Data Driven Marketing opleidingen

✔ Breed aanbod: van personalisatie tot data gedreven werken 
✔ Creëer een succesvolle data driven marketing strategie 
✔ Leer van 100% vakexperts

Met de juiste kennis en skills haal je waardevolle inzichten uit data. En zet je deze om in succesvolle marketingstrategieën en acties. Denk aan het identificeren van segmenten, het creëren van gepersonaliseerde content en het meten en optimaliseren van campagneprestaties en het verbeteren van klantbeleving. Data gedreven werken opent deuren naar effectievere campagnes en betere resultaten. Haal relevante kennis en skills in huis met een opleiding of training van Beeckestijn Business School. 

Beeckestijn digital marketing cursus gemiddeld beoordeeld met 8,3

Springest: 8.4/10
Google reviews: 4.8/5

Data driven marketing opleidingen

Welke CRM opleiding past het beste bij mij?

Post-HBO of korte opleiding, we snappen dat het verschil misschien niet direct duidelijk is. Een kort overzicht van de verschillen:

Niveau Duur

Onderdelen

Diploma/certficaat
Post-HBO 9 colleges ✓ Actieplan
✓ Casedag
Post-HBO diploma
Korte opleiding 6 colleges ✓ Actieplan
✗ Casedag
Diploma 

 Sparren over welke opleiding het beste bij jou wensen en situatie past? Wij denken graag mee, op de manier die jij het prettigst vindt ››

''Deze opleiding geeft je goede handvatten in een tijd waarin het kunnen interpreteren van data van groot belang is. Je leert op een leuke manier om deze klantinzichten om te zetten naar marketing die relevant is voor de eindklant.''

Alumnus Customer Inisght & Data Driven Marketing

Data driven organisatie

Marketing is natuurlijk niet het enigste vakgebied dat profiteert van data. Binnen een data gedreven organisatie zijn alle processen ingericht op fact-based beslissingen. Wil jij bedrijfsdoelen vertalen naar een data gedreven strategie? Leren hoe je stakeholders overtuigt en de brug te slaan tussen IT, Data en de business? Dan is de opleiding Data Driven Strategie & Organisatie iets voor jou. Te volgen als post-master of masterclass.

Data driven marketing trainingen

Aan de slag met een van de mogelijkheden data driven marketing? Volg een specifieke training om je kennis binnen onderwerpen als personalisatie en datavisualisatie te vergroten. 

Data Driven Marketing 

Data vormt de ruggengraat van moderne marketing. Steeds meer professionals nemen afscheid van sturen op intuïtie en onderbuik gevoel. Het maakt gerichte targeting mogelijk, ondersteunt besluitvorming op basis van feiten, optimaliseert marketinginspanningen en creëert een concurrentievoordeel. Er komen steeds meer toepassingen om als marketeer de mogelijkheden van data te benutten zonder dat je diepgaande IT of data science kennis nodig hebt. Denk aan personalisatie tools of AI toepassingen. 

Verschillende toepassingen van data gedreven marketing:  

  • Klantinzichten: Data geeft je de mogelijkheid inzichten te verkrijgen in het gedrag, de voorkeuren en behoeften van klanten. Door het analyseren van gegevens kunnen marketeers beter begrijpen wie hun klanten zijn, wat ze willen en hoe ze zich gedragen. Deze inzichten vormen de basis voor het ontwikkelen van effectieve marketingstrategieën en het creëren van relevante en gepersonaliseerde klantervaringen. Wil jij meer leren over het personaliseren van je marketinginspanningen? Volg dan de training Online Personalisatie
  • Doelgroepsegmentatie: Door gegevens te analyseren kan je verschillende segmenten identificeren en begrijpen. Denk bijvoorbeeld aan Customer Relationship Management, waarbij (klant) data essentieel is.
  • Data gedreven besluitvorming: Data helpt je als marketeer weloverwogen beslissingen te nemen over bijvoorbeeld productontwikkeling, prijsstelling, distributiekanalen en promotiestrategieën. Dit gaat natuurlijk verder dan alleen marketing. Wil jij de drijvende kracht worden achter het inzetten voor data om fact-based besluiten te nemen? Volg dan de post-master Data Driven Strategie & Organisatie.

Om te zorgen dat data driven marketing ook echt leidt tot waardevolle acties zijn skills op het gebied van Datavisualisatie en Data Storytelling erg waardevol.

Customer Experience opleiding banner

Maak impact met een opleiding van Beeckestijn Business School

Werk verandert continu en dat vraagt om de juiste kennis en skills. Beeckestijn Business School helpt hiermee. Met compacte en praktische programma’s binnen digital, marketing, cx, data, communicatie en leiderschap door 100% vakexperts

Elk college zit vol met interessante insights, inspirerende voorbeelden en cases waar jij van kan leren. 

Beeckestijn Beloftes 

✔ Je maakt gegarandeerd impact
✔ Praktische toepassing & 100% vakexperts
✔ Je bouwt een waardevol netwerk op
✔ Jouw groei staat voorop, daar gaan we ver voor
✔ Geeft energie!

Investeer in jezelf met een opleiding bij beeckestijn business school

Op zoek naar gratis nieuwe kennis en inspiratie? Dan zit je goed bij ons. Meld je aan voor een van onze populaire clinics en laat je in 1,5 uur bijpraten over een onderwerp binnen jouw interesses. Liever op een ander moment inspiratie op doen? Download een van onze whitepapers, lees de nieuwste blogs of luister naar onze podcast serie "Studio Beeckestijn"

Lees hieronder verder

 

Lees hieronder verder