Customer Experience opleidingen

Customer experience (afgekort als cx) is meer dan alleen de klantreis. Het draait vooral om het leveren van een bijzondere en waardevolle klantbeleving. Tevreden klanten leiden tot meer loyaliteit en ambassadeurs. Het in kaart brengen en verbeteren van de customer journey (klantreis) is niet de enige manier om de klantbeleving te verbeteren. Volg een customer experience opleiding bij Beeckestijn Business School en verrijk je operationele, tactische & strategische customer experience kennis. ​

Beeckestijn opleidingen gemiddeld beoordeeld met 8,3

Springest: 8.4/10
Google reviews: 4.8/5

Customer experience opleidingen

Customer experience trainingen

Help mij bij mijn keuze, welke customer experience opleiding past het beste?

Post-HBO, post-master, masterclass of korte opleiding. We snappen dat het verschil tussen de opleidingen misschien niet direct duidelijk is. In deze tabel een overzicht van de belangrijkste verschillen:

Naam
Soort
Duur
Onderdelen
Diploma
Niveau
Customer Experience Strategie & 
Organisatie
Post-Master 23 colleges ✓ Actieplan
✓ Casedag
Post-Master
Diploma
4 jaar werkervaring
Strategisch
Customer Experience Strategie & 
Organisatie
Masterclass 10 colleges ✗  Actieplan
✓  Casedag
Certificaat 4 jaar werkervaring
Strategisch
Customer Experience &
Journey Management
Post-HBO 10 colleges ✓ Actieplan
✓ Casedag
Post-HBO 
Diploma
2 jaar werkervaring
Tactisch
Customer Journey 
Management
Kort 6 colleges ✓  Actieplan
✗  Casedag

Diploma

2 jaar werkervaring
Tactisch

Customer Relationship Management Post-HBO 9 colleges ✓ Actieplan
✓ Casedag
Post-HBO 
Diploma
2 jaar werkervaring
Tactisch
Customer Relationship Management Kort 6 colleges ✓  Actieplan
✗  Casedag
Diploma 2 jaar werkervaring
Tactisch
Employer Branding & Recruitment Marketing Masterclass 6 colleges ✗  Actieplan
✓  Casedag
Certificaat 4 jaar werkervaring
Strategisch

Sparren over welke opleiding het beste bij jou wensen en situatie past? Wij denken graag mee, op de manier die jij het prettigst vindt: 

Leviene Faber - alumnus bij Beeckestijn Business School
"We hebben heel veel theorie, praktijkcases en tools gekregen om organisaties via een stappenplan te helpen hun customer experience strategie onder de loep te nemen en, daar waar nodig, te verbeteren. Uiteraard in lijn met hun strategische pijlers en kernwaarden."
Leviene Faber
Alumnus post-HBO opleiding Customer Experience & Journey Management

Meer over customer experience

Customer Experience draait om het leveren van een bijzondere en waardevolle beleving aan je klant. Een goede Customer Experience (ook wel CX of CE) leidt tot tevreden klanten. Voor elke organisatie zijn tevreden klanten belangrijk. Als ze terug komen voor een nieuwe aankoop of jouw aanbevelen aan kennissen leveren ze je inkomsten op. 

Tijdens onze CX opleidingen til je jouw operationele, tactische & strategische kennis over de klantbeleving naar een hoger niveau. 

Klantreis (ofwel Customer Journey)

In het leven van jouw klant zijn er verschillende momenten dat hij of zij met jouw organisatie in aanraking komt. Denk aan een advertentie, vraag aan de service desk of de daadwerkelijke aankoop. Z'n moment noem je een touch point. Al die momenten samen vormen de klantreis (ofwel Customer Journey). Om de klantbeleving op een hoog niveau te houden is het belangrijk dat een klant een positieve beleving heeft bij elk touch point. En heeft een klant een negatieve ervaring? Dan is het essentieel hoe jij daar als organisatie mee omgaat. 

Bij de post-HBO opleiding Customer Experience en Journey Management leer je hoe je de optimale Customer Journey ontwikkelt en de klantbeleving verbetert. 

Customer Journey Mapping

Wil je leren hoe je de customer journey visualiseert? Dan is de training Customer Journey Mapping wellicht iets voor jou. Customer Journey Mapping is het in kaart brengen van het hele aankoopproces vanuit het perspectief van jouw klant. 

Customer Experience binnen B2B

Verkoop jij jouw product niet aan een consument, maar aan een andere organisatie? Dan opereer je op de Business to Business (B2B) markt. Hier ziet de klantreis er anders uit. Bij (midden-) grotere bedrijven zijn vaak meerdere personen betrokken bij de aankoop van een product of dienst. Zij vormen samen de Decision Making Unit (DMU). Wil je iets verkopen aan een organisatie? Dan is het van belang de DMU te kennen en te weten met wie je op welk moment in de Customer Journey te maken hebt. 

De Customer Experience meten

Veel ondernemers doen dingen op basis van hun onderbuik gevoel. Als je  strategisch aan de slag wil met CX dan ontkom je er niet aan om te meten. De inzichten die uit die metingen komen, noem je ook wel Customer Insights. Maar wat kan je meten en hoe? Denk bijvoorbeeld aan een enquete waar klanten worden gevraagd om hun tevredenheid. 

Customer Experience Strategie 

Heb jij al een aantal jaar werkervaring binnen CX en wil je klantbeleving als uitgangspunt nemen voor jouw strategie? Kijk dan eens naar de post-master opleiding Customer Experience Strategie en Organisatie. Daar leer je de Customer Experience voor jouw organisatie te analyseren, ontwerpen en te implementeren. 

Banner Beeckestijn Digital Marketing clinic

MAAK IMPACT MET EEN OPLEIDING VAN BEECKESTIJN BUSINESS SCHOOL

Werk verandert continu en dat vraagt om de juiste kennis en skills. Beeckestijn Business School helpt hiermee. Met compacte en praktische programma’s binnen digital, marketing, cx, data, communicatie en leiderschap door 100% vakexperts. 

Elk college zit vol met interessante insights, inspirerende voorbeelden en cases waar jij van kan leren. 

Beeckestijn Beloftes 

✔ Je maakt gegarandeerd impact
✔ Praktische toepassing & 100% vakexperts
✔ Je bouwt een waardevol netwerk op
✔ Jouw groei staat voorop, daar gaan we ver voor
✔ Geeft energie!

Investeer in jezelf met een opleiding bij beeckestijn business school

Op zoek naar gratis nieuwe kennis en inspiratie? Dan zit je goed bij ons. Meld je aan voor een van onze populaire clinics en laat je in 1,5 uur bijpraten over een onderwerp binnen jouw interesses. Liever op een ander moment inspiratie op doen? Download een van onze whitepapers, lees de nieuwste artikelen, bekijk video's op de Beeckestijn Knowledge Hub of luister naar onze podcast serie "Studio Beeckestijn"

Lees hieronder verder

 

Lees hieronder verder