FAQ

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een aantal veel gestelde vragen en de bijhorende antwoorden en/of een link naar die pagina op de website waar je meer informatie over het onderwerp kunt vinden. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Opleidingen - verschillen & inhoud

Wat voor type & niveaus qua opleidingen bieden jullie aan?
We bieden verschillende type opleidingen & trainingen aan op verschillende niveaus. Al onze opleidingen hebben hetzelfde doel: jou in een relatief kort tijdsbestek alle ins & outs in het onderwerp van je opleiding te leren via een optimale mix van theorie, strategie en praktijk. Afhankelijk van je achtergrond, ervaring & carrièrewensen zal een bepaalde opleiding of trainingen bij jou passen. Bekijk hier de verschillen tussen de soorten opleidingen.

Wat is het verschil tussen een korte en post-HBO opleiding met dezelfde naam? 
Van een aantal post-HBO opleidingen is een verkorte variant gemaakt. Deze noemen we  'korte opleidingen'. Hieronder de verschillen op rij:

Verschil tussen post-HBO & korte opleiding

 

Opleidingsadvies

Is een vooropleiding en ervaring verplicht voor het volgen van een opleiding?
Voor de meeste opleidingen is een bepaalde vooropleiding niet verplicht. Wel gaan we uit van (minimaal) HBO-werk- en denkniveau om een opleiding succesvol te kunnen volgen en voltooien. Een voltooide HBO-, post-HBO-, of universitaire vooropleiding dan wel relevante werkervaring is sterk aanbevolen als basis om een post-master opleiding succesvol te kunnen volgen.

Kan ik persoonlijk opleidingsadvies krijgen?
Uiteraard, we helpen je graag. Je kunt op meerdere manieren contact opnemen met onze opleidingsadviseurs voor vrijblijvend opleidingsadvies.

Rondom het volgen van een opleiding

Hoe ziet het rooster van mijn opleiding er uit?
De laatste versie van het rooster voor een opleiding vind je op de opleidingspagina, onder de tab Data & locaties (in het menu links). Bij de start van  een opleiding of meerdaagse training krijg je toegang tot het actuele rooster via onze online leeromgeving.

Kan ik een gemist college inhalen?
Afhankelijk van de opleiding die je volgt kan het zijn dat je een gemist college op een andere locatie kunt inhalen. Dit is afhankelijk van het definitieve rooster van de opleiding die je volgt op het moment van starten van de opleiding. Het is geen garantie dat je een gemist college kan inhalen. Weet je voor de start van je opleiding al dat je een keer niet aanwezig kunt zijn? Laat het dan zo snel mogelijk weten.

De opleiding van mijn voorkeur is net gestart, kan ik nog instromen?
Ja, het is in enkele gevallen in overleg mogelijk om in te stromen in een reeds gestarte opleiding. Dit is o.a. afhankelijk van het aantal colleges en de stof die al is behandeld. Je kunt hiervoor contact opnemen met onze opleidingsadviseurs via 088 - 1474 100 of opleidingsadviseur@beeckestijn.org.

Heb ik een laptop of een tablet nodig?
Voor het volgen van de colleges op locatie is het niet per se nodig een laptop of tablet mee te nemen. Het kan handig zijn om je notities en aantekeningen direct te kunnen verwerken.

Voor het maken van de individuele eindopdracht en om aan de groepsopdracht te kunnen werken is (toegang tot) een computer/laptop wel nodig.

Wat houdt een actieplan in?
Het maken van een actieplan helpt je om alle nieuwe kennis toe te passen. Bij een post-hbo, post-master of korte opleiding is het actieplan onderdeel van je eindcijfer. Vanuit een hoofdonderwerp of probleem ga je aan de slag met strategie, planning, uitvoering en financiële onderbouwing. Meestal maak je het plan voor jouw organisatie, maar het kan ook voor een opdrachtgever. Aan het einde van de opleiding bespreek je jouw plan tijdens het eindgesprek. Tijdens dit gesprek krijg je feedback en een beoordeling van twee docenten. 

