FAQ

Hieronder vindt je een aantal veelgestelde vragen en de bijhorende antwoorden en/of een link naar die pagina op de website waar je meer informatie over het onderwerp kunt vinden. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

 • Alumni

  Wat houdt het alumni-netwerk in?

  Naast de goede relaties die je tijdens je opleiding opbouwt, organiseren wij regelmatig gratis toegankelijke gastcolleges, clinics en bedrijfsbezoeken. Ook is Beeckestijn Business School nauw betrokken bij de organisatie en sponsoring van events, congressen en seminars. Alumni van Beeckestijn Business School kunnen met aanzienlijke korting deelnemen aan deze activiteiten. Via de Beeckestijn-nieuwsbrief, de agenda op de website en de Social Media-kanalen zoals Twitter, Facebook en LinkedIn houden we je op de hoogte.

  Door onze samenwerking met brancheorganisaties zoals DDMA, PIM (Platform Innovatie in Marketing), PvKO (Platform voor Klantgericht Ondernemen) en MEC (Marketing Exective Center) krijg je vele relevante en interessante mogelijkheden om je netwerk te vergroten, kennis te verrijken en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, trends, projecten en cases in jouw vakgebied.

  Zijn er alumnibijeenkomsten?

  Ja, wij organiseren regelmatig voor onze alumni gastcolleges, clinics en bedrijfsbezoeken. Sommige activiteiten zijn exclusief voor studenten en alumni zoals bijvoorbeeld de bedrijfsbezoeken. Andere activiteiten zoals de clinics zijn ook toegankelijk voor andere belangstellenden.

 • Diploma - register - accreditatie

  Hoe kom ik in aanmerking voor het Register?

  Je wordt in het Register opgenomen als je je opleiding hebt afgerond met een 7 of hoger. Nog niet voor alle opleidingen is een Register actief. 

  Is een diploma van Beeckestijn Business School erkend?

  Regulering door de overheid

  De overheid reguleert en accrediteert het reguliere HBO en academische onderwijs in Nederland. Daarvoor zijn meerdere instanties ingericht voor het opstellen van de regelgeving en handhaving daarvan o.a. door visitatiecommissies. De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is de enige door de overheid erkende organisatie en is verantwoordelijk voor het waarborgen van de kwaliteit van de Nederlandse en Vlaamse hogeronderwijs opleidingen.

  Het post-HBO, bachelor, master en doctoraal onderwijs in de vorm van postdoctorale en post-HBO educatie wordt door de overheid niet geaccrediteerd. Reden is dat als een opleiding door de overheid geaccrediteerd wordt er ook subsidies en studiefinancieringsmogelijkheden moeten bestaan. Ook MBA-opleidingen en Nima-opleidingen worden niet door de overheid geaccrediteerd. Er zijn organisaties actief, buiten de overheid om, die bepaalde MBA-opleidingen een status van accreditatie verlenen.

  CRKBO-erkenning

  Beeckestijn heeft van de overheid een CRKBO-erkenning (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) en is opgenomen in dit centrale register voor korte beroepsopleidingen. De kwaliteitsaudit om te worden opgenomen in dit register is door Lloyds gedaan. Door deze erkenning kan Beeckestijn Business School haar studenten o.a. BTW-vrij factureren (indien gewenst)

  Beeckestijn Business School werkt inzake de ontwikkeling en verzorging van haar opleidingen nauw samen met (leden van) brancheorganisaties zoals Platform Innovatie in Marketing (PIM), Nederland Instituut voor Marketing (NIMA), Platform voor Klantgericht Ondernemen (PVKO), DDMA en MEC en zorgen op deze manier dat onze opleidingen en inhoud goed zijn afgestemd op de praktijk. 

  Kan ik een titel voeren na afronding van mijn opleiding?

  Bij het afronden van de opleiding met een 7 of hoger word je aan het Register toegevoegd en mag je een titel voeren. Welke titel je precies mag voeren is verschillend per opleiding. Op dit moment voeren we 8 registers:

  Krijg ik een diploma?

