Digital cx opleidingen

✔ Breng de digitale reis van jouw klanten in kaart
✔ In maximaal 3 maanden je diploma
✔ Leer van customer journey & digital experts 

Customer experience (afgekort als cx) is meer dan alleen de klantreis. Het draait vooral om het leveren van een bijzondere en waardevolle klantbeleving. Tevreden klanten leiden tot meer loyaliteit en ambassadeurs. In die klantbeleving en klantreis heeft digital een steeds belangrijkere rol. Met een customer experience opleiding bij Beeckestijn Business School ontdek je hoe je je digitale klantreis verbeterd. 

Digital cx opleidingen

Customer Experience draait om het leveren van een bijzondere en waardevolle beleving aan je klant. Een goede Customer Experience (ook wel CX of CE) leidt tot tevreden klanten. Voor elke organisatie zijn tevreden klanten belangrijk. Als ze terug komen voor een nieuwe aankoop of jouw aanbevelen aan kennissen leveren ze je inkomsten op.

KLANTREIS (OFWEL CUSTOMER JOURNEY)

In het leven van jouw klant zijn er verschillende momenten dat hij of zij met jouw organisatie in aanraking komt. Denk aan een advertentie, vraag aan de service desk of de daadwerkelijke aankoop. Z'n moment noem je een touch point. Al die momenten samen vormen de klantreis (ofwel Customer Journey). Om de klantbeleving op een hoog niveau te houden is het belangrijk dat een klant een positieve beleving heeft bij elk touch point. En heeft een klant een negatieve ervaring? Dan is het essentieel hoe jij daar als organisatie mee omgaat.

De klantreis wordt steeds complexer en klanten verwachten meer. Touchpoints verlopen steeds vaker via digitale kanalen. Om een digital customer journey in kaart te brengen en te optimaliseren heb je kennis nodig van de laatste ontwikkelingen binnen online (marketing). Tijdens de colleges bij een cx opleiding ontdek jij welke ontwikkelingen en trends het belangrijkste zijn voor jouw digital cx strategie.

Customer Experience opleiding banner

CUSTOMER EXPERIENCE STRATEGIE

Heb jij al een aantal jaar werkervaring binnen CX en wil je klantbeleving als uitgangspunt nemen voor jouw strategie? Kijk dan eens naar de post-master opleiding Customer Experience Strategie en Organisatie. Daar leer je de Customer Experience voor jouw organisatie te analyseren, ontwerpen en te implementeren. Ook ontdek je welke invloed het digitale tijdperk heeft op jouw (digital) cx strategie. En hoe je optimaal gebruik maakt van de kansen die er liggen.

BEECKESTIJN BELOFTES 

✔ Je maakt gegarandeerd impact
✔ Praktische toepassing & 100% vakexperts
✔ Je bouwt een waardevol netwerk op
✔ Jouw groei staat voorop, daar gaan we ver voor
✔ Geeft energie!

 

Beeckestijn opleidingen gemiddeld beoordeeld met 8,3

Springest: 8.3/10
Google reviews: 4.8/5

Lees hieronder verder

 

Lees hieronder verder