Zo maak je een optimale vertaalslag van de colleges naar de praktijk. Deze vorm van action learning leidt er toe dat kennis echt blijft hangen. Lees hier alles over het actieplan.

Ik heb al eerder een actieplan gemaakt, kan ik een vrijstelling krijgen?
Als je eerder een succesvol een actieplan hebt gemaakt tijdens een opleiding bij Beeckestijn Business School, kun je meestal een vrijstelling krijgen voor dit onderdeel. Neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Ik heb momenteel geen baan, kan ik dan wel aan de slag met het actieplan?
Ja, dat je op dit moment geen baan hebt hoeft dat geen enkele belemmering te zijn om nu een opleiding te volgen. We helpen je graag bij het vinden van een opdrachtgever voor je plan. Vanuit ons netwerk krijgen we regelmatig verzoeken voor het maken van een plan, binnen diverse vakgebieden. Het niet hebben van een werkgever hoeft dus absoluut geen reden te zijn om af te zien van het volgen van een opleiding, het is zelfs een uitstekende gelegenheid om je netwerk uit te breiden en nieuwe contacten op te doen.

Hoe weet ik over welk onderwerp ik mijn actieplan kan/ga schrijven?
Aan het begin van je opleiding sta je samen met je kerndocent stil bij het onderwerp van jouw actieplan. Het vraagstellingscollege staat vervolgens compleet in het teken van het vaststellen van het onderwerp en de bijpassende vraagstelling. Wil je vooraf al sparren of weten welk onderwerp in jouw organisatie geschikt kan zijn? Wij brengen je graag in contact met een kerndocent. Hiervoor hoef je nog niet ingeschreven te zijn. Neem contact met ons op via de live chat of opleidingsadvies@beeckestijn.org en dan regelen wij de rest. 

Is de groepsopdracht en/of het actieplan verplicht?
Om een post-HBO of post-master diploma te halen is het schrijven van zowel een actieplan als het meedoen aan de  (Harvard Business) Case dag verplicht. Als je geen opdrachten maakt ontvang je een certificaat in plaats van een diploma.

Bij het volgen van een korte opleiding is het maken van de individuele eindopdracht ook verplicht. Als je een korte opleiding voltooit zonder eindopdracht ontvang je een certificaat.

Hoe is mijn eindcijfer opgebouwd?
Bij de post-HBO, korte en post-master opleidingen bestaat het uiteindelijke eindcijfer uit je cijfer voor het actieplan (75%) en je cijfer voor de (Harvard) Casedag (25%). 

Kan ik herkansen?
Een herkansing is alleen van toepassing bij de opleidingen met een individuele eindopdracht die je afsluit met een diploma. Bij een lager cijfer dan 7 voor het actieplan heb je de mogelijkheid om je plan te verbeteren om een certified titel te krijgen. Verbeterpunten worden tijdens het eindgesprek besproken. Je verwerkt de verbeterpunten binnen een week (5 werkdagen) in het plan en dient dit opnieuw in bij de kerndocent.

Heb je een onvoldoende? Dan kun je herkansen tijdens de volgende eindgesprekronde. Tussen deze rondes zit ongeveer een halfjaar.

Waar bestaat het literatuurpakket uit en in welke taal is dat?
Het literatuurpakket is voor elke opleiding anders en bestaat uit diverse boeken, artikelen en online materiaal. Voor de post-HBO en korte opleidingen is 80% van de boeken Nederlandstalig. Bij de post-master opleidingen is het aandeel Engelstalige boeken hoger.

De boeken worden uitgedeeld bij het eerste college of thuis gestuurd indien je de colleges volgt via de online classroom. 

Praktische zaken

Kan ik het rooster van de opleiding ontvangen?
De laatste versie van het rooster voor een opleiding vind je op de opleidingspagina, onder de tab Data & locaties.

Na inschrijving voor een opleiding heb je toegang tot het actuele rooster via onze online leeromgeving.

Wat zijn de tijden van de colleges?
Al onze opleidingssoorten hebben hun eigen vaste collegetijden:

Post-master opleidingen
Duur per college: 2 uur 

Avondopleiding: collegetijden van 16.30 - 21.30 uur met tussendoor een dinerbuffet. Je volgt wekelijks twee colleges (op één vaste avond in de week).

Dagopleiding: collegetijden van 09.30 - 17.00 uur met tussendoor een lunchbuffet. Je volgt wekelijks drie colleges (op één vaste dag in de week).

Post-HBO en korte opleidingen
Duur per college: 3 uur 

Avondopleiding: collegetijden van 18:30 - 21:30 uur met tussendoor een dinerbuffet. Je volgt wekelijks één college (op een vaste avond in de week).

Dagopleiding: collegetijden van 09:30 - 16:30 uur met tussendoor een lunchbuffet. Je volgt wekelijkse twee colleges (op één vaste dag in de week).

Expert opleiding Online Marketeer
Duur per college: 3 uur 

Avondopleiding: collegetijden van 14:30 - 21:30 uur met tussendoor een dinerbuffet. Je volgt wekelijks twee colleges (op één vaste avond in de week)

Dagopleiding: collegetijden van 09:30 - 16:30 uur met tussendoor een lunchbuffet.  Je volgt wekelijks twee colleges (op één vaste avond in de week)

Masterclasses
Duur per college 2 uur 

Van 09:00 - 16:00 uur met tussendoor een lunchbuffet.  

Week 1 & 2: 2 opleidingsdagen
Week 3: 1 opleidingsdag (afsluitende casedag)

Trainingen

09:30 - 16:30 uur met tussendoor een lunchbuffet. Bij elke training vind je de actuele roosters op de tab Data & locaties. Daar zie je precies wat de data en tijden zijn.

Zijn de opleidingslocaties goed bereikbaar?
Ja, alle opleidingslocaties zijn goed te bereiken zowel met de auto als het openbaar vervoer. Bekijk hier de exacte adressen en de routebeschrijving naar onze locatie in Leusden.

Is er catering aanwezig tijdens colleges op locatie?
Tijdens colleges op locatie is er altijd koffie, thee en fris aanwezig. Ook krijg een dinerbuffet of lunch aangeboden. Alle catering is bij de opleidingsprijs inbegrepen.

Heb je dieetwensen? Geef het aan ons door, dan houden wij daar rekening mee.

Is er Wi-Fi op de opleidingslocaties?
Ja, op alle opleidingslocaties is Wi-Fi aanwezig.

Diploma - certificering - accreditatie

Wat houd de certificering in? 
Deelnemers die hun opleiding afronden met een gemiddeld cijfer van 7 of hoger mogen de bij hun opleiding horende certified titel en badge voeren. Deze erkenning is alleen te behalen op onze post-master, post-HBO en expert opleidingen. Op deze pagina vind je alle informatie over de certified titels ›

Wanneer krijg ik een diploma of certificaat?
Het ontvangen van een diploma of certificaat is afhankelijk van het soort opleiding je volgt. In dit overzicht zie je welk type diploma je haalt bij welk type opleiding:

Type opleiding Type diploma Certified titel
Post-Master opleiding Post-Master diploma Ja
Post-HBO opleiding Post-HBO diploma

Ja

Korte opleiding Diploma Nee
Expert opleiding Expert diploma Ja
Masterclass Certficiaat Nee
Training Certificiaat Nee
E-learning Certficiaat Nee

Voor het behalen van een diploma moet je aan het volgende voldoen:

  • Een voldoende (eindcijfer van 5,5 of hoger) halen voor je actieplan
  • Een (online) aanwezigheid van 80% bij de colleges
  • Indien van toepassing: een voldoende beoordeling voor de groepsopdracht

Voldoe je bij het afronden van je opleiding niet aan de bovenstaande punten? Dan ontvang je een certificaat in plaats van een diploma. In overleg is het ook mogelijk je actieplan op een later tijdstip in te leveren om zo je certificaat om te zetten in een diploma.