  Ter afsluiting van je opleiding bij Beeckestijn Business School behaal je een diploma, een belangrijk moment omdat het diploma zowel voor Beeckestijn als voor jezelf een reflectie is van de kennis en kunde die je de afgelopen periode hebt opgedaan.

  Beeckestijn Business School werkt o.a. nauw samen met brancheorganisaties zoals Platform Innovatie in Marketing (PIM), NIMA, Platform voor Klantgericht Ondernemen (PVKO), DDMA en MEC om ervoor te zorgen dat onze opleidingen en inhoud goed zijn afgestemd op de praktijk. Derhalve is een Beeckestijn-diploma bekend bij bedrijven en organisatie en staat dit hoog aangeschreven in de praktijk. Bij de meeste diploma's kun je laten zien wat je weet en of je weet hoe goed je examens kunt maken. Met het behalen van een Beeckestijn-diploma heb je aangetoond dat je een volwaardig gesprekpartner bent en kennis kunt toepassen in de praktijk. Dit is waar het volgens Beeckestijn Business School uiteindelijk om draait!

  Het halen van je diploma ter afronding van je opleiding is afhankelijk van een aantal factoren:
  - het halen van een voldoende (eindcijfer van 5,5 of hoger) voor je individuele eindopdracht, 
  - een aanwezigheid van 80% bij de colleges, en
  - een voldoende beoordeling en cijfer voor de groepsopdracht (indien van toepassing bij de post-HBO opleidingen).

  Haal je een eindcijfer van een 7 of hoger bij de postdoctorale en post-HBO opleidingen, dan word je tevens opgenomen in het Register. (zie ook Register)

  Certificaat

  Rond je je opleiding af zonder het voltooien van je individuele opdracht en heb je 80% van de colleges bijgewoond? Dan krijg je een certificaat in plaats van een diploma. Het is ook mogelijk je individuele eindopdracht op een later tijdstip alsnog in te leveren (na overleg) om zo je certificaat om te zetten in een diploma. 

  Het volgen van een training wordt afgerond met een certificaat.

  Wat houdt het in als een opleiding gecertificeerd is door Thuiswinkel.org?

  De post-HBO opleiding E-commerce heeft het keurmerk E-commerce van Thuiswinkel e-Academy ontvangen. Het keurmerk van e-Academy laat zien dat de post-HBO E-commerce een kwalitatief goede opleiding is waarvan het programma up-to-date wordt gehouden. 

  Opleidingen worden gecertificeerd op een van de 3 'digital business' disciplines: e-Marketing, e-Commerce en e-Supply Chain Management. Studenten die voor de Post-HBO E-commerce van Beeckestijn kiezen, weten dat de opleiding aan de eisen voldoet die de sector stelt en die worden gewaarborgd door Thuiswinkel.org.

  Thuiswinkel e-Academy

  Thuiswinkel e-Academy  is een initiatief van Thuiswinkel.org. Het heeft als doel het ontwikkelen van meer digitaal talent om in de groeiende behoefte van de e-business-sector te voorzien. 

  Wat is het register precies?

  Voor de bovengemiddeld presterende studenten heeft Beeckestijn samen met brancheverenigingen het Register geïnitieerd. Enerzijds om studenten te stimuleren om een minimaal niveau na te streven voor hun eindopdracht, anderzijds om een vorm van erkenning te geven voor en door vakgenoten. Deelnemers die de opleiding volbrengen met een gemiddeld cijfer van 7 of meer (op een schaal van 1 tot 10) krijgen een vermelding in het Register en mogen de bijbehorende beschermde titel voeren. Een vermelding in het Register betekent dat je een volwaardig gesprekspartner bent op het vakgebied van je studie. Je naam en LinkedIn profiel worden in het online Register getoond en is door anderen in te zien. Elk jaar dien je de vakkennis bij te houden. Je kunt hier zien welke Registers er op dit moment actief zijn.

 • Facturering, betalen in termijnen etc

  Ik heb een offerte nodig, kan dat?

  Uiteraard is het mogelijk om een offerte te ontvangen van het totaalbedrag van een opleiding die je mogelijk wilt volgen voor bijvoorbeeld je leidinggevende of de afdeling personeelszaken. Je kunt het offerte-verzoek mailen naar het customer service center via info@beeckestijn.org. Zij helpen je graag verder.

