Opleidingen digitale transformatie

Je leest het overal: de digitalisering en digitale ontwikkelingen gaan sneller dan ooit. Maar hoe zie je door het spreekwoordelijke bos de bomen nog? Hoe speel je in op de kansen leidt je jouw organisatie door de digitale transformatie? Volg een opleiding bij Beeckestijn Business School en stoom je organisatie klaar is voor de digitale toekomst!

 

KMO erkend opleider

Digitale transformatie opleidingen

In Antwerpen of via de online classroom

De post-master opleiding Digitale Transformatie & Organisatie kun je volgen in Antwerpen. Liever online of wil je een andere opleiding volgen? Alle opleidingen uit ons aanbod kun je vanuit huis volgen via de online classroom. Daarnaast ben je natuurlijk ook van harte welkom op een van onze locaties in Nederland. 

Een digitale highroad met heel veel pieken. Bijzonder leerzaam. Het heeft mijn digitale horizon en kennis verbreed en gelijk succesvol kan toepassen in mijn bedrijf. Absoluut een aanrader voor iedereen die digitaal wil transformeren en/of innoveren!!
Renate Wijma
Alumnus post-master opleiding Digitale Transformatie & Organisatie

Digitale transformatie: de definitie

Digitale transformatie betekent het benutten van de mogelijkheden die digitale technologieën bieden. Deze kun je als organisatie inzetten om interne processen te verbeteren of de relatie met externe stakeholders te optimaliseren.

Bijna alle bedrijven krijgen te maken met de uitdagingen van digitalisering. Sommigen transformeren radicaler. Bij hen worden systemen, processen, mensen en technologie fundamenteel gedigitaliseerd. Een bekend voorbeeld is Netflix, dat transformeerde van een bedrijf dat DVD’s per post verstuurde naar een moderne organisatie die online content streamt op abonnementsbasis.

Meer over digitale transformatie

Digitale transformatie gaat verder dan het digitaliseren van de huidige activiteiten en processen. Bij een succesvolle transformatie horen ook het optimaliseren van processen en ontwikkelen van nieuwe businessmodellen. Het is een samenspel van cultuur, klantinzicht, durven, samenwerken én techniek.

Hoe houd je overzicht tussen alle ontwikkelingen?

Digitale ontwikkelingen gaan snel en er komen veel nieuwe technieken en hypes voorbij. De ene zal een grotere impact hebben dan en andere. Hoe voorkom je dat je door de bomen het bos niet ziet? Het start bij het snappen van nieuwe technieken als AI, voice, martech, AR/VR en IoT. Die kennis helpt je om ontwikkelingen op waarde schatten. Daarna is het de vraag of het past bij jouw organisatie.

Wat los je op, voor wie en op welke manier? Organisaties die succesvol transformeren voldoen aan de volgende 3 randvoorwaarden;

  • Denken vanuit waarde proposities voor de klant/ patiënt/ burger
  • Omarmen van een digitale cultuur en infrastructuur
  • Ruimte creëren om te experimenteren

Digitale transformatie marketing

Bij de transformatie hoort ook de digitalisering van marketing. Deze afdeling krijgt vaak als eerst te maken met veranderingen in het gedrag van de klant. In de customer journey maken veel klanten intensief gebruik van digitale kanalen. De afdeling marketing loopt vaak vooruit op het gebied van digitalisering ten opzichte van andere bedrijfsactiviteiten.

Digitalisering in de publieke sector

Elke sector of branche krijgt te maken met digitale transformatie. Ook de publieke sector. Denk aan de participerende burger, nieuwe wetgeving en nieuwe technologie. Bij de overheid en publieke instellingen werkt digitale transformatie anders dan in het bedrijfsleven. Regels t.a.v. privacy, beveiliging zijn strenger en de politiek kijkt nauwlettend mee.

Ben jij werkzaam binnen de overheid, bij een woningbouwcorporatie, waterschap of een andere publieke dienstverlener? De aanvullende module ‘digitale transformatie in de publieke sector’ helpt je bij branche-specifieke uitdagingen. Ideaal om meer te leren over de laatste toepassingen, inzichten en cases op het gebied van digitale transformatie binnen publieke sector.

Aan de slag met je eigen roadmap

Voor een succesvolle digitale transformatie zijn twee ding essentieel: een visie en een roadmap. Dit geeft je sturing en zorgt ervoor dat de verandering niet bij een afdeling of een persoon blijft.

Tijdens de post-master opleiding ga je aan de slag met een eigen digitale roadmap. Dit helpt je richting te geven en echte impact te maken met jouw nieuwe kennis.

"Mijn doel was om te zorgen voor awareness was bij de top van de organisatie, voor  digitalisering en de veranderende businessmodellen. En een praktisch en direct implementeerbaar plan met suggesties maken, waar je eigenlijk volgende week al aan zou kunnen beginnen."
Geert Jan Telkamp

Lees de hele ervaring van Geert Jan 

Lees hieronder verder

 

Daarom Beeckestijn

Werk verandert continu en dat vraagt om de juiste kennis en skills. Beeckestijn Business School helpt hiermee. Met compacte en praktische programma’s binnen Digital, Marketing, CX, Data en Communicatie door 100% vakexperts.

Beeckestijn opleidingen gemiddeld beoordeeld met 8,3

Springest: 8.2/10
Google reviews: 4.7/5

Opleidingsadvies

Opleidingsadviseur - Nicole van de Kracht - Beeckestijn Business School

Het volgen van een opleiding is een weloverwogen keuze. Wil je advies over welke opleiding optimaal aansluit bij je kennisbehoefte, carrièrewensen en persoonlijk situatie? Of heb je vragen over de KMO portefeuille. We helpen je graag op de manier die jij het prettigst vindt. 

Persoonlijk advies ›

Lees hieronder verder

 

Meer kennis & inspiratie: