Checklist Europese Privacyverordening

Voor jou, als manager van een organisatie met klanten, is het nu urgent je juridische  en privacy zaken goed te regelen. OP 25 mei 2018 nemen we afscheid van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Vanaf deze datum moeten organisaties voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Met deze checklist, geschreven door Alexander Singewald, helpen we je in 15 stappen op weg naar een succesvolle overgang van WBP naar AVG 2018.

 

Download deze checklist voor een succesvolle overgang naar de Algemene Verordening Gegevensbescherming

Succesvolle overgang

Veel bepalingen komen overeen met de huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP), maar uiteraard zijn er ook nieuwe bepalingen opgenomen. Naast de 15 stappen voor een succesvolle overgang vind je in deze checklist ook de belangrijkste wijzigingen t.o.v. de huidige situatie. 

Deze checklist is zowel relevant voor marketing managers, communicatie managers, customer services, data-specialisten, customer insights, researchers en zelf financiële specialisten. 

En laten we de chiefs niet vergeten..... want privacy is een kernbegrip in de strategie geworden. We kunnen gerust stellen dat voordat er ook maar sprake kan zijn van een business- of marketingstrategie, eerst de juridische kaders uitgezet moeten worden.

Checklist Algemene Verordening Gegevensbescherming 2018

Deze checklist helpt je op weg naar een succesvolle overgang van WBP naar AVG 2018

 1. Bewustwording
 2. Inventarisatie
 3. Register
 4. Verantwoording
 5. Communicatie
 6. Rechten van betrokkene
 7. Verzoek tot toegang
 8. Bepaal doelstellingen van gegevensverwerking
 9. Toestemming
 10. Kinderen
 11. Datalek
 12. Gegevensbescherming door privacy by design en by default
 13. Functionaris Gegevensbescherming (FG)  - Data Protection Officer (DPO)
 14. Internationaal (one-stop-shop)
 15. Bestaande contracten

Download deze checklist en bereid je op tijd voor op een succesvolle overgang naar de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

 


Checklist Europese Privacyverordening Download de checklist Europese Privacyverordening