  Kan ik de kosten voor het volgen van een opleiding aftrekken van de belasting?

  Belastingvoordeel
  Studiekosten zijn een aftrekpost en derhalve betaalt de overheid mee aan het volgen van opleidingen. Je kunt de kosten van de opleiding, leermiddelen en studieruimte als aftrekpost opvoeren van je belastbaar inkomen.

  Een rekenvoorbeeld

  • Opleidingskosten €2.500,-
  • Inkomen €20.000,- of meer (bruto)/belastingtarief 40,8%
  • Netto kosten voor de opleiding €1.332,-

  Mogelijkheid voor BTW vrije factuur
  Wij zijn een door de overheid erkende opleider. Hierdoor kunnen wij BTW vrij factureren en bespaar je 21% op je studiebudget.

  Het is wel zo dat de fiscale regels regelmatig veranderen, wij raden je aan voor de actuele fiscale mogelijkheden contact op te nemen met je belastingadviseur of de belastingtelefoon 0800 – 0543. Kijk voor meer informatie www.belastingdienst.nl

  Kan ik een factuur zonder BTW ontvangen?

  Beeckestijn Business School is een door de overheid erkende opleider (CRKBO). Hierdoor kunnen wij BTW vrij factureren en bespaar je op je opleidingsbudget.

  Voor BTW vrij factureren is het volgende van toepassing:

  • Particulieren die de opleiding zelf betalen kunnen worden vrijgesteld van BTW.
  • Stichtingen kunnen eveneens onder bepaalde omstandigheden een BTW-vrij factuur ontvangen.
  • In het geval van BTW vrij factureren geldt een opslag van 10% op de opleidingsprijs.
  • Neem contact voor meer informatie over de mogelijkheden.

  Het is wel zo dat de fiscale regels regelmatig veranderen, wij raden je aan voor de actuele fiscale mogelijkheden contact op te nemen met je belastingadviseur of de belastingtelefoon 0800 – 0543. Of kijk voor meer informatie op www.belastingdienst.nl

  Kan ik in termijnen betalen?

  Betaling in termijnen is mogelijk voor opleidingen vanaf € 1.000,- en uitsluitend als er een machtiging tot automatische incasso wordt verleend. De termijnen worden in gelijke maandelijkse delen gesplitst. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

  Wanneer kan ik de factuur verwachten?

  Je ontvangt de factuur ongeveer 2 weken voor aanvang van je opleiding. Deze factuur omvat het totaalbedrag van jouw opleiding, dus collegegeld, literatuurpakket (6% BTW), de coaching en het eindgesprek en 21% BTW. Op verzoek kan de factuur ook eerder worden toegezonden, dit kan je per mail vragen bij het customer service center via info@beeckestijn.org

 • Opleidingen - verschillen & inhoud

  Wat is het verschil tussen een korte en post-HBO opleiding met dezelfde naam?

  Beeckestijn Business School biedt diverse soorten opleidingen aan, waaronder post-HBO opleiding en korte opleidingen. Van een aantal post-HBO opleidingen is een verkorte variant gemaakt. Deze vallen onder de rubriek 'korte opleidingen'. Hieronder de verschillen op rij:

    Post-HBO opleiding korte opleiding
  Aantal colleges  9  6
  Groepsopdracht  ja nee
  Individuele opdracht  ja  ja
  Diploma  ja (post-HBO diploma)  ja (diploma)
  Register  ja, indien eindcijfer 7 of hoger is  nee
  Collegegeld  € 3.250,-  € 1.990,-
 • Opleidingsadvies

  Is een vooropleiding en ervaring verplicht voor het volgen van een opleiding?

  Voor de meeste opleidingen is een bepaalde vooropleiding niet verplicht. Wel gaan we uit van (minimaal) HBO-werk- en denkniveau om een opleidng succesvol te kunnen volgen en voltooien. Een voltooide HBO-, post-HBO-, of universitaire vooropleiding dan wel relevante werkervaring is sterk aanbevolen als basis om een postdoctorale opleiding succesvol te kunnen volgen.

