Case

Een hoger digital & multichannel marketing kennisniveau voor NS

NS

 

NS stond voor de uitdaging om het kennisniveau van medewerkers op het gebied van digital & multichannel marketing te verhogen om de effectiviteit en klanttevredenheid van de onlinestrategie te verbeteren.

Doelstelling incompany training

Samen gingen wij deze uitdaging aan door het ontwerpen van een incompany programma. Het doel van het programma was om de deelnemers te ontwikkelen tot volwaardige gesprekspartners binnen het digital marketing vakgebied. Waarbij ze ook meer inzicht hebben in een multichannel aanpak en de kansen die nieuwe kanalen bieden. Tot slot had de training ook het doel bij te dragen aan een verbeterde samenwerking tussen marketing en ICT.

Oplossing

De medewerkers zijn aan de slag gedaan met een blended learning oplossing, die bestond uit een e-learning en een aantal klassikale bijeenkomsten. Het traject was ingericht op zowel B2C als B2B met intensieve begeleiding en het schrijven van concrete actieplannen om de kennis direct in de praktijk toe te passen.  

“Goede samenwerking met Beeckestijn over doel, insteek en aanpak van te voren en tijdens de opleiding. Met als resultaat een stevige incompany training met een praktijkopdracht waarbij niet alleen de online expertise een boost heeft gekregen binnen ons bedrijf maar ook de interne netwerken zijn versterkt.” 
Amanda Akkers & Sofie Drijver
Manager Multichannel Management NSR Commercie & Hoofd of Marketing NS Internationaal

Resultaat

Na het traject waren de volgende resultaten behaald:

  • Hogere productiviteit van de deelnemers
  • Concreet advies en tips: deelnemers kregen tijdens de training van docenten, coaches en collega’s nuttige adviezen en tips voor de projecten waaraan ze tijdens de training werkten.
  • Een viertal plannen bestaande uit een plan van aanpak, projectplanning en een business case. 
  • Verbeterde onderlinge samenwerking door nauw samenwerken aan de actieplannen.