunnen wij meer donateurs werven? 
  • Hoe kunnen we als pensioenfonds een ideale experience bieden aan onze deelnemers? 
  • Wat is de beste datastrategie voor ons als retailmerk om de CLV te verhogen? 
  • Hoe kunnen wij als verzekeraar doorgroeien naar een dienstenbedrijf? 
  • Wat is de ideale klantreis van onze nieuwe duurzame dienst? 
  • Hoe kan ik mijzelf als zzp-er positioneren en meer opdrachten binnenkrijgen? 

Hier lees je verhalen van diverse alumni. Zij vertellen daar waar hun actieplan over ging en waar zij staan in de implementatie.

Heb je op vragen over het actieplan, bijvoorbeeld omdat je geen opdrachtgever hebt? Stel je vraag via de chat rechtsonder of neem contact met ons op via opleidingsadvies@beeckestijn.org.