 • Praktische zaken; locatie, catering, wifi etc

  Is er catering aanwezig tijdens colleges?

  Tijdens colleges is er standaard koffie, thee en fris aanwezig. Bij de postdoctorale opleidingen en de dagopleidingen krijg je ook een dinerbuffet c.q. lunch aangeboden. Deze catering is bij de opleidingsprijs inbegrepen.

  Is er Wi-Fi op de opleidingslocaties?

  Ja, op alle opleidingslocaties is Wi-Fi aanwezig.

  Kan ik het rooster van de opleiding ontvangen?

  De laatste versie van het rooster voor een opleiding vind je op de opleidingspagina, onder de tab Startdata & locaties.
  Na inschrijving voor een opleiding heb je toegang tot het actuele rooster via onze online leeromgeving.

  Wat zijn de tijden van de colleges?

  Beeckestijn Business School kent diverse opleidingen die allemaal hun eigen vaste collegetijden hebben.

  Postdoctorale opleidingen

  • Avondopleiding: collegetijden van 16.30 - 21.30 uur met halverwege een pauze voor het buffet. Je volgt een keer per week, op een vaste avond en op een vaste locatie 2 colleges per keer.
  • Dagopleiding: collegetijden van 09.45 - 17.00 uur met tussendoor 2 pauzes. Je volgt een keer per week, op een vaste dag en op een vaste locatie 3 colleges per keer.

  Post-HBO en korte opleidingen

  • Avondopleiding: collegetijden van 18:30 - 21:30. Je volgt dan op 1 vaste avond in de week en op 1 vaste locatie 1 college per dag.
  • Dagopleiding: collegetijden van 09:00 - 16:00. Je volgt dan op 1 vaste dag in de week en op 1 vaste locatie 2 colleges per dag.
  Zijn de opleidingslocaties goed bereikbaar?

  Ja, alle opleidingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. De exacte adressen van de opleidingslocaties kun je vinden op de contactpagina van de website, net als de routebeschrijvingen.

 • Proefcollege

  Wat is een proefcollege?

  Beeckestijn Business School organiseert regelmatig gratis proefcolleges zodat je uitgebreid kennis kunt maken met de opleidingen. Tijdens een proefcollege krijg je een kort college over de trends en ontwikkelingen die nu het vakgebied beïnvloeden en veranderen. Daarna worden de verschillende opleidingen uitgebreid uitgelegd. De proefcolleges worden gegeven op diverse opleidingslocaties of in de vorm van een webinar. 

  Wat kun je verwachten tijdens het proefcollege op locatie?
  Het proefcollege op locatie geeft je een goede inhoudelijke indruk van de opleiding. Onderwerpen als het resultaat van de opleiding, de college-onderwerpen, studiebelasting, voor wie de opleidingen geschikt zijn etc. komen uitgebreid aan de orde. Ook geven we aan wat de verschillen zijn tussen de verschillende type opleidingen en de verschillende niveau's. Er zijn docenten aanwezig en er is voldoende gelegenheid voor individuele vragen, zowel plenaire als 1-op-1. Indien gewenst kunnen onze docenten je na afloop van een proefcollege adviseren bij je studiekeuze en samen met jouw bekijken welke opleiding het beste past bij jouw achtergrond, ervaring en ambities. Via de agenda kun je je gratis en vrijblijvend inschrijven voor een proefcollege.

  Het proefcollege in de vorm van een webinar
  Je kunt het proefcollege ook volgen in de vorm van een webinar, je hebt een pc of laptop met geluid en een internetverbinding nodig. Eén van onze kerndocenten geeft het webinar en via de chatfunctie kun je vragen stellen. Tijdens het webinar komen gerelateerde opleidingen uit het vakgebied aan bod en wordt er aandacht besteed aan de verschillen, leerdoelen, opzet en niveau van de opleidingen. Via de agenda kun je je gratis en vrijblijvend inschrijven voor een proefcollege in de vorm van webinar.

  Je kunt uiteraard ook apart contact met ons opnemen voor het maken van een (telefonische) afspraak voor een studie-advies. Deelname aan het proefcollege en/of een studie-advies zijn uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend.

