Digitale transformatie opleidingen

✔ Leid jouw organisatie door de digitale transformatie
✔ Ontdek de laatste trends & ontwikkelingen
✔ Leer van 100% vakexperts 

De digitalisering gaat sneller dan ooit. We zitten midden in de 4e grote industriële revolutie waarbij er massaal wordt geïnvesteerd in de Metaverse, AI, AR en VR. Dit zorgt o.a. voor veranderingen in de behoeftes en het gedrag van de klant en nieuwe verdienmodellen. Deze ontwikkelingen vragen om een nieuw type leider: zij met de juiste digitale kennis en bagage. Met de digitale transformatie opleidingen van Beeckestijn ben je in staat sturing en leiding te geven aan digitale transformatie.

Beeckestijn opleidingen gemiddeld beoordeeld met 8,3

Springest: 8.4/10
Google reviews: 4.8/5

Digitale transformatie opleidingen

Wat leer je tijdens een digitale transformatie opleiding? 

  • Welke trends en ontwikkelingen de toekomst gaan bepalen
  • Wat de succesfactoren zijn voor digitale transformatie
  • Hoe je een samenhang tussen verschillende afdelingen creeërt
  • Hoe je de klant centraal zet bij een transformatie
  • Hoe je digitale tooling/ ontwikkelingen slim inzet 

welke digitale transformatie opleiding past het beste bij mij? 

Post-master of masterclass. We snappen dat het verschil tussen de digitale transformatie opleidingen misschien niet direct duidelijk is. Een kort overzicht van de verschillen:

Digitale Transformatie & Organisatie Post-Master 23 colleges ✓ Actieplan
✓ Casedag
Post-Master 
Diploma
Digitale Transformatie & Organisatie Masterclass 10 colleges ✗ Actieplan
✓  Casedag

Certificaat

Sparren over welke opleiding het beste bij jou wensen en situatie past? Wij denken graag mee, op de manier die jij het prettigst vindt ››

Geert Jan Telkamp
"Na mijn opleiding heb ik het plan gepresenteerd aan de directie en daar is toen heel snel akkoord op gegeven. Vanuit de hele organisatie zijn er nu acties gedaan om toekomstbestendig te zijn en te blijven."
Geert Jan Telkamp
Alumnus post-master Digitale transformatie & Organisatie

Meer over digitale transformatie

De toekomst met Web3, de Metaverse, AI, AR & VR

We zitten midden in de 4de grote industriële revolutie: Web 3.0 staat voor de deur, Metaverse is er al en er wordt massaal geïnvesteerd in AI, AR en VR. Deze digitalisering brengt radicale veranderingen teweeg in de manier waarop mensen leven en werken. We zien klantgedrag veranderen en er ontstaan processen en verdienmodellen die nog niet eerder bestonden. Dit klinkt misschien nog ver in de toekomst, maar de werkelijkheid is dat we er middenin zitten.

Al die ontwikkelingen vragen om een nieuw type leider met de juiste digitale kennis en bagage. Er is behoefte aan professionals die op strategisch niveau de organisatie toekomstbestendig maken. En niet bang zijn om nieuwe businessmodellen te ontwikkelen zodat er nog slimmer kan worden ingespeeld op veranderende klantbehoeften.

Met een digitale transformatie opleiding van Beeckestijn ontwikkel je je eigen kennis en skills zodat je jouw organisatie door de digitale transformatie leidt.

Ontdek de laatste trends & ontwikkelingen binnen digitale transformatie

Er zijn veel nieuwe trends. In het eerste college krijg je een beeld van die nieuwe ontwikkelingen, maar daar blijft het niet bij. In de hele opleiding leer je nieuwe technologieën en mogelijkheden op waarde te schatten. Ook ga je in verschillende colleges dieper in op nieuwe ontwikkelingen als AI, machine learning, Internet of Things & Blockchain (laatste alleen bij post-master).

