Hans de Boer

Hans de Boer

Hans de Boer is intussen meer dan 25 jaar actief als data science deskundige en heeft commerciële toepassingen mogen ontwikkelen voor internationale bedrijven die vroegtijdig het belang van data driven commerce zagen. Overigens niet alleen als specialist: ook het initiëren, reorganiseren, maar vooral het echt commercieel op de kaart zetten van de data driven organisatie als leider heeft Hans met plezier gedaan. Hij is 6 jaar geleden begonnen als zelfstandige met één missie: ieder bedrijf die beseft dat data driven commerce de toekomst heeft gewoon praktisch op weg helpen. Onafhankelijk en geen mooie software praatjes.

Hans is ooit afgestudeerd als “Organisation Design” deskundige, gespecialiseerd in toegepaste wiskundige statistiek en nog een hele hoop ballast meer. Belangrijkste uit die tijd: data verzamelen en statistische modellen ontwikkelen om allerlei theoretische prietpraat op het gebied van organisatiekunde onderuit te schoffelen. 

Na een carrière bij het CBS ben is hij bij toeval terecht gekomen in de wereld van marketing alwaar hij zich erg verbaasd heeft over het feit dat marketing boeken toen al vol stonden over het belang van informatie en onderzoek maar er feitelijk geen gebruik werd gemaakt van de commerciële kracht van data. Sindsdien heeft Hans voor diverse multinationals (Vodafone, ReedElsevier, Debitel, MwbI) mogen werken als specialist, projectleider, programma manager en innovatie directeur.

Bij Beeckestijn Business School is Hans verbonden aan de Post-HBO opleiding Omnichannel Retail Marketing.