Ervaring Rianne Groot Roessink

"Mijn actieplan gaat nu als leidraad voor Content Marketing binnen de organisatie dienen. Super leuk!"
Rianne Groot Roessink
Content Marketeer

Welke opleiding heb je gevolgd en waarom?

In januari startte ik als Content Marketeer bij Processionals, zonder heel veel ervaring, maar mét veel enthousiasme en ambitie. Zij hebben mij de kans gegeven om de post-HBO opleiding Content Marketing te volgen. Hierdoor kon ik mijn (theoretische)kennis verbreden en de opgedane kennis gelijktijdig in de praktijk brengen. Mijn eind plan gaat nu als leidraad voor Content Marketing binnen de organisatie dienen. Super leuk!

Rianne Groot Roessink| Content Marketing | Beeckestijn

Wat was voor jou het belangrijkste leermoment uit de opleiding?

Dat het belangrijk is om een plan te schrijven die je ook daadwerkelijk in de praktijk kan brengen. Je moet lef tonen, maar tegelijkertijd ook realistisch blijven. Verder heb ik geleerd om concreet na te denken over de belangrijkste punten. Het aantal dia’s die jouw eindplan mag bevatten is namelijk gelimiteerd. En wat ik ook heb geleerd; Neem het advies van anderen in je op, maar doe vooral waarvan jij zélf denkt dat het goed is. Jij kent jouw organisatie uiteindelijk het beste.

De tip van Rianne

Focus op je eigen plan, laat je niet te veel meeslepen in wat een ander doet. Ieder bedrijf, en dus ieder plan, is namelijk uniek. En natuurlijk; Begin. Op. Tijd. Deze lijkt voor de hand liggend, maar het is écht zo. Door op tijd te beginnen heb je gewoon sneller door waar je nog tegenaan loopt, en heb je nog voldoende tijd om daar verder onderzoek naar te doen of vragen te stellen.  

Kun je kort vertellen waar je actieplan over ging?

Mijn Content Marketing Plan is gericht op mijn werkgever Processionals, Recruitment Business Partner in de Procesindustrie. Om in een krappe en onvoorspelbare arbeidsmarkt voldoende kandidaten te werven is een creatieve aanpak onmisbaar. Middels mijn actieplan heb ik de candidate journey in kaart gebracht, verschillende doelen gesteld en geanalyseerd waar kansen liggen om onze moeilijk bereikbare doelgroep te bereiken en aan te spreken. We moeten ze inspireren verder te kijken dan hun huidige baan.

Heb je al verandering in gang kunnen zetten? Zo ja, welke?

Tijdens mijn onderzoek ben ik er achter gekomen dat we de doelgroep met de meeste kansen nog maar minimaal bereiken. Hierdoor hebben we gelijk al wat kleine aanpassingen gedaan in onze content. Maar we starten na de zomer met de definitieve uitvoering van het plan. Dan zijn we er écht helemaal klaar voor.

Wat heeft de opleiding jou persoonlijk gebracht?

Het volgen én succesvol afronden van de opleiding heeft er voor gezorgd dat ik meer zelfvertrouwen en inzichten heb gekregen die mij helpen mijn functie nog beter uit te voeren. Ik kan niet wachten om mijn plan en de opgedane kennis, samen met het team, in de praktijk te brengen. Ik weet immers nu hoe we d.m.v. content marketing het verschil kunnen maken.

Welke learning uit de opleiding mogen vakgenoten wat jou betreft niet missen?           

Alle colleges waren interessant, maar de één sluit nou eenmaal beter aan bij jouw persoonlijke situatie dan de ander. Ik vind het daarom ook lastig om antwoord te geven op deze vraag omdat dit voor iedereen verschillend kan zijn. Persoonlijk vond ik het gedeelte over strategie super interessant en verhelderend voor mijn organisatie, maar uiteindelijk sluiten alle colleges goed op elkaar aan en heb je ze ook allemaal nodig om tot een succesvol en volledig actieplan te komen.   

Dit interview verscheen eerder in Fonk magazine, editie 344

Zelf aan de slag met content marketing?

 

Meer weten over content marketing?

Ontdek meer over dit onderwerp ↓