AR/VR

Steeds meer consumenten hebben ondertussen al eens kennis gemaakt met een AR/VR toepassing. Denk aan de snapchat filters of de gaming industrie. Maar deze nieuwe technologieën worden ook steeds relevanter binnen digital business. Denk daarbij aan een betere en gepersonaliseerde shopervaring of een toepassing om de workflow in een distributiecentrum efficiënter te maken. Tijdens de opleidingen ontdek je welke mogelijkheden er zijn voor jouw organisatie.

Voice

Bij de post-master opleiding krijg je een deep dive op voice. Het is de hype voorbij en een van de grootste ontwikkelingen op dit moment. Ontdek hoe consumenten voice (gaan) gebruiken en hoe je hier als organisatie op kunnen inspelen.

Het succes van digitale transformatie

Het succes van de digitale transformatie kent verschillende factoren. Denk daarbij aan de bedrijfscultuur, IT infrastructuur, businessmodellen, innovatie, data, leiderschap en natuurlijk de businesscase. Wat zijn de kosten van de transformatie en wat levert het uiteindelijk op? In de digitale transformatie opleidingen van Beeckestijn komen al deze factoren voorbij.

Door het bekijken van de verschillende factoren van digitale transformatie blijft de impact niet beperkt tot een afdeling of team. Het doorbreken van de silo’s is een belangrijk aspect voor een succesvolle verandering.

Businessmodellen

Veel organisaties houden vast aan hun bestaande businessmodel. Dit leidt in veel gevallen tot afnemende bedrijfsprestaties. Kritisch kijken naar jouw business model is essentieel om te overleven in tijden van toenemende concurrentie (en substituten!) en veranderend klantgedrag. Tijdens de digitale transformatie opleidingen ontdek je verschillende innovatie mogelijkheden voor jouw businessmodel. Je leert o.a. tot andere waardeproposities te komen.

Technieken

Je leert niet alleen welke nieuwe technieken er zijn, maar je leert ook welke voor jouw organisatie waarde kunnen toevoegen. Zo hoef je niet met elke hype mee te gaan, maar ontwikkel je een visie wat je gaat implementeren.

Bij de post-master opleiding Digitale Transformatie & Organisatie sta je uitgebreid stil bij de digitalisering processen, de supply chain en service kanalen (self service). Denk daarbij aan de verschillende robotsystemen. Je leert niet hoe je deze zelf kan ontwikkelen, maar je kan deze technieken op waarde schatten en bent een gesprekspartner.

Andere belangrijke colleges zijn:

  • Business IT & roadmapping (alleen bij post-master)
  • De businesscase van digitale transformatie
  • Innovatie & implementatie: het belang van implementatie en een nieuwe mindset
  • (Big) data

Agile teams voor succesvolle digitale transformatie

Bij de post-master leer je hoe je aan de slag kan met agile teams. Het is namelijk essentieel om je snel te kunnen aanpassen aan de ontwikkelingen op de markt. Innoveren, concurreren en excelleren doe je als organisatie in zijn geheel. Dat vraagt om andere organisatievormen en aansturingsmodellen. Met agile teams die naadloos zijn aangehaakt bij snel veranderende klantbehoeftes en razendsnel nieuwe proposities kunnen ontwikkelen en introduceren.

Hoe zet je de klant centraal bij digitale transformatie?

Niet alleen de interne organisatie speelt een belangrijke rol bij de digitale transformatie, vergeet je klant niet. Uiteindelijk draait het om het verbeteren van de (digitale) customer experience. Welke behoeften kan je vervullen met de opkomst van nieuwe technologieën? En wat is uiteindelijk het effect op het klantgedrag?

Leiderschap bij digitale transformatie

In het digitale tijdperk maken autoritaire en controlerende leiderschapsvormen plaats voor leiderschapsstijlen die zich richten op zelfstandigheid en vertrouwen bij medewerkers. Hierbij is de voornaamste taak van leiders om mensen te overtuigen om digitale vaardigheden te ontwikkelen en verbeteren.

