Communicatie opleidingen

Hoe ziet de communicatiemix voor jouw organisatie of opdrachtgever er in de toekomst uit? Een communicatie opleiding of training bij Beeckestijn Business School geeft je nieuwe inzichten en inspiratie. Ontwikkel je kennis en zet je volgende stap in jouw carrière!

Beeckestijn opleidingen gemiddeld beoordeeld met 8,3

Springest: 8.4/10
Google reviews: 4.8/5

Communicatie opleidingen

communicatie trainingen

Welke opleiding of training past bij mij? 

Online Communicatie Strategie & Leiderschap, Online Communicatie en Strategisch Communicatie Management. We snappen dat het verschil tussen de opleidingen misschien niet direct duidelijk is. In de tabel hieronder worden de verschillen uitgelegd.

Naam
Soort
Duur
Onderdelen
Diploma
Niveau
Online Communicatie Strategie & Leiderschap Post-Master 19 colleges ✓ Actieplan
✓ Casedag
Post-Master
Diploma
4 jaar werkervaring
Strategisch
Online Communicatie Post-HBO 9 colleges ✓ Actieplan
✓ Casedag
Post-HBO 
Diploma
2 jaar werkervaring
Tactisch
Online Communicatie  Kort 6 colleges ✓ Actieplan
✗ Casedag
Diploma 2 jaar werkervaring
Tactisch
Strategisch Communicatie Management Post-Master 22 colleges ✓ Actieplan
✓ Casedag
Post-Master
Diploma
4 jaar werkervaring
Strategisch

Sparren over welke opleiding het beste bij jou wensen en situatie past? Wij denken graag mee ››

Het volgen van een opleiding is een weloverwogen keuze. Je wil dat je opleiding perfect aansluit bij jouw wensen, kennisbehoefte en persoonlijke situatie. Wij helpen je graag, op de manier die jij het prettigst vindt. 

Meer over communicatie

Online communicatie opleidingen

Als communicatieprofessional is het belangrijk om je kennis over digital (marketing) up-to-date te houden. Zo kan je nieuwe trends en ontwikkelingen op waarde schatten en (indien waarde) inzetten voor jouw organisatie.

Ontdek welke elementen van de (nieuwe) online communicatiemix helpen om doelstellingen te bereiken en ga aan de slag met je eigen communicatieplan tijdens de Post-hbo of korte opleiding Online Communicatie.

Online communicatie strategie

Succes behalen met (online) communicatie start bij een strategie. Vaak worden communicatie professionals laat in een proces betrokken om uit te voeren wat er al besloten is. Daarnaast ontbreekt bij veel communicatieplannen de link met de organisatiestrategie. Voor echte impact is het waardevol om vanaf de start een vertaling te maken van de organisatie strategie naar een (online) communicatie strategie en visie.

Voor de moderne communicatie professional en/of online communicatie specialist is het  essentieel om nieuwe digitale- & sociale media te kunnen vertalen naar innovatieve strategieën en concepten. Met die skills kan je vanuit communicatie perspectief (mede) sturing geven aan de digitale transformatie binnen een organisatie.

Til je strategische (online) communicatie kennis naar een hoger niveau met de post-master opleidingen Online Communicatie Strategie & Leiderschap of Strategisch Communicatiemanagement.

Crisiscommunicatie & reputatiemanagement

Online reputatiemanagement wordt steeds belangrijker. Het opbouwen van een sterk merk kost jaren. Maar door digital en socialmedia kan je merk door negatieve berichtgeving in no time enorme schade oplopen. Het is waardevol om je voor te bereiden op mogelijke crises, maar hoe doe je dat? Hoe voorkom je dat een incident overloopt in een crisis en schade toebrengt aan je reputatie? Ontdek het tijdens de training Online Reputatiemanagement & Crisiscommunicatie.

Storytelling

Hoe breng je verhalen uit jouw organisatie naar een groter publiek? Storytelling helpt daarbij. Er zijn verschillende technieken, visuals en verhaalelementen die zorgen voor een goed verhaal. Wil je aan de slag met je eigen story? Tijdens de training Storytelling leer je hoe je een inspirerend en krachtig verhaal maakt.

Communicatie in woorden

Als je de communicatiemix hebt bepaald is het tijd om o.a. aan de slag te gaan met de content waarmee je de mix gaat invullen. Wellicht heb je een copy-writer of redacteur tot je beschikking, maar kans bestaat dat dit ook in jouw takenpakket valt. Hoe schrijf je een goede advertentie, e-mail, webtekst of een goed blog? Er zijn bij Beeckestijn verschillende training waarbij je aan de slag gaat met die onderwerpen.

Tijdens de training Schrijven voor Online leer je hoe je in de huid van de lezer kruipt om online de aandacht te pakken, vast te houden en vervolgens te overtuigen. Voor iedereen die online teksten schrijft, zoals webteksten, e-mailings of blogs.

Wil je meer aandacht besteden aan dat laatste, blogs schrijven? Dan is de training Blogs Schrijven iets voor jou! Je leert hoe je pakkende titels en een krachtige opening schijft. Daarnaast is er ook aandacht voor hoe je jouw blog onder de lezers verspreidt.  

Communicatie in beeld

Online communicatie is veel meer dan alleen teksten. Video is een krachtig middel om je boodschap over te brengen. Over de afgelopen jaren is video steeds groter geworden. O.a. door de populariteit van social media apps als Snapchat, Instagram en TikTok.

Hoe maak je een professionele video zonder het inhuren van een (dure) filmploeg of het aanschaffen van dure apparatuur? Met je telefoon. Tijdens de training Online Video Maken leer je in één dag hoe je zelf video’s maakt. Van idee tot storyboard tot opnames en monteren.

Strategisch Brandmanagement klassikaal banner

Maak impact met een opleiding van Beeckestijn Business School

Werk verandert continu en dat vraagt om de juiste kennis en skills. Beeckestijn Business School helpt hiermee. Met compacte en praktische programma’s binnen digital, marketing, cx, data, communicatie en leiderschap door 100% vakexperts

Elk college zit vol met interessante insights, inspirerende voorbeelden en cases waar jij van kan leren. 

Beeckestijn Beloftes 

✔ Je maakt gegarandeerd impact
✔ Praktische toepassing & 100% vakexperts
✔ Je bouwt een waardevol netwerk op
✔ Jouw groei staat voorop, daar gaan we ver voor
✔ Geeft energie!

Investeer in jezelf met een opleiding bij beeckestijn business school

Op zoek naar gratis nieuwe kennis en inspiratie? Dan zit je goed bij ons. Meld je aan voor een van onze populaire clinics en laat je in 1,5 uur bijpraten over een onderwerp binnen jouw interesses. Liever op een ander moment inspiratie op doen? Download een van onze whitepapers, lees de nieuwste blogs of luister naar onze podcast serie "Studio Beeckestijn"

Lees hieronder verder

 

Lees hieronder verder