Case

Een digital kennis update voor a.s.r.

Incompany_case_asr

Uitdaging a.s.r.

De ontwikkelingen binnen de financiële dienstverlening op het gebied van digital gaan razendsnel. Er is geen vakgebied waar zoveel startups actief zijn als Fintech. ASR had de wens om de laatste digital kennis in huis te hebben.

Doelstelling

Het doel van het programma was om medewerkers direct toepasbare kennis te geven en ze te enthousiasmeren. Het digital denken moest in de genen komen te zitten.

Met als ijkpunt dat de medewerkers na afronding van het programma zelf in staat zijn om een digital marketing plan of deelplan te ontwikkelen en te implementeren binnen de organisatie. Plannen zouden zowel bijdragen aan een betere digital experience alsmede tot een goede business case leiden.   

Oplossing

De oplossing voor a.s.r. bleek een op maat gemaakte blended learning oplossing gericht op de financiele dienstverlening, zowel B2B als B2C. Bestaande uit e-learning, 10 klassikale bijeenkomsten en intensieve begeleiding om de kennis direct in de praktijk toe te passen.

  “De training werd gegeven door een goede selectie experts uit de markt. Het strak ingerichte evaluatieproces zorgde ervoor dat we altijd op de hoogte waren van de resultaten en dat er waar nodig tussentijds kon worden bijgestuurd. We kregen echt ‘value for money’.” ​
  Alexander van Loon
  Adjunct directeur marketing particulier a.s.r.

  Resultaat

  • Een verhoogd kennisniveau op het gebied van digital
  • Betere concurrentiepositie t.o.v. andere financiële dienstverleners.  
  • Concrete digital businessplannen, direct geschikt voor implementatie
  • Verbeterde interne communicatie en een hechter teamgevoel.