Ervaring Henrieke Aanstoot-Bruins

"De post-master opleiding Strategisch Brandmanagement sprak mij aan vanwege de verschillende invalshoeken, van het strategische tot aan implementatie en wat je nodig hebt."
Henrieke Aanstoot-Bruins
Brand Manager

Welke opleiding heb je gevolgd en waarom?

Begin dit jaar ben ik met een nieuwe functie begonnen als brand manager en ik wilde daar meer dieptekennis voor hebben. De post-master opleiding Strategisch Brandmanagement sprak mij aan vanwege de verschillende invalshoeken, van het strategische tot aan implementatie en wat je nodig hebt. Ook vond ik het fijn dat het een korte, intensieve opleiding is, die je ook direct concreet toepast op je eigen organisatie met het businessplan.

Henrieke Aanstoot-Bruins| Strategisch Brandmanagement  | Beeckestijn

Wat was voor jou het belangrijkste leermoment uit de opleiding?

Als ik iets moet kiezen is dat toch wel de case gevolgd door het business plan voor je eigen organisatie. Je maakt direct de doorvertaling naar de praktijk en leert de kennis concreet toe te passen. Het is niet alleen een kwestie van kennis vergaren, maar deze kennis ook direct toepassen.

De tip van Henrieke

"Het is een intensieve opleiding en kost de nodige voorbereiding en tijd. Zorg dat je tijd vrijmaakt in je werkagenda en geen extra projecten aanneemt tijdens de opleiding, zodat je de informatie en kennis goed tot je kunt nemen. Doe ook vooral de voorbereiding, want zo haal je het meeste uit de colleges. En begin op tijd met je actieplan!"

Kun je kort vertellen waar je actieplan over ging?

Uit reputatieonderzoek is gebleken dat we een gefragmenteerd imago hebben en een lage naamsbekendheid onder bepaalde doelgroepen. Voor mijn plan heb ik een herpositionering geschreven, gevolgd door een actieplan met een concrete doelstelling om de naamsbekendheid te verhogen bij de doelgroep waar de urgentie het hoogst is. Door zowel gesprekken te doen met de doelgroep als intern met collega’s heb ik de gewenste positionering en ons onderscheidend vermogen onderzocht en dit door vertaalt naar hoe we onze communicatie moeten inzetten om de doelgroep te bereiken en voor ons te winnen.

Heb je al verandering in gang kunnen zetten? Zo ja, welke?

Tijdens de opleiding hebben we intern sessies georganiseerd om onze nieuwe positionering te bepalen. Ook zijn er gesprekken met de doelgroep geweest. We zijn nu bezig met het merkverhaal en de verdere implementatie. Zo bouwen we ons merk verder op. We zijn ook al een campagne gestart om de doelgroep beter te bereiken.

Wat heeft de opleiding jou persoonlijk gebracht?

Ik heb meer zekerheid in mijn functie. Ik heb veel meer kennis, ik weet waar ik het over heb en ik kan deze kennis door vertalen. Ook vond ik het fijn om met een groep studiegenoten kennis uit te wisselen en elkaar verder te helpen met een frisse blik.

Welke learning uit de opleiding mogen vakgenoten wat jou betreft niet missen?

Het bouwen van een sterk merk is een puzzel van vele elementen zoals merkidentiteit, het brein, emoties, associaties, intern draagvlak, ontwikkelingen in de markt, doelgroep inzichten etc. Maar wat uiteindelijk nog wel belangrijker is, is lef en het maken van scherpe keuzes.

Dit interview verscheen eerder in Fonk magazine, editie 344

Zelf aan de slag met Strategisch Brandmanagement ?

 

Meer weten over Strategisch Brandmanagement?

Ontdek meer over dit onderwerp ↓