Customer centricity

In het vakgebied van klantgericht management zijn diverse disciplines te onderkennen. Ze lijken allemaal een beetje op elkaar maar ze staan wel voor verschillende vakgebieden. In het buitenland wordt vaak de term customer centricity gebruikt als overkoepelende term.

Beeckestijn opleidingen gemiddeld beoordeeld met 8,3

Springest: 8.4/10
Google reviews: 4.8/5

Customer Centricity opleidingen

WELKE customer centricity OPLEIDING PAST HET BESTE BIJ MIJ?

Post-hbo, korte opleiding of training. We snappen dat het verschil tussen de customer centricity opleidingen misschien niet direct duidelijk is. Een kort overzicht van de verschillen:

Naam opleiding Niveau Duur

Onderdelen

Diploma/certficaat
Customer Relationship Management* Post-HBO 9 colleges ✓ Actieplan
✓ Casedag
Post-HBO diploma
Customer Relationship Management* Korte opleiding 6 colleges ✓ Actieplan
x  Casedag
Diploma 
CRM strategie Training 2 dagen x  Actieplan
x  Casedag
Certificaat

 Sparren over welke opleiding het beste bij jou wensen en situatie past? Wij denken graag mee, op de manier die jij het prettigst vindt ››

Wouter Priest - Alumnus
"Binnen ons bedrijf doen we al erg veel met data. De opleiding heb ik samen met een collega gevolgd om onze kennis te vergroten en klaar te zijn voor de toekomst."
Wouter Priest
Teamlead Digital Advertising | Alumnus Data Driven Marketing

Meer over Customer Centric Management

Customer Centric Management is het vakgebied dat zich bezig houdt met de vraag hoe een organisatie vanuit de klant kan denken en producten, diensten en met name ook de communicatie zo goed mogelijk kan afstemmen op de behoeftes van de klant. Outside-in denken in plaats vanuit korte termijn financiële doelstellingen. Sales, Marketing en Customer Services dienen goed met elkaar aligned te zijn. Om dit goed te doen zal een organisatie ook duidelijk keuzes moeten maken welke klanten ze niet wil bedienen, en ook welke producten en diensten ze niet gaat aanbieden. Zonder duidelijke keuzes is het niet mogelijk om op bedrijfseconomische verantwoorde wijze klanten te bedienen.   

Het Customer Centric Management-vakgebied kan onderverdeeld worden in 3 aandachtsgebieden:

  • Customer Relationship Management
  • Customer Experience Management
  • Customer Insight Management

Customer Relationship Management (CRM)

Customer Relationship Management (CRM) is het vakgebied waar klantwaarde management centraal staat en hoe met ondersteuning van informatietechnologie de relatie met klanten zo goed mogelijk gemanaged kan worden. Bij CRM gaat het erom dat de waarde van de klant (wat levert deze op) en de waarde voor de klant (wat ervaart deze en krijgt die ervoor terug) met elkaar in balans zijn. Om dit goed te kunnen doen zijn CRM-systemen onontbeerlijk.

Customer Experience Management (CEM/CEX)

Customer Experience Management (CEM) is het vakgebied dat zich richt op het optimaliseren van de klantbeleving met als doel loyale klanten te krijgen en het liefst ambassadeurs van het merk. Door het in kaart brengen van customer journeys en deze te mappen op touch points kan in kaart gebracht worden wat en hoe de beleving is. Van belang is dat de customer journey zo wordt ingericht dat deze leidt tot een positieve en memorabele ervaring waarbij de merkbeloftes op bepaalde punten in de klantenreis worden waargemaakt. De cross channel management en koppeling van merkwaarden aan klantbeleving vormen een cruciaal onderdeel van het customer experience management-vakgebied.

Customer Insight Management (CIM)

Customer Insight Management (CIM) is een holistische benadering om de diverse informatiebronnen te combineren zodat er klantinzichten ontstaan waarmee de organisatie activiteiten kan ontplooien om klantbeleving en klantwaarde te maximaliseren. Oftewel om klantrelaties goed te kunnen managen en klantbeleving goed te kunnen inrichten zijn customer insights onontbeerlijk. Door de grote hoeveelheden klantdata (Big Data) die er via digitale en sociale kanalen beschikbaar komen is dit vakgebied in een stroomversnelling gekomen.    

Customer Experience opleiding banner

MAAK IMPACT MET EEN OPLEIDING VAN BEECKESTIJN BUSINESS SCHOOL

Werk verandert continu en dat vraagt om de juiste kennis en skills. Beeckestijn Business School helpt hiermee. Met compacte en praktische programma’s binnen digital, marketing, cx, data, communicatie en leiderschap door 100% vakexperts. 

Elk college zit vol met interessante insights, inspirerende voorbeelden en cases waar jij van kan leren. 

Beeckestijn beloftes

✔ Je maakt gegarandeerd impact
✔ Praktische toepassing & 100% vakexperts
✔ Je bouwt een waardevol netwerk op
✔ Jouw groei staat voorop, daar gaan we ver voor
✔ Geeft energie!

Investeer in jezelf met een opleiding bij beeckestijn business school

Op zoek naar gratis nieuwe kennis en inspiratie? Dan zit je goed bij ons. Meld je aan voor een van onze populaire clinics en laat je in 1,5 uur bijpraten over een onderwerp binnen jouw interesses. Liever op een ander moment inspiratie op doen? Download een van onze whitepapers, lees de nieuwste blogs of luister naar onze podcast serie "Studio Beeckestijn"

Lees hieronder verder

 

Lees hieronder verder