Analytics trainingen

Analytics gebruik je om de performance van je website te analyseren, meten en te optimaliseren. Volg een analytics training bij Beeckestijn Business School en verreik je operationele & tactische kennis van digital & webanalytics. ​

Beeckestijn opleidingen gemiddeld beoordeeld met 8,3

Springest: 8.4/10
Google reviews: 4.8/5

Analytics trainingen

Help mij bij mijn keuze, welke training past het beste? 

Google Analytics 4, social analytics of marketing analytics. We snappen dat het verschil tussen de trainingen misschien niet direct duidelijk is. Een kort overzicht van de verschillen:

Naam opleiding Niveau Duur

Onderwerp

Voorkennis 
Advanced Marketing
Analytics
Training 2 dagen Marketing analytics Ja
Social Media Analytics & Monitoring  Training 1 dag Social media analytics  Geen
Google Analytics 4  Training  2 dagen Google analytics Geen

Sparren over welke opleiding het beste bij jou wensen en situatie past? Wij denken graag mee, op de manier die jij het prettigst vindt.

"Een complete training. Alle onderdelen van GA4 worden behandeld. Van inrichting tot aan rapportages. Wel handig als je al iets van Google Analytics ervaring hebt."
Matthijs Koster
Alumnus training Google Analytics 4

Meer over analytics

Meten is weten

Die uitspraak is ontstaan in de 19e eeuw. Sindsdien zijn de mogelijkheden om data te verzamelen en te meten alleen maar gegroeid. Voor marketeers biedt de huidige hoeveelheid data veel kansen, maar dan moet je wel door de bomen het bos kunnen zien. Om data te verzamelen hoef je geen wetenschapper of programmeur meer te zijn. Met de tools in ons huidige digitale landschap kun je als marketeer zelf heel veel bereiken. Maar hoe en wat kan je meten? En hoe kies je wat het beste bij je past?

Met onze analytics trainingen boost je jouw operationele en tactische kennis van analytics. Van Google Analytics 4 tot Advanced Marketing Analytics.

Marketing analytics

Het analyseren en verzamelen van data helpt om betere resultaten te halen uit je website en online campagnes. Marketing analytics geeft je inzicht in de prestatie van je marketingactiviteiten.

Starten met marketing analytics

Het verzamelen van marketingdata brengt een aantal uitdagingen met zich mee. Op de eerste plaats: hoe en waar begin je? Welke databronnen passen bij jouw organisatie? En hoe zorg je dat jouw website zo is ingericht dat je data kan verzamelen (tagmanagement)? Er zijn veel tools die je daarbij helpen. Zo hoef je met behulp van de Google tagmanager maar een keer een tag te plaatsen om veel verschillende toepassingen in te kunnen zetten.

Privacy

Als je hebt bepaald welke data je wil verzamelen komt de volgende uitdaging om de hoek kijken: privacy. Hoe ga je om met de privacy-en cookiewetgeving?

Testen en optimaliseren

Met testen en optimaliseren kun je de inzichten omzetten in verbeteringen op bijv. de website. Zodat je meer resultaat kan behalen op je website. Heb je een mooie en succesvolle optimalisatie doorgevoerd? Wees er trots op, ook al staat de volgende weer voor de deur.

Google analytics

Google Analytics is een tool van Google die je helpt bij het verzamelen van informatie op je website. Het laat niet alleen zien hoeveel bezoek je hebt en hoe ze bij jouw terecht zijn gekomen. Maar je kan er ook uitgebreide analyses op los laten die je helpen om je website te optimaliseren.  Kennis van deze tools is essentieel om als online marketeer te kunnen werken.

Sinds kort heeft Google het Analytics platform compleet vernieuwd. Google Analytics 4 (GA4) is de nieuwe standaard. Dit heeft voor jou als marketeer veel gevolgen. Vooruit kijken hoe je de nieuwe versie kan opzetten en implementeren is essentieel.

Benieuwd naar Google Analytics 4? Ontdek hoe het werkt en hoe je het kan inrichten tijdens onze gloednieuwe training. Lees meer over de training: Google Analytics 4.

Social media analytics

Een social media strategie of campagne heeft pas echte impact als je de resultaten kan meten en optimaliseren. Elk social media platform heeft zijn eigen analytics omgeving. Daar kan je mooie inzichten uit halen, maar er zijn ook veel slimme tools die je nog meer inzicht kunnen geven.

Hoe meet en analyseer je het succes van jouw social media content? Dat is in de eerste plaats afhankelijk van je doel. Wil je de nieuwe sustainable waterfles direct via facebook of Instagram verkopen of wil je donateurs aan je binden voor een langere termijn? Als je het doel duidelijk hebt kan je KPI’s gaan opstellen. Daarna kan je gaan starten met meten en monitoren.

Wil jij in een halve dag leren hoe je zelf succesvol aan de slag kan met social media analytics en het monitoren van de resultaten? Tijdens de training Social Media Analytics & Monitoring leer je hoe je meer haalt uit jouw social media marketing

Advanced marketing analytics

Je kan analytics op veel verschillende manieren inzetten. Je kan bijvoorbeeld a.d.h.v. inzichten uit Google Analytics je site verbeteren, maar je kan ook kiezen voor een data gedreven marketing strategie. Een strategie die gebaseerd is op de data die je verzameld en het maken van fact-based beslissingen.

Data gedreven marketing helpt je bij het in kaart brengen van de klantreis, personalisatie en het optimaliseren van o.a. je website. Het combineren van verschillende databronnen zoals social media  en je klantgegevens (CRM) zorgt voor nog meer inzicht in je klant.

Wil jij meer fact-based marketing beslissingen kunnen nemen? Leer hoe je een gedegen analyse maakt en de resultaten daarvan verwerkt tijdens de training Advanced Marketing Analytics.

Data Tech clinic banner

MAAK IMPACT MET EEN OPLEIDING VAN BEECKESTIJN BUSINESS SCHOOL

Werk verandert continu en dat vraagt om de juiste kennis en skills. Beeckestijn Business School helpt hiermee. Met compacte en praktische programma’s binnen digital, marketing, cx, data, communicatie en leiderschap door 100% vakexperts. 

Elk college zit vol met interessante insights, inspirerende voorbeelden en cases waar jij van kan leren. 

Beeckestijn Beloftes 

✔ Je maakt gegarandeerd impact
✔ Praktische toepassing & 100% vakexperts
✔ Je bouwt een waardevol netwerk op
✔ Jouw groei staat voorop, daar gaan we ver voor
✔ Geeft energie!

Investeer in jezelf met een opleiding bij beeckestijn business school

Op zoek naar gratis nieuwe kennis en inspiratie? Dan zit je goed bij ons. Meld je aan voor een van onze populaire clinics en laat je in 1,5 uur bijpraten over een onderwerp binnen jouw interesses. Liever op een ander moment inspiratie op doen? Download een van onze whitepapers, lees de nieuwste blogs of luister naar onze podcast serie "Studio Beeckestijn"

Lees hieronder verder

 

Lees hieronder verder