 • ROI van het volgen van een opleiding

  Hoe overtuig in mijn werkgever voor het beschikbaar stellen van opleidingsbudget?

  Opbrengsten voor de werkgever:

  1. Hogere productiviteit.
  2. Advies en tips.
  3. Concreet plan van aanpak.
  4. Verhoging medewerkers-tevredenheid en -betrokkenheid.
  5. Meer kennis in huis en minder afhankelijk van externen.

  Opbrengsten voor de werknemer:

  1. Meer kennis en kunde.
  2. Vergroting van de marktwaarde.
  3. Verhoging van plezier in het werk.
  4. Delen van ervaringen.
  5. Uitbreiding eigen netwerk en kennis concreet bijhouden.

  Een uitgebreidere toelichting op de hierboven genoemde punten kun je vinden op de site www.carrière-krant.nl.

   

 • Rondom het volgen van een opleiding

  De opleiding van mijn voorkeur is net gestart, kan ik nog instromen?

  Ja, het is in sommige gevallen mogelijk om in te stromen in een reeds gestarte opleiding. Dit is o.a. afhankelijk van het aantal colleges en de stof die al is behandeld. Neem contact op met onze customer service via 088 - 1474 100.

  Heb ik een laptop of een tablet nodig?

  Voor het volgen van de colleges is het niet perse nodig een laptop of tablet mee te nemen. Veel studenten nemen 'm wel mee omdat ze het handig vinden om hun notities en aantekeningen direct te kunnen verwerken.

  Voor het maken van de individuele eindopdracht en om aan de groepsopdracht te kunnen werken is (toegang tot) een computer/laptop wel nodig.

  Ik heb al eerder een opleiding gevolgd en een individuele eindopdracht gemaakt, kan ik een vrijstelling krijgen?

  Als je eerder een succesvol individuele opdracht hebt afgerond tijdens het volgen van opleiding bij Beeckestijn Business School, kun je in sommige gevallen een vrijstelling krijgen voor dit onderdeel. Neem contact met ons over de mogelijkheden.

  Ik heb momenteel geen baan, kan ik dan wel aan de slag met de individuele eindopdracht?

  Ja, het feit dat je op dit moment geen baan hebt hoeft geen enkele belemmering te zijn om nu een opleiding te volgen. Niet alleen komt het regelmatig voor dat je samen met een mede-studiegenoot aan een opdracht kunt werken, ook kan Beeckestijn Business School helpen bij het vinden van een opdracht. Wij krijgen uit ons netwerk regelmatig verzoeken of wij studenten beschikbaar hebben of mensen kennen die kunnen helpen bij het schrijven van een plan, op diverse vakgebieden. Het niet hebben van een werkgever hoeft dus absoluut geen reden te zijn om af te zien van het volgen van een opleiding of schrijven van de individuele eindopdracht. Integendeel, het is een uitstekende gelegenheid om je netwerk uit te breiden en nieuwe contacten op te doen.

  Is de groepsopdracht en/of individuele opdracht verplicht?

  Om een diploma te halen is het maken van zowel de individuele eindopdracht als de groepsopdracht (bij de post-HBO opleidingen) noodzakelijk. Bij de postdoctorale opleidingen is het meedoen aan de Harvard Business Case-dag en het maken van de individuele opdracht verplicht om een diploma te kunnen halen. Als je geen opdrachten maakt ontvang je een certificaat in plaats van een diploma.

  Bij het volgen van een korte opleiding is het maken van de individuele eindopdracht ook verplicht. Als je een korte opleiding voltooit zonder eindopdracht ontvangt je een certificaat. Rond je de opleiding af inclusief individuele opdracht, dan ontvang je een diploma.

  Kan ik een gemist college inhalen?

  Afhankelijk van de opleiding die je volgt kan het zijn dat je een gemist college op een andere locatie kunt inhalen. Dit is afhankelijk van het definitieve rooster van de opleiding die je volgt op het moment van starten van de opleiding. Beeckestijn Business School kan niet garanderen dat je een gemist college kan inhalen.

  Kan ik herkansen?

