Digitale transformatie in de publieke sector (optionele module)

De participerende burger, druk op resultaten, ketensamenwerking, nieuwe wetgeving en nieuwe technologie zetten digitale transformatie ook in de publieke en non profit sector zeer hoog op de agenda. Denk aan ontwikkelingen rondom smart cities en digitale zorg, maar ook om zaken  als veiligheid, politiek, en bestuur.

Bij de overheid en publieke instellingen werkt digitale transformatie anders dan in het bedrijfsleven. Regels t.a.v. privacy, beveiliging en vertrouwen zijn strenger en de politiek kijkt nauwlettend mee. Steeds vaker worden digitale media ingezet om burgers, patiënten, hulpbehoevenden en bedrijven beter van dienst te zijn. Digitalisering biedt veel kansen om zowel het serviceniveau te verbeteren als de kosten te verlagen. 

Digitale transformatie gaat om meer dan alleen IT-systemen. Het brengt ingrijpende keuzes met zich mee die veel impact hebben op de hele organisatie en vraagt om herbezinning op bestaande werkprocessen, rollen, verantwoordelijkheden, houding en gedrag.

Als aanvulling op een aantal opleidingen is het mogelijk een extra module op het gebied van digitale transformatie in de publieke sector te volgen. Ideaal als je werkzaam bent binnen de overheid, bij een woningbouwcorporatie, waterschap of een andere publieke dienstverlener. In één dag leer je over de laatste toepassingen en inzichten en cases op het gebied van digitale transformatie binnen publieke sector, zoals:

 • Het nieuwe werken
 • Informatiegestuurd werken & big data
 • Digitale dienstverlening
 • Ketensamenwerking 
 • Cases & best practices over digitale transformatie in de publieke sector

Voor wie

De optionele module Digitale Transformatie in de publieke sector is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in bij de (semi-)overheid en publieke instellingen, in functies als communicatieadviseurs, marketingprofessionals, beleidsmedewerkers, consultants, en professionals/managers die werkzaam zijn in het publieke domein.

Data & collegetijden

De module Digitale transformatie in de publieke sector bestaat uit 3 colleges van 2 uur. Deze worden op één dag gegeven. De colleges vinden aan het eind van de opleiding plaats via Online Classroom.

10:00 - 12:00 uur College 1 - Trends, strategie & best practices in het publieke domein
12:45 - 14:45 uur College 2 - Organisatie & change van digitale transformatie in de publieke sector 
15:00 - 17:00 uur College 3 - Case: Digitale transformatie binnen publieke dienstverlening

Eerstvolgende mogelijkheid om deel te nemen aan de module Digitale transformatie in de publieke sector voorjaar 2023.

Certificaat

Na deelname aan deze module ontvang je een certificaat van deelname.

Investering

Totaalprijs (incl. arrangementskosten)  €520,-
 • Inclusief boek en vakliteratuur
 • Prijzen zijn exclusief BTW
 • Er zijn mogelijkheden voor BTW-vrij factureren en betaling in termijnen
 • Informeer naar de mogelijkheden voor jouw persoonlijke situatie

​Lees meer over de betaalmogelijkheden

 

Inschrijven

 • Inschrijven voor deze module is alleen mogelijk in combinatie met onderstaande opleidingen.
 • Vermeld bij inschrijving voor een van deze opleidingen in het opmerkingenveld dat je deel wilt nemen aan de optionele module Digitale transformatie in de publieke sector.

 

Deze module is te volgen in combinatie met de volgende opleidingen

Lees hieronder verder