Bij een eindcijfer van een 7 of hoger mag je bij de post-master, post-HBO opleidingen en expert opleiding een certified titel voeren

Is een diploma van Beeckestijn Business School erkend?
Het post-HBO, bachelor, master en doctoraal onderwijs in de vorm van post-master en post-HBO educatie wordt door de overheid niet geaccrediteerd. Wel heeft Beeckestijn Business School een CRKBO-erkenning (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs) en zijn we opgenomen in dit centrale register voor korte beroepsopleidingen. Lees meer over onze erkenning en accreditaties

Kan ik een titel voeren na afronding van mijn opleiding?
Bij het afronden van de opleiding met een 7 of hoger mag je de bij jouw opleiding horende certified titel voeren. Ontdek hier welke titel bij welke opleiding hoort. 

Heeft Beeckestijn het NRTO-keurmerk?
Ja, sinds september 2020 bezit Beeckestijn het NRTO-keurmerk. Dit keurmerk is de erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche.

Door het NRTO-keurmerk kun je ervan uitgaan dat Beeckestijn Business School voldoet aan de hoge kwaliteitseisen op het gebied van transparantie over producten en diensten, adequate dienstverlening, professionele omgang met klanten en deskundigheid van het personeel. Een onafhankelijke, externe certificerende instelling toetst of wij als een aanbieder aan de kwaliteitseisen voldoen.

Het NRTO-keurmerk wordt afgegeven door de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de branchevereniging voor private opleiders. Zie voor meer informatie www.nrto.nl/keurmerk

keurm nrto

Financiele zaken

Kan ik een offerte ontvangen?
Uiteraard is het mogelijk om een offerte te ontvangen van het totaalbedrag van een opleiding die je mogelijk wilt volgen voor bijvoorbeeld je leidinggevende of de afdeling personeelszaken. Je kunt een offerte aanvragen via dit formulier en je ontvangt binnen 2 werkdagen de offerte per e-mail.

Kan ik de kosten voor het volgen van een opleiding aftrekken van de belasting?
Vanaf 1 januari 2022 is het niet meer mogelijk om een deel van je opleidingskosten terug te krijgen via de Belastingdienst. 

Kan ik een factuur zonder BTW ontvangen?
Beeckestijn is een door de overheid erkende opleider (CRKBO). Hierdoor kunnen wij BTW-vrij factureren en bespaar je op je opleidingsbudget. Lees hier meer over de voorwaarden en mogelijkheden voor BTW vrij factureren ›

Kan ik in termijnen betalen?
Betaling in termijnen is mogelijk voor opleidingen vanaf € 1.000,-. De termijnen worden in gelijke maandelijkse delen gesplitst. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Lees hier meer over betaling in termijnen en andere financiele zaken 

Wanneer kan ik de factuur verwachten?
Je ontvangt de factuur ongeveer 2 weken voor de start van je opleiding of training. Op verzoek kan de factuur ook eerder worden verstuurd, vermeld dit bij je inschrijving of neem contact met ons op.

Hoe ziet de factuur eruit?
Deze factuur omvat het totaalbedrag van jouw opleiding met: collegegeld, de coaching en het eindgesprek (21% BTW) en literatuurpakket (9% BTW).

Kan ik een gesplitste factuur krijgen?
Wil je de factuur splitsen met je werkgever, bijvoorbeeld omdat je een transitievergoeding hebt? Dat is mogelijk!

Let op! Beide facturen zijn ofwel met of zonder btw. Het is niet mogelijk om hierbij verschil te hebben tussen de deelfacturen. Wil je meer weten over gesplitste facturen? Stuur gerust je vraag naar opleidingsadviseur@beeckestijn.org.