  Het wel of niet slagen is alleen van toepassing bij het behalen van een diploma zoals bij de post-HBO, de postdoctorale en de korte opleidingen met individuele eindopdracht. Het uiteindelijke eindcijfer bestaat uit het cijfer van de individuele eindopdracht en het cijfer voor de groepsopdracht (post-HBO/kort) of de Harvard-case (postdoctoraal), waarbij de individuele opdracht 75% van je eindcijfer uitmaakt.

  Bij een cijfer lager dan een 7 voor de individuele eindopdracht word je de kans geboden het plan te verbeteren. Verbeterpunten worden tijdens het eindgesprek besproken. Je verwerkt de verbeterpunten binnen een week (5 werkdagen) in het plan en dient dit opnieuw in bij de kerndocent. Als het plan voldoende is verbeterd wordt het nieuwe cijfer binnen 3 werkdagen per e-mail gecommuniceerd. Is het cijfer 7 of hoger dan word je alsnog opgenomen in het Register (indien van toepassing).

  Kan ik het rooster van de opleiding ontvangen?

  De laatste versie van het rooster voor een opleiding vind je op de opleidingspagina, onder de tab Startdata & locaties.
  Na inschrijving voor een opleiding heb je toegang tot het actuele rooster via onze online leeromgeving.

  Waar bestaat het literatuurpakket uit en in welke taal is dat?

  Het literatuurpakket is voor elke opleiding anders en bestaat uit diverse boeken, artikelen en online materiaal. Voor de post-HBO en korte opleidingen is 80% van de boeken Nederlandstalig. Bij de postdoctorale opleidingen is het aandeel Engelstalige boeken hoger.

  De boeken worden uitgedeeld bij het eerste college.

  Wat houdt de individuele eindopdracht in?

  Naast het volgen van de opleiding werk je aan je individuele eindopdracht. Deze opdracht is vast onderdeel van de post-HBO, korte en postdoctorale opleidingen bij Beeckestijn en zijn een onderdeel voor het behalen van een diploma. Het maken van deze eindopdracht zorgt voor een optimale vertaalslag van de collegestof naar jouw praktijksituatie. De individuele opdracht kan je zien als een plan aanverwant aan het hoofdonderwerp van jouw opleiding en bevat strategie, planning, uitvoering en financiële onderbouwing. Je kiest zelf het onderwerp voor je plan, meestal voor jouw organisatie of voor een relatie. Je rondt de opleiding dus af met een kant-en-klaar plan dat je direct kunt toepassen in je eigen werkomgeving en dat is getoetst door (kern)docenten en experts.

  Tijdens het schrijven van het plan word je, indien gewenst, begeleid door de kerndocent van de opleiding. Je kunt bijvoorbeeld het concept insturen voor feedback, je vordering bespreken en toetsen of het plan alle benodigde elementen bevat.

  Tijdens een eindgesprek, dat wordt ingepland aan het einde van de opleiding, bespreek en verdedig je het plan met twee docenten. Na het gesprek krijg je feedback over het plan, jouw verdediging en ontvang je direct je cijfer. Dit cijfer is een onderdeel van je eindcijfer.

  Wat is de studiebelasting van een opleiding?

  Naast het volgen van de colleges is de studiebelasting ongeveer 4 tot 6 uur per week gemiddeld over de hele opleidingsperiode. Zie hieronder de gemiddelde studebelasting per opleiding:

  • Postdoctorale opleidingen: de studiebelasting is 4 tot 6 uur per week voor het volgen van de colleges met elk hun eigen literatuurverwijzingen en het werken aan de individuele opdracht.
  • Post-HBO opleidingen: de studiebelasting is 4 tot 6 uur per week. Die studiebelasting bestaat uit het lezen van de bijhorende literatuur/voorbereiden van de colleges, het werken aan de groepsopdracht en het schrijven van de individuele opdracht.
  • Korte opleidingen: je besteedt gemiddeld 5 uur per week aan zelfstudie (o.a. het lezen van vakliteratuur, e-learning, opdrachten). 
  • Trainingen: gemiddeld 3 uur per week voor zelfstudie (voor het lezen van vakliteratuur).