Dat vraagt van leiders een open, positieve en flexibele houding ten aanzien van digitale transformatie. Daarenboven zetten leiders van de toekomst in op innovatief en inclusief leiderschap. Daarbij is het essentieel om een diepgaand en breed inzicht in de digitale wereld te hebben. Als leider moet je zodanig digitaal geletterd zijn dat je jouw organisatie kan integreren in de digitale wereld

Ontwikkel je eigen roadmap

Een van de belangrijkste verschillen tussen de post-master en masterclass digitale transformatie, is de ontwikkeling van het actieplan. Tijdens de post-master ga je tijdens de opleiding aan de slag met je eigen digital roadmap. Zo pas je jouw nieuwe kennis gelijk toe in de praktijk. Aan het eind wordt je plan getoetst.

Alumnus Geert Jan Telkamp over zijn roadmap:

'Na mijn opleiding heb ik de roadmap gepresenteerd aan de directie en daar is toen heel snel akkoord op gegeven. Toen hebben we een projectgroep samengesteld van mensen die dit gingen trekken. Dit was ook ten tijde van een overname die rond was, waardoor een aantal dingen in de versnelling zijn geraakt maar ook een paar dingen op de backlog geplaatst. Ondertussen zijn er trainingen gevolgd, alle nieuwe netwerken zijn opgezet en competentieprofielen samengesteld. Vanuit de hele organisatie zijn er acties gedaan om toekomstbestendig te zijn en te blijven.'

Geef je kennis in korte tijd een boost met de masterclass

Wil je wel aan de slag met jouw digitale transformatie kennis? Maar heb je niet de tijd voor een post-master opleiding? Met de Masterclass Digitale Transformatie & Organisatie nemen we je in vijf dagen  mee vanuit de digitale trends via nieuwe business modellen en innovatie naar misschien wel het hart van digitale transformatie: Data! Je gaat zien en beleven wat je met data moet en kan. Natuurlijk discussiëren we ook over de andere kant van data: privacy en ethiek.

Je gaat ook zien en beleven hoe we in ons dagelijks leven en werk al omringd worden met ‘digital’. Wat is er al op het gebied van Internet of Things en wat komt er aan? Daarnaast zie je ook dat Virtual Reality al lang het stadium van ‘Game’ voorbij is. Onderwijs, gezondheidszorg en de bouw zetten VR al lang in om zo slimmer te werken.

De laatste colleges gaan vooral over digital en innovatie en hoe je dit goed organiseert en implementeert. Wat is er nodig in een organisatie en hoe neem je stakeholders en medewerkers mee in jouw verhaal? Tot slot sluit je de masterclass af met een interactieve casedag. Hierbij wordt je als leider uitgedaagd wordt om de opgedane kennis kritisch te evalueren en toe te passen op jouw situatie.

Digital Marketing kennis inspiratie clinic banner

Maak impact met een opleiding van Beeckestijn Business School

Werk verandert continu en dat vraagt om de juiste kennis en skills. Beeckestijn Business School helpt hiermee. Met compacte en praktische programma’s binnen digital, marketing, cx, data, communicatie en leiderschap door 100% vakexperts

Elk college zit vol met interessante insights, inspirerende voorbeelden en cases waar jij van kan leren. 

Beeckestijn Beloftes 

✔ Je maakt gegarandeerd impact
✔ Praktische toepassing & 100% vakexperts
✔ Je bouwt een waardevol netwerk op
✔ Jouw groei staat voorop, daar gaan we ver voor
✔ Geeft energie!

Investeer in jezelf met een opleiding bij beeckestijn business school

Op zoek naar gratis nieuwe kennis en inspiratie? Dan zit je goed bij ons. Meld je aan voor een van onze populaire clinics en laat je in 1,5 uur bijpraten over een onderwerp binnen jouw interesses. Liever op een ander moment inspiratie op doen? Download een van onze whitepapers, lees de nieuwste blogs of luister naar onze podcast serie "Studio Beeckestijn"

Lees hieronder verder

 

Lees hieronder verder