Kan ik bij een opleiding van Beeckestijn gebruik maken van de UWV-scholingsvoucher?
Zeker, als werkzoekende kun je in aanmerking komen voor een scholingsbudget van het UWV. Dit budget is € 2.500. In het geval van een krapteberoep (online marketeer valt hier momenteel onder) kan tot €5.000 worden vergoed. Heb je op dit moment geen baan, wil je gebruik maken van deze regeling en heb je een contactpersoon bij het UWV? Wij helpen je graag verder met de benodigde offerte en motivatie. Meer weten? Stel gerust je vraag aan onze opleidingsadviseurs.

Alumni

Wat houdt het alumni-netwerk in?
Naast de relaties die je tijdens je opleiding opbouwt, organiseren wij regelmatig gratis toegankelijke clinics. Tijdens clinics ontmoet je andere alumni en zijn onze docenten regelmatig aanwezig als spreker of bezoeker. Via onze nieuwsbrief, de agenda op de website en onze social media-kanalen houden we je op de hoogte.

Daarnaast blijven we je graag inspireren en voeden met kennis via de Beeckestijn Knowledge Hub. Hier vind je interessante podcasts, checklists, templates en meer. 

Overige vragen

Kan ik mij optioneel inschrijven?
Jazeker. Het mogelijk een vrijblijvende optie te nemen. Een optie kost niets en je zit nergens aan vast. Neem je een optie, dan houden we een plekje voor je vrij. We melden je het persoonlijk als een groep bijna haar maximale aantal bereikt zodat je kunt besluiten of je je optie definitief maakt.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Ja, dat kan. Voor annulering gelden de algemene voorwaarden.

Ik heb geen inloggegevens ontvangen voor de online leeromgeving, wat nu?
Ai, dat is vervelend! Neem even contact op met onze customer service afdeling (via chat, 088-1474100 of customerservice@beeckestijn.org) en we regelen de inloggegevens zo snel mogelijk voor je.

Waar kan ik inloggen op de online leeromgeving?
Je kunt hier inloggen bij onze leeromgeving aNewspring. Je vindt deze link ook rechtsboven op elke pagina van onze website.

Hoe lang heb ik toegang tot de online leeromgeving?
Bij een opleiding heb je een jaar lang toegang tot de online leeromgeving, geldend vanaf de start van je opleiding. Bij een training heb je een half jaar toegang, vanaf de start van de training. We zullen je op de hoogte brengen van het naderen van het einde van de toegang zodat je nog genoeg tijd om eventuele collegematerialen en presentaties te downloaden voor je eigen gebruik.

Biedt Beeckestijn ook incompany mogelijkheden?
Alle opleidingen & trainingen uit ons open aanbod kunnen ook specifiek voor jouw team of organisatie worden georganiseerd op de door jou gewenste locatie en tijden. Ook een maatwerkprogramma, helemaal afgestemd op jullie wensen is mogelijk. Lees hier meer over onze incompany mogelijkheden.

Ik heb een klacht, waar kan ik die indienen?
Heb je een klacht, ben je niet tevreden over je opleiding of heb je andere feedback? Geef het direct bij ons aan. Dit kan via de online leeromgeving, e-mail, telefoon of in de college-evaluatie. We kijken altijd naar een passende oplossing, jouw succes staat namelijk voorop. Komen we niet tot overeenstemming? Dan kan je de klachtenprocedure doorlopen.

Als we niet samen tot een passende oplossing komen, dan kan er worden besloten tot een terugbetaling. In dat geval gaat het geld terug naar de persoon of organisatie die betaald heeft. In het geval van STAP is dit het UWV, maar dit kan ook de werkgever, een portaal of een andere subsidieverstrekkende organisatie zijn.


Gedragscodes

Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging voor particulier onderwijs in Nederland – de NRTO – en houden ons strikt aan de gedragscodes van deze branchevereniging.
Bekijk de NRTO-Gedragscode